Zdravím. Na začiatok uvediem, že neplešatiem, ani v rodine to nemáme. Otec ma po 60tke a vlasov ma všade na hlave.
Začiatkom roka ma nechala frajerka po 6rokoch, veľmi extremným a drsným spôsobom. V júni som zistil že mi vypadli vlasy vzadu na temene. cca 2*3cm. na fotke.
Bol som v auguste u kožnej odporučila mi zinok, selen a nejaký methionini. tak som to začal brať. Každý večer. sem tam som vynechal. dnes som vzal posledný methionini 60ty kus.
v septembri a októbri som sa dozvedel nejaké nové informácie ohľadom rozchodu, ktoré ma pravdu poviem, psychický položili. Nevedel som sa sústrediť, pracovať, vkuse som nad tým premýšľal, mal som až závrate z toho, no a začali mi vypadávať vlasy aj z bokov aj zo všadiaľ. Mám pocit že som stratil v posledných týždnoch tak 60-70% vlasov.
Ešte v auguste som mal v podstate až na tú malú plešinku vzadu ešte všetko ok, nie na 100% ale dalo sa, posielam fotku z konca augusta, kde som mal pekné vlasy aj z boku. No o mesiac neskor už som tam mal akoby "diery" . A teraz mam také riedke vlasy že si vidím pokožku hlavy cez vlasy, a keď sa dotknem hlavy, mám pocit že sa dotýkam priamo lebky.
ešte teraz mam v sprche kopec vlasov po mne.
Myslite si že za tým vypadavaním je ten extremný stres, alebo tie doplnky, methionini, zinok, selen, rybí olej? Alebo plešatejem? Takto to je? z mesiaca na mesiac?
Čítal som viacero článkov o tom minoxidil, ale všetko sú na ten istý spôsob že, ak chlap plešateje a začne užívať minoxidil tak mu začnú rasť vlasy, no po roku stratí účinok a vráti sa k plešateniu. Lenže ja si myslím že neplešatejem,čiže mi to vychádza, že ak začnem brať minoxidil tak po vysadení alebo strate účinku, by som o vlasy nemal ďalej prichádzať z dôvodu plešatenia keďže neplešatejem.
Čo si o tom myslíte? Ďakujem.