DHT v norme, Androgenna alopecia?

Ako začať s liečbou vypadávania vlasov? Hormonálna liečba: DHT inhibítory (saw palmetto extrakt, finasterid, dutasterid), prekrvenie pokožky hlavy: vazodilátory (minoxidil, aminexil), fotobiostimulácia: laserové svetlo
(laserové biostimulátory HairMAX a X5 Hair Laser)

DHT v norme, Androgenna alopecia?

Poslaťod Valentina » Pia Okt 19, 2012 2:10 pm

Potrebovala by som radu. Uz fakt neviem co robit. Cca 3 mesiace po porode mi zacali padat vlasy. Padat neprestali ani po 3.5 roku. Vysetrenia: oci v poriadku, stitna zlaza v poriadku, hormonalny profil v poriadku (DHT, testosteron... OK). Vyjadrenie koznej: pravdepodobne alopecia androgenetica. Pricom v rodine sme vsetci poriadne vlasaty.
Na temene hlavy mam vlasy uz tak preriedene, ze mi presvita pokozka. Mam pocit ze nove vlasy mi nerastu. Nove vlasy som zaznamena len v kutoch. Pouzivala som rozne sampony, vitaminove doplnky a kury. Stav sa mi aj napriek tomu stale zhorsuje. Mam 32 rokov. Obcas mam pocit, ze ma pali pokozka na hlave. Vie mi niekto poradit? Uvitam akukolvek radu.
Valentina

Re: DHT v norme, Androgenna alopecia?

Poslaťod Jana22 » Sob Nov 03, 2012 10:37 am

Už viac rokov mám preriedené vlasy na temene, ale neriešila som to. Tento rok sa mi vypadávanie zhoršilo. Po tom, čo som si naštudovala na nete, je to andr. alop. ako z učebnice. Od júna používam 2% minoxidil (pre ženy) a šampón s inhibítorom DHT. Názvy nepíšem, kvôli podmienkam o reklame. Nepoužívam ich denne, ale cca 3x týždenne. K tomu ešte tabletky saw pal. a nejaké komplexy vit. a minerálov na vlasy. Bola som skeptická, ale zdá sa, že padanie sa zmiernilo. Cca po 4 mesiacoch som po farbení vlasov zbadala, že pokožka na temene už tak nepresvitá. :) Zrejme sa zafarbili nové vyrastajúce vlasy. Ako som si na rôznych fórach prečítala, môže ísť o tzv. "minoxové"vlasy, ktoré môžu po vysadení minoxidilu vypadať. :( Takže používanie toho minoxidilu bude už asi natrvalo. Snáď neprestane účinkovať a neobjavia sa nežiadúce vedľajšie účinky. Má niekto skúsenosti s jeho dlhodobým používaním?
Jana22

Späť na Liečba vypadávania vlasov: prípravky, lieky, prístroje

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť