vypadávanie vlasov od 19 rokov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

vypadávanie vlasov od 19 rokov

Poslaťod 7samara004 » Pia Feb 24, 2012 11:28 pm

Dobrý deň,
s vypadávaním vlasov mám problém vyše 2 rokov. Vlasy mi vypadávajú na temene, pokožka je citlivá a veľmi lesklá, občas bolestivá na dotyk, korienky ma tiež veľmi bolia. Keď som bola malá, mala som veľmi pekné husté vlasy. Keď som mala 15 rokov, dala som si jemnučký melír, keď som mala 16 tak som skúsila aj farbu na niekoľko umytí. V 17 som si dala trvácnu hnedú farbu, ale iba raz. Neskôr som si dala červenú, ktorú som mala niekoľko mesiacov. V 18 som si začala farbiť vlasy na čierno a po pár mesiacoch si moja mam všimla, že mi presvitá lebka.Tak som si kúpila tmavohnedú farbu ktorá mi však chytila na čierno a doteraz sa nevymyla na hnedú alebo svetlejšiu. Bola som na vyšetrení u kožného lekára, predpísal mi Alpicort a Forcapil (po ktorom som pribrala 4 kilá, tak som ho vysadila) a tak isto aj šampón Ducray. Prestala som si farbiť vlasy ( mám odrastené plavé vlasy po plecia ), vlasy si nefénujem, nekulmujem ani nepoužívam tužidlá, problém však stále pretrváva. Začínam byť zúfalá, na niekoľko mesiacov som sa týmto problémom nezaoberala, pretože som si povedala že sa na to príliš upínam. Keď som sa však nedávno česala, spozorovala som že sa mi plešinka podstatne zvačšila. Som z toho nešťastná. Toľko dievčat si predsa farbí vlasy a nemajú takéto problémy. Dokážete mi povedať aký mám problém? Dokážete mi pomôcť? Ďakujem
7samara004

Re: vypadávanie vlasov od 19 rokov

Poslaťod tomas » Pia Mar 02, 2012 9:59 am

Ahoj, vlasy tam máš úplne vypadané alebo preriedené? Lekár ti aj robil ster, či tam nemáš nejakú infekciu? Pokožka je citlivá a je tiež mierne vystúpená v porovnaní s pokožkou inde? Píšeš, že je lesklá - nepripomína to na pohľad jazvové tkanivo?
tomas
Site Admin

Poslaťod 7samara004 » Sob Mar 03, 2012 7:44 pm

Vlasy tam mám veľmi preriedené. Lekárka mi nerobila ster. Práveže mám pocit že pokožka je tenká a napnutá. Keď si po nej prejdem bruškami prstov tak cítim každý vlas ako nejaký výčnelok. Nepripomína mi to jazvu, ako takú lesklú pokožku akú občas vidím u plešatých mužov.
7samara004

Poslaťod tomas » Uto Mar 06, 2012 8:48 am

Vezerá to akoby si mala zapálené vlasové folikuly. V prvom kole si skús aspoň 5 dní po sebe (ráno aj večer) robiť zábal z rumančeka lekárskeho. Bolesť aj tie "výčnelky" by mali ustúpiť. Problém s mazotokom a mastnými vlasmi nemáš?
tomas
Site Admin

Poslaťod 7samara004 » Uto Mar 06, 2012 2:10 pm

Nie, problém s mazom nemám. Môže tento stav trvať tak dlho? Môžem mať zapálené folikuly aj rok?
7samara004

Poslaťod tomas » Pia Mar 23, 2012 10:36 am

Áno, sú chronické alebo neliečené zápaly, ktoré majú ľudia roky. Zápal bude v tele zotrvávať pokým si ho nevyliečiš.
tomas
Site Admin

Poslaťod 7samara004 » Sob Mar 24, 2012 6:01 pm

Takže by som mala ísť ku kožnej a tá by mi mala spraviť ster? Alebo aké vyšetrenie? Pretoze ked som tam bola tak sa na to len pozrela.
7samara004

Poslaťod tomas » Str Apr 04, 2012 8:31 am

Skúsená dermatologička by mala vidieť či sa jedná o zápal kože alebo jej štruktúr. Ster slúži na zistenie infekcie a pred nasadením antibiotík by ti ho mala urobiť. Podľa výsledkov steru ti potom nasadí antibiotiká.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť