Leukemia AML, transplantacia KD - uz 4 roky bez vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Leukemia AML, transplantacia KD - uz 4 roky bez vlasov

Poslaťod smorba » Pon Feb 27, 2012 8:36 pm

Dobry den, chcel by som sa poradit

Skoro pred 4 rokmi mi zistili leukemiu aml na ktoru som sa liecil chemoterapiami a tym padom mi vlasy aj obocie vypadalo
pre uplne vyliecenie som musel podstupit aj transplantaciu kostnej drene, kde som tiez dostaval silne chemoterapie
a dnes ked uz ubehli pomaly 4 roky od poslednej chemo, stale nemam vlasy...obocie aj mihlanice mi narastli, sice mozno nie tak huste, ale mam ho
co sa vsak tyka vlasov, nieze by mi nerastli, rastu mi, ale strasne pomaly a tvori sa mi len jemne paperie ktore sa neda nazvat vlasmi, trva to vsak uz dost dlhu dobu a nepocul som o nikom komu by sa tak pomaly vstrebavali korienky z vlasov z chemoterapie
kedze mi narastie vzdy len take jemne paperie, musim si hlavu vzdy oholit, lebo to vyzera fakt hrozne
moj otec je skoro plesaty, tak myslim ze to moze mat cosi docinenia aj s genmi, ale pred chorobou som mal pekne huste vlasy a teraz uz par rokov chodim s holou hlavou

fakt by som to nejak neriesil, ale mam len 18 rokov a v mojom veku je mi neprijemne nemat vlasy, popripade mat na hlave jemne paperie, ktore neuveritelne pomaly hustne

chcel by som vas teda poziadat o pomoc, ze co by som s tym mohol robit, nieco co by mi tento rast vlasov urychlylo a urychlylo rast novych korienkov...nejake sampony, panthenol, capilan som uz skusal avsak nic nepomaha, preto by som vas prosim o nejaku radu, na nejaky liek, bylinky, sampon...je mi jedno co, len chcem mat naspat svoje vlasy, aj ked nebudu take huste, nechcem ostat v 18 rokoch plesaty

vdaka vopred za vsetky rady
smorba

Re: Leukemia AML, transplantacia KD - uz 4 roky bez vlasov

Poslaťod tomas » Pia Mar 02, 2012 10:26 am

Ahoj, v prvom rade, gratulujem, že si tu ešte s nami. Gény môžu zohrávať úlohu, ale nie v tvojom prípade a v tak mladom veku. Bol si si niekde dať pozrieť stav svojich vlasových folikulov? Dal si si zistiť svoje hormonálne hladiny? Asi aké percento vlasových folikulov ti momentálne produkuje vlasy, resp. ten jemný páper?
tomas
Site Admin

Poslaťod smorba » Pon Mar 05, 2012 10:46 am

to som rad ze teda mozem vylucit z moznosti tie geny, lebo som si myslel, ze to je pravdepodobne z toho
stav vlasovych folikulov som si nebol dat pozriet, lebo neviem kde…vedel by si mi poradit kde sa cosi take da?
a percento tazko povedat, to paperie mam trochu hustejsie po bokoch a vzadu na hlave, zatial co navrchu hlavy ich ledva vidno, fakt su velmi riedke
smorba

Poslaťod tomas » Uto Mar 06, 2012 8:43 am

Zistiť stav tvojich vlasových folikulov môže tvoj dermatológ alebo na trichológii (tú trichológickú ambulanciu vyberaj veľmi opatrne - zisti si najskôr od kedy fungujú a koľko sa tomu daný človek venuje).

Keďže máš vlasy výraznejšie redšie na temene, stav vlasov môžu ovplyvňovať aj hormonálne hladiny, no sú skôr druhotným faktorom. Ako úvodnú liečbu by som skúsil 1-mesačnú kúru Revalidom (kapsule) a aspoň 3-mesačnú kúru 5%-ným Minoxidilom. Veľmi dôležité je, aby si do tela stále dopĺňal vitamíny, minerály, aminokyseliny, fytosteroly a pod. v prirodzenej forme, takže čerstvé ovocie a zelenina 3-krát denne a čerstvá ovocná či zeleninová šťava (mrkva, jablko) by mala byť u teba každodennou samozrejmosťou. Inak sa dopredu nepohneš aj keby zjedol všetky lieky proti vypadávaniu vlasov.
tomas
Site Admin

Poslaťod smorba » Pon Apr 02, 2012 12:49 am

ahoj, dakujem za rady
pokusim sa najst teda nejaku tu trichologicku ambulanciu a zajst tam, ked si nieco o tom najdem
ten revalid a minoxidil skusim kupit v lekarni, ale ako pises, treba bezpodmienecne doplnat vitaminy cize jest ovocie a zeleninu, tak myslim, ze si budem musiet najprv pomaly zvykat na to, kedze velmi ovocie ani zeleninu nejedavam ani som nejedaval
kazdopadne dik za rady, som rad ze uz viem ako sa s tymto problemom pohnut vpred :)
smorba

Poslaťod smorba » Pia Jan 15, 2016 10:17 am

Ahoj tomas
Ozyvam sa znovu, skoro o 4 roky neskor, ale spomenul som si, ze si mi tu kedysi poradil. Nejaky cas uz presiel a stale som bez plnohodnotneho vlasoveho porastu, ale v podstate preto, ze som pri tom Revalide vtedy vydrzal iba kratko...stravovanie som nemal velmi vyriesene, aby som mal tolko prinosnych latok pre telo
Rad by som tento moj problem, raz a navzdy vyriesil, aj ked ide v podstate iba o malickost, som rad, ze inak som zdravy a v poriadku..predsa len, ten isty uces pocas siedmych rokov predsa len cloveka unudi a chcel by za tuto nezrovnalost vo svojom tele zobrat zodpovednost a vyriesit to
Dnes uz mam 22 rokov. Posledneho polroka robim nieco aj pre telo a to,ze chodim cvicit tri razy do tyzdna, pridal som do jedalnicka omnoho viac prospenych latok a vitaminov, ako som mal predtym, ked som akosi nebol pripraveny svoju situaciu zmenit...
Chcel by som ta preto touto cestou este raz poprosit, ze by si mi venoval par minut casu a poradil mi co mozem spravit vo svojej momentalnej situacii a ci je este vobec sanca. Ci mam znovu nabehnut iba na kuru revalidom a minoxidilom a popritom si udrzovat nejaky zdravy jedalnicek a dostatok vitaminov, alebo je potrebne aj nejake vysetrenie.

Som ti vopred vdacny za odpoved :)
smorba

Poslaťod tomas » Str Jan 20, 2016 12:03 pm

Ahoj, super že si sa ozval. ;) Ako presne teraz vyzerajú tvoje vlasy (hustota, pigmentácia, hrúbka, dĺžka)? To páperie ti aj zhustlo a pigmentovalo sa alebo je situácia rovnaká ako pred tými 4-mi rokmi? Obočie a mihalnice máš stále v poriadku?
tomas
Site Admin

Poslaťod smorba » Str Jan 20, 2016 12:12 pm

Ahoj, vdaka za odpoved
Hustota vlasov sa viacmenej nezmenila, ale sam to viem tazko posudit, kedze sa vidim kazdy den v zrkadle :) ...k tomu holim si hlavu, kazdy tyzden, pretoze keby ich necham narast, vyzera to samozrejme smiesne...o pigmentacii a hrubke, neviem povedat ci nastala nejaka zmena...rast vlasov, je vsak stale podobny tomu, ako ked clovek plesatie (cize po bokoch celkom hustejsi porast, avsak navrchu hlavy aspon o 50% mensia hustota)

co sa tyka obocia a mihalnic, tak tie su uplne OK...dokonca pocuvam od ludi, ze mi mam obocie aj mihalnice hustejsie ako kedysi pred par rokmi pred chemo...len tie vlasy, akosi stale nic
smorba

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť