Ahoj, Mám 22 rokov a od 19nástich mám problém s vlasmi. Začalo to po strednej, keď som odcestovala na brigádu do Holandska na 2 mesiace, keď som sa vrátila zhoršil sa mi stav vlasov a od vtedy to ide s nimi dole vodou. Niekedy som si aj často farbila vlasy, ale boli krásne husté. Teraz už si vôbec nefarbím. Bola som pri kožnej, tá mi robila testy na vlasov. folikuly zistili mi komplement C3 pozit. predpísala mi alpicort .tak som ho zacala brat, ale stav sa nezlepsil, bola som aj na vyšetr. so štitnou žľazou, tá je v normálu, potom mi brali testy na hormóny, a mala som zvýšený DHEA hormón mala som 15,8ng/ml a má byť do 8..tak mi predpísala HAK vreya..užívam ju už 5 mesiac. ale nejak sa mi to nezlepšilo. Mám preriedené vlasy na temene hlavy, na silnom svetle je to dosť vidieť, aj mi už presvitá pokožka hlavy. Používala som rôzne vodičky, šampóny proti vypad. ale nepomohlo. Používam teraz aj vlas. laser 3 mesiac, ale výraz. zlepšenie nevidím..kožná mi napísala že je to alopecia areata, endorinolog. že je to alopecia diffusa, ďalšia trychol. že je to alop. androgenica. Mamča má krásne husté vlasy, a ja som mala tiež
len neviem čo sa stalo,..dala som si spraviť testy na minerál a vitamíny a akurát som mala znížený sodík a vysoký cholesterol ( mám 52 kg, tak neviem prečo ) ..išla som aj za liečiteľom a ten mi povedal, že hormony sú v rovnováhe, len hrub. črevo tam je trošku problém..tak som začala brať každé rano vlákninu, kúpila som si aj kvapky diochi intocel a čaj Maytenus Ilicifolia od nich, a tiež som si objednala na vlasy serum od Spectral rs s aminoxidom a tabletky saw palmetto.. tak som ich dnes začala brať, pri tom užívam aj tu vreyu a tiež vlakninu rano a kvapky + čaj pijem a ten vlas. laser si dávam..tak len dúfam, že sa to zlepší..lebo už som zúfala, čo by mi mohlo pomôcť, a čo mi vlastne je..asi si dam spraviť ešte nejaké testy. možno na oblič, abo na ANA, ..ja už neviem ..prosím poraď niečo