ahoj tomas! som velmi rada, ze pises
pytas sa, co tomu predchadzalo... 6 rokov som bola na materskej a v septembri 2015 sli deti do skolky a skoly a ja do prace, bola to velka zmena pre vsetkych, takze aj stres urcite, ale ak by to aj bolo z toho, preco to trva uz viac ako rok a zhorsuje sa to? to bolo aj prve co mi dermatologicka k tomu povedala - to mate zo stresu... ako sa to da odmerat? lebo ak kortizolom, tak ten mi vysiel minuly tyzden uplne ok (24 hod moc, aj fosfor ok, kalcium atd, vsetko v norme). zivotosprava podla mna ok, mozno trochu menej bielkovin, ale snazim sa... z vaznejsich veci len zapal stredneho ucha v 2014...
dedicne sa mi to tiez nezda, mama aj babky maju/mali vlasy ok.. podozrievala som antikoncepciu, brala som ju velmi dlho a vahala vysadit, v lete 2016 som vsak bola hospitalizovana s krvacanim do sietnice a okamzite som to vysadila... mohlo mi to zhorsit padanie vlasov? asi. popritom mi zistili hemochromatozu takze na nedostatok zeleza sa stazovat nemozem, prave naopak. teraz mi padaju brutal, zakazdym plna vana aj hreben, je mi do placu... vlasy su stale redsie a tensie, ako by na ne nieco stale nieco utocilo a nicilo... psychicky ma to uplne odrovnava... ked sa to zacalo v tom februari 2016 akoby sa najprv zmenila len kvalita, vlasy zoslabli, nedali sa upravit ako dovtedy, spravili sa mi jeden dva viry, postupne zacali aj viditelne vypadavat, to ma donutilo zacat maraton po lekaroch... najnovsie endokr. vysledky z krvi a mocu vsetko ok, aj hormony ok (hoci mi brali len raz, nemalo by sa to viackrat pocas cyklu?)... dokonca som zacala nosit okuliare pre pripad, ze by to malo suvis...
Alpicort si uz nedavam vobec, teraz som zacala neocapil, forcapil a nanogen. viac ani neviem co by som si este... na to aslo skusim citricidal a na stres 5-htp. k tomu aslo a orl - je mozne, ze by to mal vsetko na svedomi nejaky stafylokok? aj teraz ma napr. trochu boli hrdlo, ale to je dost caste - mam dve male deti, ktore su teraz nastriedacku chore...
dik za tvoj cas.