od dievča » Uto Aug 21, 2012 3:50 pm
Dobrý deň.
Prečítala som si príspevok o dievčati, ktoré stratilo vlasy na ploche cca 2x2cm a chcela by som reagovať a poprosiť Vás o radu, ak by to bolo možné. Stala sa mi podobná vec, taktiež z ničoho nič som si v jedno ráno všimla niekoľko cm nad čelom miesto približne rovnakej rozlohy, kde mi presvitá pokožka hlavy. Nie je badať žiadne veľké začervenanie alebo podráždenie. Miesto nie je úplne bez vlasov, no je na ňom značne viditeľný úbytok vlasov. Mám husté vlasy, no tu je ich ozaj len niekoľko. Nemohlo sa to diať postupne, pretože by som si to určite všimla skôr, dokonca mi tam vyrastá niekoľko milimetrových vlasov, ktoré ale aj v prípade, že vyrastú na normálnu dĺžku, nebudú počtom zodpovedať ostatnej ploche hlavy. Rodinná známa mi poradila pre začiatok brezovú vodičku dostupnú v lekárni, ktorá je určená na lesk a nemastenie vlasov, no jej vraj po dobe asi jedného mesiaca pri rednutí vlasov pomohla, keďže zaznamenala niekoľko krátkych priam milimetrových vlasov, ktoré jej začali vyrastať. Ak by ste mali nejaké otázky alebo poňatie, čím by to mohlo byť spôsobené, rada vec upresním a za akékoľvek objasnenie a rady budem veľmi vďačná. A, aby som nezabudla, mám 19 rokov, plešatenie v rodine nie je bežným javom, vlasy nemám farbené a vždy boli a na ostatných miestach hlavy aj sú zdravé a husté.
Za snahu o pomoc Vám vopred veľmi pekne ďakujem.
S pozdravom, dievča.