androgenetic alopecia

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

androgenetic alopecia

Poslaťod iqual » Štv Aug 09, 2012 6:59 am

kedy vlastne zacali ludom vypadavat vlasy, myslim tym davnu minulost :shock: cim to bolo sposobene ? boli uz nasi davni predkovia plesati ? niekde som cital ze je to sposobene zlou zivotospravou ? ale je to skutocne tak ? poznam vela ludi z mojho okolia ktori nedodrziavaju ani spravnu vyzivu ani nesportuju a maju krasny porast na hlave. su ti stastlivci, ktori maju o problem do zivota menej. ked si pozriem fotku 3-4 roky dozadu nechce sa mi verit ake este krasne vlasy boli. teraz uz sa pomalicky zmierujem s tym ze sa budem musiet strihat na kratko, lebo nema zmysel drzat vlasy dlhsie ked kuty mam vysie a zacinajuci vertex.
iqual

Re: androgenetic alopecia

Poslaťod tomas » Uto Aug 14, 2012 9:50 am

Aj Cézar bol plešatý... Pri androgénovej alopécii alebo hormonálnej precitlivosti vlasové folikuly reagujú na zmeny hormonálnych hladín v tele. Tak ako má niekto alergiu na peľ a ty ju nemáš, tak niekomu zasa nevypadávajú vlasy a tebe áno (aj keď osobne by som radšej bral ten peľ...). :D

Podľa všetkého sa na vypadávaní vlasov a celkovom zdraví národov podpísali tisícročné stravovacie návyky. Napríklad v Japonsku je najmenej plešatých ľudí na svete a najmenej ľudí s rakovinou.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť