Ahojte,
vidím, že veľa mladých žien trpí stále na tie isté problémy s padaním. Tak isto, som jednou z nich Začalo to približne po skončení gympla a nástupom na VŠ keď sa mi vlasy výrazne horšili, Vždy som mala jemné vlasy, ale veľmi husté. Zo začiatku som to pripisovala stresu zo školy, čo bolo aj opodstatnené, tak som zažala brať tabletky na vlasy - revalid, Inneov, zmenila som šampóny, masky, začala som používať vodičky a hennu. Vlasom to pomohlo, ale nevrátili sa do povodného stavu. Čítala som, že vypadané vlasy zo stresu by mali časom dorásť. Bohužiaľ u mňa sa tak nestalo a hlavne problémy pokračovali. Tak som zašla na vyšetrenia. U obvodného mi spravili krv, bola som u endokrinológa, zubára, očného. Všetko malo byť ok, teda okrem očí, kde mám -0,75, ale to som vedela, aj keď okuliare nosím výnimočne, vidím viac menej dobre aj bez nich. Myslm si, že tým to nebude pretože tieto dioptrie mám už dlhšiu dobu a na strednej som tiež nič nenosila a vlasy boli ok. Musím teda povedať, že všetko toto som podstúpila cca 1,5 - 2 roky dozadu.Hormóny ok, zuby ok, štítna žlaza ok. Kto ale može doverovať sloven. doktorom? Niekde som čítala, že veľa týchto testov robia iba "basic" a nie na všetko. Takže možeš mať testy vporiadku, ale problém tam može existovať. Keďže vlasy potom nepadali nejako výraznejšie ďalej som to neriešila, stále som používala kvalitné šampóny, vodičky sem tam vitamínky, hennu. Avšak vlasy stále rednú Nerozumiem tomu, starám sa o ne, stravu mám pestrú, síce vysokoškolsý režim nie je najzdravší živ. štýl, učenie na skúšky, ponocovanie, sem tam nejaká party, nemyslím si, že by toto mohol byť problém. Ešte som premýšlala, že ma nikto neposlal na vyšetrenie žalúdka, imunológiu. Prvé dva roky na VŠ som dosť pila sinej kávy, niekto sa možno zasmeje, prečo si to spájam, ale myslím, si že je možné, že moj žalúdok z toho všetkého nie je úplne v najlepšom stave. Tento pocit mi ešte zosilnen v poslednom čase, keď mávam sem tam bolesti brucha pred stolicou. Ešte som nespomenula moje skúsenosti s kožnou Samozrejme, ako každá mi napísala Alpicort F, plus povedala, že v meste kde študujem može byť zlá voda, ale naozaj? Myslím si, že po toľkých rokoch si moje telo zvyklo na túto vodu. Neviem, čo mám už robiť. Nechcem už do konca života brať vitamíny, vtierať vodičky a pod. keď to aj tak nič nerieši. Chcem nájsť konečne dovod. Keď mi aj nejake testy na žalúdok a imunitu výdu ok, tak už neviem na čo sa mám zamerať. Vlasy sú fakt momentálne už riedke a jemné. nepadajú ako keby z jedné miesta ale po celej hlave, spravili sa mi cestičky vo vlasoch Keď mi začínalo padanie, mala som niekedy pocit ako keby mi niečo liezlo po hlave, momentálne si myslím, že pokožka je ok, už nesvrbí to bol tiež moj problém kedysi a nič"nelozí".
Ďakujem, za postrehy a názory.