Určite sa tu najde niekto s podobnym ci takym istym problemom. Asi pred 2,5 rokom sa na zadnej casti vo vlasoch, v usiach a na jednej strane obocia objavil nazvala by som nejaky ekzem (lupiny). Tak pravdaze som bezala hned za koznou. Predpisala mi dermalnu mast Locoid Crelo 0,1% ( Kortikoidna mast ) pouzivat 2x denne ( takze rano a vecer ). Super bolo, ze naozaj zabrala a polepsilo sa mi, ale ako nahle som ju vysadila, ekzem bol spat
. Na postihnutom mieste pri oboci mi vypadolo aj obocie ( chvala bohu dorastlo ). Po kontrole som koznej presne popisala, ako mast pomaha, ale po vysadeni sa mi ekzem vracia. Mast sa nemoze uzivat viac ako dva tyzdne - docitala som sa v navode, ale aj napriek tomu som od koznej dostala kontrolu po roku, s tym, ze mast preba uzivat ( 2 tyzdne ), potom vysadit a dookola opakovat ( pravdaze sa mi to nevidelo, ale kozna je kozna ). Tak som teda robila ako mi nakazala asi polroka. Potom sa konala dovolenka pri mori
bolo super, ale o to nejde, more slnko ekzemu uplne pomohlo, dokonca ho vyliecili
bola som stasna ako blcha. Mala som pokoj hodnu chvilu, no a na ... pred troma mesiacmi to zacalo - usi, obocie, vlasy asi 100 x horsie ako pred tym ( postihnute vacsie casti ). Tak hybaj ku koznej, pravdaze po kratkom uvazeni som sa rozhodla koznu zmenit. Moje priznaky: lupiny, svrbenie hlavy a nadmerne vypadavanie vlasov - supu sa mi aj usi. Kozna mi predpisala sampon Clobex a krem sa zabaly, ktory dobre poznam, pouzivam na cele telo - Excipial. Pouzivanie: zabal ( na 2 hodiny ) potom umyt hocijakym samponom, na druhy den pouzit sampon Clobex, treti den nechat oddychnut atd. atd. Kontrola mala byt o mesiac, pravdaze kvoli praci sa skor nedalo, bola som dnes, ale az po 2 mesiacoch, s tym, ze stav sa nezlepsil, ale naopak. Lupiny sa rozsiruju ( nie su na celej hlave - su miesta ), vlasy padaju 50-100 denne urcite ( asi zacnem uz aj pocitat - o polovicu som urcite uz prisla - hroza ), hlava neskutocne svrbi, niekedy koza aj pali
. Ale som rada, ze som sa rozhodla previnu koznu, nakolko sa snazi prist na pricinu a v utorok idem na krv a stery - uvidime podla testov. So zabalov a samponom mam pokracovat, ale obmedzit na 1x tyzdenne a dostala som novy gel Xamiol, ktory budem mastit kazdy den 1x. Dufam, ze pomoze. Viem, ze som toho popisala vela, ale dufam, ze sa niekto najde a poradi mi. Dakujeeem.