stitna zlaza ako pricina vypadavania vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

stitna zlaza ako pricina vypadavania vlasov

Poslaťod alex » Štv Okt 12, 2006 9:18 pm

pomoze niekto co na to??
mam zvysenu cinnost stitnej zlazy, a zacali mi vypadavat vlasy, zacal som pouzivat Cronostim Ducray spreje a aj sampon a zatial nic a uz uzivam 2 tyzdne.

poradi niekto???
alex

Poslaťod tomas » Pia Okt 13, 2006 10:38 pm

A mas to potvrdene aj od lekara? (vypadavanie vlasov v suvislosti so stitnou zlazou). Ziadny pripravok ti za 2 tyzdne nepomoze... trva to dlho - aj niekolko mesiacov, aby si videl vysledky. Spreje a sampony su fajn, ale bez uzivania tabliet (oralna medicina) maximalny efekt nedosiahnes.

Je ten Ducray specialne na alopeciu pri poruchach stitnej zlazy? Ja poznam z rady DUCRAY len Kertyol S.
tomas
Site Admin

Poslaťod alex » Sob Okt 14, 2006 6:28 am

ano mam to potvrdene od lekara, ale neviem ci ten pripravok je specialne na to ze padanie je od stitnej zlazy, a to musi byt nato specialny pripravok?? ak ano poradte nieco....

vdaka
alex

Re: pricina vypadavanie je stitna zlaza

Poslaťod booyakasha » Sob Aug 11, 2007 9:31 pm

alex píše:pomoze niekto co na to??
mam zvysenu cinnost stitnej zlazy, a zacali mi vypadavat vlasy, zacal som pouzivat Cronostim Ducray spreje a aj sampon a zatial nic a uz uzivam 2 tyzdne.

poradi niekto???

Ahoj Alex,

myslim, že sa to nezvykne často radiť medzi príčiny problémov s vlasmi, ale štítna žľaza má na tom skutočne svoj obrovsky podiel. (mama mala na nej zhubný nádor, takže bola som svedkom toho, čo tento malý orgán dokáže vyrobiť za zmätky v tele, ak nefunguje správne) Zrejme si v liečbe u endokrinológa, takže skús mu spomenúť aj tento tvoj problém s vlasmi. Lieky, ktorými by ti mal tlmiť zvýšenú činnosť, by ti tým pádom mali upraviť aj vypadávanie vlasov. Nie som lekár, ale laicky dedukujem, že pri takejto príčine úbytku vlasov ti žiadna kozmetika, bylinky či šampóny nepomôžu - účinná môže byť len liečba, ktorá je zameraná práve na problém so štítnou žľazou.
booyakasha

Re: stitna zlaza ako pricina vypadavania vlasov

Poslaťod evellina » Sob Jún 09, 2012 10:51 pm

ahojte...chcem sa podelit o svoju skusennost,mozno tym niekomu pomozem.Prispievala som sem do tohto fora v roku 2010 , lebo mi vlasy strasne vypadavali,mala som neustale bolesti vlasovych korienkov,vlasovej pokozky,zacervenanie,lupiny.To som este netusila,ze mam znizenu cinnost stitnej zlazy.Do vtedy som vyskusala asi vsetko.Antikoncepciu, homeopatiu.Nic mi nepomohlo.
Po zisteni diagnozy so SZ ,som bola stastna,ze konecne sa nieco naslo,zachytny bod z coho mi vlasy vypadavaju.Bola som si na 100 % ista a tesila som sa,ze super,teraz dostanem tbl a vlasy prestanu vypadavat.A vsetko bude tak ako pred tym.Ale nebolo.Dostala som tbl L-thyroxin najprv 50,neskor 75mg ale vobec to neovplyvnilo vypadavanie vlasov.Vlasy vypadavali tak ako pred tym cize denne asi 200 vlasov.Vobec ani malicky naznak toho,ze nastane zlepsenie.Samozrejme,ze okrem vypadavania ma stale trapilo zacervenanie a bolest vlasovej pokozky ako ked zapal korienkov.Asi po 8 mesiacoch som sa docitala o pripravku Fortuna Vitae (olej).Kedze zijem v zahranici a na vianocne sviatky som prisla domov,tak som si objednala dve flasticky oleja,ze reku,vyskusam.A chvala bohu hned po par dnoch som zacala citit,ze nie som unavena,ze som plna energie.Po dvoch tyzdnoch som zistila,ze vlasy prestavaju padat.Pamätam si to presne,ze to bolo po dvoch tyzdnoch,pretoze vzdy ked som s niecim novym zacala,tak som si to velmi dokladne odsledovala.Teraz pijem olej 5-ty mesiac a vlasy mi po umyvani a po cesani vypadnu max. 30,co je uplne v norme.Cize v dobe 5-tich mesiacov sa mi podarilo z 200 dostat sa na 30.Je to super pocit a velmi sa z toho tesim.Vlasovu pokozku mam este sem-tam cervenu,ale vlasova pokozka ma od kedy som zacala pit olej vobec neboli.Neda sa to porovnat.Pisem moju skusennost,len preto aby som sa podelila a pomohla niekomu,kto ma tiez taky isty alebo podobny problem.Nechcem tu robit reklamu na olej,ale pisem tak ako bolo.Toto jedine mne pomohlo pri problemoch s vlasmi pri diagnoze so stitnou zlazou...vsetko dobre prajem
evellina

Re: stitna zlaza ako pricina vypadavania vlasov

Poslaťod tomas » Štv Júl 19, 2012 12:26 pm

evellina píše:pijem olej 5-ty mesiac a vlasy mi po umyvani a po cesani vypadnu max. 30,co je uplne v norme.Cize v dobe 5-tich mesiacov sa mi podarilo z 200 dostat sa na 30.

Evellina, gratulujem :D . Potvrdilo sa, že kto hľadá a nepopustí, ten nájde a tebe sa podarilo nájsť čo tvojmu telu a vlasovým folikulom chýbalo. Nech ti to vydrží čo najdlhšie. ;)
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť