Začínajúce plešatenie alebo len zvláštne usporiadanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Začínajúce plešatenie alebo len zvláštne usporiadanie vlasov

Poslaťod Roman11 » Pon Nov 09, 2015 2:34 pm

Dobrý deň,

vopred sa ospravedlňujem, ak je to generická téma, možno spôsobená len mojou paranoidnosťou.
Vek:20
Genetika: otec má vlasy, starí otcovia tiež (teda jeden mierne koliečko vzadu po 60), bratrancovia rodičov plešatejú, pravdepodobne neskôr ako po 20, čiže je tú šanca na recesívne dedenie, ale nie veľmi pravdepodobná.
Podobný útvar ako ja má aj stará mama, ktorá ma mimo rovnako pevné vlasy ako ja

Fotka:
http://imgur.com/rZZmfmq

Niektoré, hlavne tie zblízka, to vykreslujú hrozivo, ale mohlo to byť spôsobené aj lakom, ktorý často používam, a spôsobom česania (resp. smer každého vlasu rovno). Jedná sa o nejaký druh alopécie, z tých androgénna to nebude, keďže kúty nemám ani náznakom, alebo je to spôsobené dĺžkou vlasu, čiže jeho tiaha ho ťahá smerom dole a vzniká tam tá "lyska", i keď si stále myslím, že ten málo koliečkovitý útvar by nemala mať. Vlasy často zmývam (mechanicky suším najprv osuškou, potom fénom), v poslednom čase zostane circa 10 vlasov po sprchovaní (myslím, že nič extra), ale na dotyk nevypadávajú. Niekedy sa mi stane, že za tú inkriminovanú časť som opretý o stenu za posteľou. Mimo toho miesta riedke vlasy nikde nemám, ani v jeho okolí. Bol som aj u kožnej, zhodnotiť to ešte nevedela, len povedala niečo v zmysle, že si skôr myslí, že to nevyzerá na plešatenie (aspoň typické) a predpísala mi vodu na podporu vlasov a odporučila nejaké vitamíny.

Poprosil by som o nejaký názor, na čo to vyzerá, či to môže byť spôsobené upravovaním vlasov a keď tak čo s tým robiť.

Ďakujem
Roman11

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť