vypadávanie vlasov, červená pokožka hlavy

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

vypadávanie vlasov, červená pokožka hlavy

Poslaťod alica.maxx » Uto Jan 19, 2016 10:50 am

Dobrý deň,

môj problém začal cca pred 3 rokmi. Nemala som žiadne extra stresy, síce som končila VŠ, ale nezaznamenala som žiaden zvýšený stres, v mojom súkromnom živote bolo všetko v poriadku. Zaznamenala som, že mi extrémne padajú vlasy, ci už počas umývania, alebo len tak v bežný čas. Občas sa mi vytvorili lupiny, ktoré veľmi svrbeli, pokožku hlavy som mala začervenanú, nie však dlhodobo, iba z času na čas. Mala som krásne bohaté kučeravé vlasy, momentálne mám veľmi jemné vlasy, kučery držia v deň umytia, potom padnú a strácajú tvar. Keď mi vypadne vlas s korienkom náhodou, korienok je malý, skôr užší ako veľký. Vlasy sú skôr suchšie ako mastné.
Vlasy si nefénujem nikdy, nefarbím, nečešem (kvoli kučeram, ale dredy nemam haha), pri sušení ich nikdy nedrhnem uterákom, používam málo stylingových pripravkov, len olivovy olej a kokosovy na končeky. Aj napriek tomu mám končeky dosť zničené.....Vedeli by ste mi poradiť, ako si pomôcť? U žiadnej doktorky som nebola, v našom meste nie je dobrá kožná a obvodná nepovažuje problém s vlasmi za dôležitý.
alica.maxx

Re: vypadávanie vlasov, červená pokožka hlavy

Poslaťod tomas » Str Jan 20, 2016 12:15 pm

alica.maxx píše:Nemala som žiadne extra stresy, síce som končila VŠ, ale nezaznamenala som žiaden zvýšený stres

Ahoj, ten stres sa nemusí prejavovať iba nejakým zhonom a nervozitou, ale ide hlavne o taký vnútorný nepokoj.

alica.maxx píše:Občas sa mi vytvorili lupiny, ktoré veľmi svrbeli, pokožku hlavy som mala začervenanú, nie však dlhodobo, iba z času na čas.

To môže byť znakom kvasinkovej infekcie pokožky hlavy. Keď sa objavili lupiny a pokožka bola podráždená a začervenaná, kvasinky sa premnožili, resp. sa dostávali hlbšie do pokožky ako to bolo tvojmu organizmu príjemné. Používala si aj nejaké šampóny proti lupinám (ako NODE DS+, Kertyol P.S.O. alebo Nizoral)?

alica.maxx píše:U žiadnej doktorky som nebola, v našom meste nie je dobrá kožná a obvodná nepovažuje problém s vlasmi za dôležitý.

Mala by si zájsť za dermatológom, aby ti urobil ster z pokožky hlavy. Obvodnú sa skús určite presvedčiť, že potrebuješ navštíviť dermatológa a potom si vyber dermatovenerologickú ambulanciu hoc aj z iného mesta. Zatiaľ určite vyskúšaj aspoň jeden z uvedených šampónov.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť