trichologicke vysetrenie

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

trichologicke vysetrenie

Poslaťod bestgirl16 » Pia Mar 25, 2016 12:04 am

Ahoj je tu niekto kto absolvoval trichologicke vysetrenie? Vraj odoberaju vlasy na urcitom mieste vo velkosti mince..je to viditelne, alebo to robis tak, ze sa to prekryje ostatnymi vlasmi? Vdaka za vsetky reakcie
bestgirl16

Re: trichologicke vysetrenie

Poslaťod tomas » Pon Nov 21, 2016 3:06 pm

Ahoj, pri trichologickom vyšetrení sa sleduje plocha 6x6mm a zisťuje sa počet vlasov a ich stav a rastová fáza, počet folikulárnych jednotiek, hustota a priemer vlasov. Odporúča sa, ale nie je súčasťou trichologického vyšetrenia, aj niekoľko hematologických vyšetrení, biochémia, vyšetrenie štítnej žľazy, hormonálny analýza, analýza vybraných vitamínov, minerálov a stopových prvkov.
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Str Jún 13, 2018 3:34 pm

Ahoj, ja uz neviem co mam robit. Vlasy mi padaju a rednu uz skoro 2 roky. Trichologicke vysetrenie vie naozaj urcit pricinu? Kozna sa mu na pokozku hlavy ani nepozrie, uplne to demotivuje chodit po lekaroch :(
Anna Adam

Poslaťod tomas » Pia Jún 15, 2018 10:03 am

Ahoj, trichologické vyšetrenie určí v akej rastovej fáze sa nachádza aké percento vlasov (trichogram), predbežne stanoví diagnózu, odporučí ďalšie potrebné vyšetrenia a nastaví liečbu. Lekárov je málo, majú vytvorené ťažké partizánske podmienky v ktorých majú fungovať - obmedzenia poisťovní, neskutočné administratívne úkony, atď. Preto je náročné (až nemožné) nájsť lekára, ktorý by sa skutočne zaoberal našim problémom. :(
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Pia Jún 15, 2018 4:01 pm

Ďakujem pekne za rýchlu odpoveď. Veď to, že tým vlasov nikto nevenuje pozornosť :-(. Prosím ťa náhodou o niekom v Košiciach kto robí to vyšetrenie nevieš? Písala som aj do témy vypadávanie vlasov po umytí. Môžem ťa poprosiť o názor, radu? Vopred ďakujem. Anka
Anna Adam

Poslaťod tomas » Uto Jún 19, 2018 7:30 am

Ahoj, už som ti odpísal aj na tvoj druhý príspevok. Čo sa týka trichologického vyšetrenia, keď si zadáš do vyhľadávača "Trichologické vyšetrenie Košice", verím, že ti zobrazí hneď niekoľko kliník/pracovísk, ktoré sa trichológiou zaoberajú.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť