Ahoj,
ma 28 rokov. Koncom júla som zaregistrovala nadmerne vypadavanie vlasov. Od tej doby sa to zhorsuje. Od februara sa liecim na Hypotireozu ( znizenu funkciu stitnej zlazy), beriem L-thyroxin Berlin chemie 75 mg. V septembri som skusila na meiac tento liek vysadit, pretoze som mala podozrenie, ze je to sposobene tymto liekom. Hladinu hormonov som vtedy este stale nemala v norme, za ten mesiac, co som liek nebrala sa mi vysledky rapidne zhorsili, takze liek som nasadila znovu.
Vlasy vsak padaju rovnako aj s liekom aj bez lieku. Docitala som sa ze pacientom s hypotireozou na padanie vlasov pomaha pupalkovy olej. Uzivam ho druhy mesiac, ale zatial ziadne zlepsenie. Tak isto uzivam zinok a bitoin. Pred tyzdnom som zacala s rybim olejom a spirulinou. Zo stravy som vysadila cukor a lepok a snazim sa jest zdravo, vela zeleniny a ovocia.
Mam pocit ze sa to zhorsuje. Denne mi vypadne mozno aj 300 vlasov. Pri umyvani a hlavne po umyvani ovela viac. Padajú mi aj mlade krátke vlasy!!!
Cellkovo su vlasy jemnejsie a tensie. Niekedy ma aj svrbi pokozka hlavy a bolia ma korienky. Ked sa poskrabem, pod nechtami mi ostane trochu takeho mazu, ako keby lupiny. Ale vo vlasoch lupiny nemam.
Zo začiatku som to prikladala stitnej zlaze, pretoze normy hormonov este stale nemam v poriadku. Lenze tento problem zacal az par mesiacov po nasadeni liecby. Pred liecbou mi padali vlasy v ramci normy.
Kozna lekarka mi predpisala Alpicort F uz druhe balenie. Jedno som uz vybrala ale samozrejme bez vysledku. Z vyteru z hrdla mi vsak zistila, ze mam premnozenu candidu. Tak neviem ci taketo brutalne padanie vlasov moze byt sposobene tym.
Tak isto mam trosku vyssie androgeny, ale endokrynolog povedal ze je to stale na hrane a nemalo by to sposobovat take padanie. ( testosteron: 3,010 norma: 0,46 - 2,96, Sex hormon binding globulin 152,570 norma: 27 - 146)
Genetika by to nemala byt, nikto v rodine nema takyto problem. Dokonca mam pocit ze moj 92 rocny dedo ma viac vlasov ako ja. Mohlo by to byt z liekov? Alebo mohol sa mi tento priznak ochorenia prejavit az teraz?
Je to niekto, kto ma problemy so stitnou zlazou a padanim vlasov? Nevie mi nejako poradit?
Alebo co by mohlo pomost? mohla by som uyivat to Saw Plametto pri porchu stitnej zlazy?
dakujem