Vypadavanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Vypadavanie vlasov

Poslaťod katy » Štv Dec 08, 2016 11:22 am

Ahoj Tomas,
vlasy mi zacali padat niekedy v aprili 2016 kedze cely rok bol velmi stresujuci pripisovala som to tomu avsak vlasy mi stale padaju. Bola som aj na tricholog. vysetreni s tym ze mam seboreu. Rozbor krvi je OK co sa tyka hormonov tak mi tam vyskakuje DHEA ktory mam 12,4 lekarka vravela, ze by to mohlo mat suvis ale ze si mysli ze je to hlavne kvoli seborei...no neviem ked mam ten hormon zvyseny nemoze ist o androgenovu alopeciu. Tym ze sa budem buduci rok vydavat a chcela by som babatko tak nechcem brat hormony...chodim aj na mezoterapiu. Nemyslim uz na nic ine iba na vlasy. Este tolko pri umyvani mi vypadne okolo 170 vlasov pri cesani takych 50 + vypadavaju aj pocas dna :(
katy

Re: Vypadavanie vlasov

Poslaťod tomas » Uto Dec 20, 2016 8:52 am

Ahoj, vlasy ti vypadávajú difúzne alebo najviac na temene hlavy, prípadne z čela?
tomas
Site Admin

Poslaťod katy » Str Dec 21, 2016 7:12 am

vlasy mi vypadavaju difuzne, som z toho vecne v strese
katy

Poslaťod tomas » Str Dec 28, 2016 10:43 am

Ak vlasy vypadávajú difúzne, zrejme príčinou nebude androgénová alopécia. Pokožku hlavy máš aj zapálenú alebo sa ti na nej tvoria lupiny, či väčšie šupiny?
tomas
Site Admin

Poslaťod katy » Štv Dec 29, 2016 2:00 pm

Zda sa mi ze su preriedene celkovo...ano mavam zapalenu pokozku, svrbi ma a tvoria sa na nej vyrazky chodim aj na mezoterapiu ale mam pocit ze nic nezabera
katy

Poslaťod tomas » Štv Jan 12, 2017 10:51 am

Ďalej treba ako príčinu vypadávania vlasov vylúčiť autoimunitné ochorenie alebo infekčné ochorenie. Boli robené testy alebo vyšetrenia aj v tomto smere?
tomas
Site Admin

Poslaťod katy » Str Jan 18, 2017 9:58 am

Ahoj nie taketo vysetrenie nebolo robene ani mi o tom nikto nepovedal.
katy

Poslaťod tomas » Uto Jan 31, 2017 9:39 am

Ošetrujúci lekár by sa mal pozrieť na pôvod vzniku zápalov pokožky a príčinu svrbenia pokožky hlavy. Seboreu máš aj vo vlasoch alebo len na tele? DHEA je steroidný hormón (podobný testosterónu) tvorený v nadobličkách (z cholesterolu), ktorému sú pripisované mnohé pozitívne zdravotné účinky. Ale všetkého veľa škodí. Bola si na vyšetrení obličiek, resp. nemáš problémy s obličkami (napr. adrenálna hyperplázia)?
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť