Hormonalna nerovnovaha

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Hormonalna nerovnovaha

Poslaťod bielalabut » Pon Máj 29, 2017 5:31 am

Ahoj som tu nova..este pred par mesiacmi by ma ani nenapadlo ze niekedy navstivim podobnu stranku. Budem mat 22 rokov. Na jar tohto roku mi zistili zvysenu tvorbu androgenov a s tym spojene o nieco zvysene ochlpenie a akne. S vlasmi som nikdy nemala problemy aj napriek tonu huste krasne dlhe kucerave. Lekarka mi nasadila antikoncepciu s protiandrogennym ucinkom. A asi tu sa to vsetko zacalo prvy mesiac fajn ale co prislo neskor obrovske vypadavanie vlasov. Vlasy su vsade len nie na hlave z predu uz mi presvita koza cesticka mi preredla a aj v zadu na temene je to redsie, vlasy sa rychlo mastia vzdy som mala opacny problem a to suche vlasy, zda sa mi ze pokozka je zacervenana niekedy svrbi su tam take mastne velke lupiny. Poradte mi prosim. Mam vysadit tie hormony? Co ked to bol len spustac a vlasy zacnu vypadavat este viac? Velmi sa bojim. Moje vlasy boli moja koruna krasy. Kazdy mi ich zavidel dokonca aj kadernicky vzdy ochkali. Prerasta to az do psychickych problemov. V stredu sa chystam k svojej obvodnej nech ma niekam posle. Lebo sa zblaznim.. Endokrinologia alebo kozna.. Dakujem za odpoved
bielalabut

Re: Hormonalna nerovnovaha

Poslaťod tomas » Štv Jún 01, 2017 10:58 am

Antikoncepciu ti lekárka nasadila iba kvôli nadmernému ochlpeniu a akné? S akné si mala ťažké zápalové stavy kedy hrozilo zjazvenie tváre?

Boli ti brané stery z pokožky hlavy a posielané na rozbor s podozrením na infekciu?

Ako si pochodila u lekárov?
tomas
Site Admin

Re: Hormonalna nerovnovaha

Poslaťod bielalabut » Pia Jún 02, 2017 6:55 am

Ahoj najskor ti dakujem za rychlu odpoved. Zacalo to tym ze sa mi neustale predlzoval cyklus aj na 50dni sa natiahol a vtedy zacalo to ochlpenie..vzdy som mala trosku viac chlpov ale ziadna katastrofa a potom sa ro zhorsilo nie akne som vobec nemala take zle mala som par podkoznych vyrazok na krku a celusti. Ale vlasy zacali padat az po antikoncepcii. No bola som u koznej ta mi dala alpicort f vodicku, forcapil vitaminy a este nejaky sampon Plantur. Obvodna ma poslala endokrinologicke ale ta ma volne az na august. Ale bavila som sa so sestrickou a ta ma odpisala tym ze si mam vybrat bud budem brat hormony a budu mi padat vlasy alebo nie a budem mat ine problemy a ze je za to zodpovedny asi testosteron a jeho zmeny. Stery z pokozky mi nikde nebrali a ani ma neposlali na nejake specialne vysetrenie vlasov. Rozhodla som sa ze na cas tie hormony vysadim a uvidim co sa bude diat. Mozno mi nesadla znacka alebo druh.
bielalabut

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť