Padanie vlasovna temene a bokoch a cervena pokozka

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Padanie vlasovna temene a bokoch a cervena pokozka

Poslaťod Luluma246 » Pon Sep 18, 2017 12:40 pm

Ahojte, chcem sa s vami poradit. Mam dlhorocne zcervenanu pokozku na temene a bokoch hlavy a v tychto miestach mi aj padaju vlasy.

Vzdy som mala vlasy jemne no teraz mi uz zacala presvitat lebka na temene.

Bola som na testoch krvi a uplne vsetko aj testosteron mam v norme. Moze to byt aj zo stresu, zaciatkom roka 2 umrtia v rodine, lenze ja mam tento problem niekolko rokov.

Nemam a nikdy som nemala lupiny a nesvrbi ma pokozka. Je iba ruzova az jemne cervena. Vlasy sa mastia rychlo. Umyvam ich kazdy druhy den.

Uzivam Saw Palmetto tabletky aj sampon cca 2 tyzdne.

Poradite mi ake vysetrenie si dat spravit? Doktor mi predpisal steroidovy roztok, ze ved vyskysajte. Byvam v UK a tu su lekari velmi lahostajni.

Dakujem pekne.
Lucia
Luluma246

Re: Padanie vlasovna temene a bokoch a cervena pokozka

Poslaťod tomas » Uto Sep 26, 2017 10:15 am

Luluma246 píše:Mam dlhorocne zcervenanu pokozku na temene a bokoch hlavy a v tychto miestach mi aj padaju vlasy.

Ahoj Lucia, začervenalá pokožka má aj inú štruktúru ako pokožka inde na hlave? Je viac vystúpená, je hladšia či lesklejšia, pri dotyku bolí? Vlasy ti vypadávajú len z oblastí, kde máš túto ružovú-červenú pokožku? Vlasy sa ti nadmerne (resp. rýchlejšie) mastia len v týchto miestach alebo všade na hlave?

Luluma246 píše:Moze to byt aj zo stresu, zaciatkom roka 2 umrtia v rodine, lenze ja mam tento problem niekolko rokov.

Máš pravdu, zo stresu to nebude, lebo pri strese by vlasy vypadávali z celého povrchu hlavy.

Luluma246 píše:Poradite mi ake vysetrenie si dat spravit? Doktor mi predpisal steroidovy roztok, ze ved vyskysajte.

Alergiu alebo nejaký chronické vnútorné ochorenie nemáš? Lekár to vyhodnotil ako zápal pokožky hlavy? Stanovil ti nejakú diagnózu? Aké vyšetrenia si už absolvovala?
tomas
Site Admin

Poslaťod Luluma246 » Uto Sep 26, 2017 8:47 pm

Ahoj Tomas dakujem za odpisanie.

Pokozka je len cervena. Nesvrbi. Nesupe sa. Nemam lupiny a nie je tam ziadny rozdiel medzi inymi castami pokozky hlavy. Vlasy padaju celkovo zhora a bokov. Vidim to tak, ze mi presvita lebka nad celom a tam tu cervenu pokozku napriklad nemam. Ale tam je leskla.

Bola mi brana iba krv a ta bola ok co sa tyka vitaminov, zeleza a hormonov.

Lekar ma poslal domov so steroidovym liehom s nazvom Betnovate scalp s tym, ze mi nic neni. Zijem v Anglicku tu je to uplne bezne, ze cloveku nepomozu. Ten roztok si nedavam nakolko sa bojim ci mi to neuskodi.

Beriem vitamin D, ZELEZO, zmes vitaminov B na vlasy.

Zatial dakujem pekne.
Lucia
Luluma246

Poslaťod Luluma246 » Str Sep 27, 2017 10:48 am

Alergie zistene nemam i ked testy mi robili ked som bola v puberte. Chronicke ochorenie ziadne. Dokonca mam pocit ze mam aj lepsiu imunitu a dost dlho som chora nebola oproti minulemu roku. Vlasy sa mastia po druhom dni na celej ploche hlavy.

Vlasy mam jemne najma v prednej casti a po stranach a su aj ztensene v dlzke a nalomene a rozstiepene. Vzadu su viditelne pevnejsie a menej znicene.
Luluma246

Poslaťod tomas » Pon Okt 02, 2017 12:37 pm

Luluma246 píše:Pokozka je len cervena. Nesvrbi. Nesupe sa. Nemam lupiny a nie je tam ziadny rozdiel medzi inymi castami pokozky hlavy. Vlasy padaju celkovo zhora a bokov. Vidim to tak, ze mi presvita lebka nad celom a tam tu cervenu pokozku napriklad nemam. Ale tam je leskla. Vlasy mam jemne najma v prednej casti a po stranach a su aj ztensene v dlzke a nalomene a rozstiepene. Vzadu su viditelne pevnejsie a menej znicene.

Tento stav poukazuje na androgénovú alopéciu, navyše píšeš že vlasy ti vypadávajú aj nad čelom, kde sa pokožka javí byť normálna. Na druhej strane ti vlasy vypadávajú aj z bokov hlavy, čo nie je pri androgénovej alopécii úplne typické. Tá lesklá pokožka nad čelom je čo sa týka štruktúry rovnaká ako inde na hlave?

Luluma246 píše:Lekar ma poslal domov so steroidovym liehom s nazvom Betnovate scalp s tym, ze mi nic neni.

Takže bez diagnózy... Ak je ten roztok kortikosteroidný, tak by mal zamedzovať zápalu pokožky, ale zasa si spomínala, že ťa nič nesvrbí ani nebolí. Skús si ten roztok aplikovať len na určité miesto a po týždni pravidelného užívania uvidíš, či bude v pokožke nejaká pozitívna odozva, t.j. či sa začervenanie pokožky zmierni alebo sa úplne vytratí.

Luluma246 píše:Chronicke ochorenie ziadne. Dokonca mam pocit ze mam aj lepsiu imunitu a dost dlho som chora nebola oproti minulemu roku.

Tak ty si teda zdravá ako rybička. :-)

Luluma246 píše:Vlasy sa mastia po druhom dni na celej ploche hlavy.

Ak sa ti vlasy mastia už od puberty, tak je to prirodzené a jediné, čo sa s tým dá robiť, je častejšie vlasy umývať. Na vypadávanie vlasov by to vplyv nemalo mať.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť