Pozdravujem,
volám sa Albína a mám 44 rokov. V júni 2017 som spozorovala nadmerné vypadávanie vlasov, vlasy som doposiaľ mala kučeravé, zdravé, pokusy som na nich nerobila a teraz sú rovné, oveľa tenšie. Aj napriek liečbe, ktorú som absolvovala u kožnej lekárky, vlasy vypadávajú. Užívala som Zinkorot, Methionin komplex, Alpricort, Alpricort F, v ambulancii som dostávala dusík. Ak hovorím o nadmernom vypadávaní vlasov, mám na mysli viac ako 100 vlasov denne. Po jednom umytí mi nedalo a začala som ich počítať. Narátala som 369 vlasov, v tom čase som už asi dva mesiace užívala lieky. Absolvovala som všetky požadované vyšetrenia: zubár, očná ambulancia, endokrinológia, gynekológia, otorinolaringologia. Všetky vyšetrenia vrátane krvi sú v poriadku. Vlasy si umývam žihľavovým šampónom, oplachujem ich v žihľavovom odvare a do vlasov si vtieram vyrobenú tinktúru z koreňa žihľavy a alkoholu. Minulý mesiac som začala užívať vitamínový doplnok "Kieselerde aktiv + biotin + zink" od Doppelherz, ktorý som si nechala doviesť z Rakúska a teraz som začala užívať od tohto istého výrobcu "Haar Intensiv, Für gesundes Haar". Nie vždy, ale z času na čas pociťujem svrbenie pokožky. Asi tri týždne pozorujem, že mi začínajú rásť vlasy, sú ešte maličké asi centimetrové, ale veľmi tenké. Ale aj za tie Bohu ďakujem, že vychádzajú. Čo to spôsobilo, pri tom všetkom , čo užívam, neviem. Snáď sa nebudem predčasne tešiť. Čo viac mám pre svoje vlasy urobiť, už neviem. Aby mi vlasy vypadávali čo najmenej, medzi jedným a druhým umývaním ich už ani nečešem. Stačí, keď načešem plné umývadlo pred umývaním. Vtedy mám pocit, akoby som bola nedaj Bože po chemo a s plačom ich z umývadla zbieram.