Malá hustota vlasov nad ušami

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Malá hustota vlasov nad ušami

Poslaťod Davis84024 » Pon Máj 14, 2018 8:00 pm

Dobrý večer. Mám 17 rokov a nad ušami mám veľmi riedke vlasy. Neviete čím by to mohlo byť? Ako by sa to dalo riešiť?
Davis84024

Re: Malá hustota vlasov nad ušami

Poslaťod tomas » Uto Máj 15, 2018 10:37 am

Ak máš tento problém od detstva, tak je táto hustota vlasov daná geneticky, t.j. organizmus pri vývine vyprodukoval určitý konečný počet vlasových folikulov. Ak si v detstve či v puberte prekonal(a) nejaké ochorenie, v dôsledku ktorého došlo k preriedeniu vlasov nad ušami, tak sa hustota vlasov bude dať zvýšiť. Úspešnosť zahustenia vlasov tu závisí na konkrétnom prekonanom ochorení.
tomas
Site Admin

Poslaťod Davis84024 » Ned Máj 20, 2018 2:23 pm

Práveže nie. V detstve som nemal riedke vlasy. Len asi pred rokom som si všimol že nad ušami mam redšie vlasy ako inde na hlave. Tak neviem cim to moze byt.
Davis84024

Poslaťod tomas » Uto Máj 22, 2018 3:15 pm

Ak jasne vidíš líniu kedy končia husté vlasy a začínajú riedke vlasy, tak môže ísť o začínajúcu alopeciu areata. Pokožku v oblasti s riedkymi vlasmi máš rovnakú ako inde na hlave? Nie je tvoja pokožka citlivá, začervenalá, hrboľatá, jazvovo hladká, inak pigmentovaná, vyrážková a pod.?
tomas
Site Admin

Poslaťod Davis84024 » Str Máj 23, 2018 7:37 pm

Pokozka sa mi nezda nijak odlisna. Zacina to asi 2cm za usami a schadza to az ku krku. Da sa to nejak liecit?
Davis84024

Poslaťod tomas » Uto Jún 05, 2018 7:36 am

Pokiaľ to nie je problém pretrvávajúci už od útleho veku a nejedná sa o jazvovú alopéciu, tak sa vypadávanie vlasov dá liečiť. Vlasy nad ušami sú vypadané, resp. preriedené (tie 2cm) tak, že je možné určiť presnú hranicu, kde sú už opäť husté vlasy alebo riedke vlasy prechádzajú plynule do hustejších a nedá sa určiť presná línia vypadávania? Vlasy v problematických oblastiach nad ušami sú rovnakej hrúbky a kvality ako vlasy inde na hlave? Bolo by dobré navštíviť dermatológa, aby presne stanovil diagnózu alebo aspoň vylúčil niektoré ochorenia.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia