univerzálna alopécia

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

univerzálna alopécia

Poslaťod renča » Str Dec 18, 2019 7:42 am

dobrý deň. mám diagnostikovanú univerzálnu alopeciu od marca 2019. kožná mi predpísala najprv prednison a od septembra ciklosporín s tým že prednison som potom v novembri vysadila.najprv mi vlasy začali pekne rásť ale po vysadení prednisonu mi asi po týždni začali padať znova.pred týždňom mi začali okrem iného-priberanie ,zarastanie strašne opúchať nohy,tak som kožnej povedala že vysadím aj ciklosporín.rátam s tým že mi to znovu všetko vypadne.ale čo už :( .saw palmetto tabletky beriem od júna aj minorgu 5%.čo by ste mi poradili,keď že pani doktorka mi povedala že konkrétne na tento druh alopecie nič nieje.poradili by ste mi prosím .už som s toho zúfalá :( .obočie som si dala spraviť,ale mihálnice...dosť ma to trápi.ďakujem za odpoveď
renča

Re: univerzálna alopécia

Poslaťod tomas » Pia Dec 20, 2019 10:50 am

Autoimunitné ochorenie Alopecia universalis je označované ako pokročilá forma ochorenia Alopecia areata a doposiaľ nie je známe, čo presne toto ochorenie vyvoláva. Významnú úlohu zohráva genetická predispozícia, ktorá sa môže prejaviť vplyvom spúšťača (napr. psychická trauma, akútne ochorenie). V niektorých prípadoch môže byť Alopecia universalis sprevádzaná atopickou dermatitídou, ochoreniami štítnej žľazy alebo zmenami na nechtoch.

Vypadávanie vlasov a ochlpenia tváre a tela však nie je trvalé a všetky vlasové folikuly aj folikuly ochlpenia si zachovávajú svoju schopnosť produkcie vlasov, obočia, mihalníc, či chlpov. Štandardná liečba predstavuje nasadenie cyklosporínu, steroidov, DPCP, SADBE. Správanie ochorenia je však ťažko predvídateľné. K celkovému ukľudneniu organizmu a imunitného systému môžete prispieť, keď obmedzíte konzumáciu spracovaných potravín a potravín obsahujúcich chemikálie, používanie kozmetických výrobkov obsahujúcich chemikálie a užívanie liekov s množstvom vedľajších účinkov. Taktiež obmedzte stres a doprajte si pokoj a pozitívne psychické rozptýlenie.
tomas
Site Admin

Poslaťod Biba » Sob Feb 13, 2021 8:32 pm

Dobrý deň, mám rovnaký problém ako vy, mne to začalo v júli a trápim sa doteraz. Tiež som dostala predpisom equoral. Po vysadení prednisonu všetko vypadlo. Vlasy sa pokúšajú rásť, teraz nič neberiem. Ale len vykuknú a opäť vypadnú. Po liečbe mi narástlo späť obočie aj mihalnice. Ale opäť sa to prerieďuje. Beriem vitamín D, zinok, vlassimo, bkomplex, probiotiká, omega 3,6,9 a ešte rybí tuk. Začínam strácať nádej, že to dorastie. Doktor povedal, že mne sa to späť vráti, len to potrvá. Len ja už nechcem vyzerať ako z inej planéty, začínam byť zúfalá. Ako ste dopadli Vy? Dorástlo to? Ďakujem za odpoveď.
Biba

Poslaťod tomas » Štv Feb 10, 2022 2:47 pm

Prednizón patrí medzi glukokortikoidy a používa sa na tlmenie zápalov a alergických prejavov. Dočasne znižuje prehnanú reakciu imunitného systému, čize len tlmí imunitný systém, ale problém nerieši-nelieči. Preto sa po jeho vysadení problémy s vypadávaním vlasov vrátia, lebo ten prvotný problém, s ktorým sa snaží Váš organizmus vysporiadať stále pretrváva. Snažte sa spolu s ošetrujúcim lekárom zistiť tú prvotnú príčinu vzniku alergickej reakcie a následného vypadávania vlasov, mihalníc, obočia a ochlpenia. Môže to byť určitá potravina (resp. "É-čko") alebo kombinácia niekoľkých potravín alebo kozmetických prípravkov (a ich "É-čiek") alebo aj nadmerné vystavenie sa elektromagnetickému žiareniu ako je Wifi alebo mobilný telefón alebo vystavenie svojej psychiky určitým ľuďom alebo situáciám.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť