Vypadavanie vlasov z niekolkych pricin

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Vypadavanie vlasov z niekolkych pricin

Poslaťod Nika82 » Str Dec 18, 2019 8:23 am

Dobry den Tomas,
tak ako vsetci, aj ja ta chcem poziadat o radu. Zijem v Irsku a od Aprila riesim iba svoje zdravie, ale zacnem od zaciatku. V Septembri 2018 mi ocna na Slovensku predpisala kvapky na glaukom, lebo som dobehla s poskodenym ocnym nervom po pomoc. To som vsak nevedela, ze kvapky mi po mesiaci sposobia vyrazky okolo oci, nasledne mi v Irsku predpisali nahradu s tym istym zlozenim. Telo reagovalo ako kedy, ale komplikacie dosli v Aprily 2019 ked mi zacali vypadavat aj mihalnice a trosku vlasy. Mihalnice vypadli a dorastli asi 5x teraz uz su konecne stabilne ale vlasy vypadavaju asi vsade. Nepijem a nefajcim, mam 37 rokov, deti som este nemala. Od Januara sa toho vela udialo:
- stresy vo vztahu, v july svadba, po svadbe som nestastne spadla a poskodila si kolenny vaz, takze som ostala v posteli 1.5 mesiaca. Vysetrenia na Slovensku boli opat v Novembri na krv: poskodena pecen a chybal mi vitamin D. Na zubnom mi zistili dve infikovane zuby, na koznom doktorka prehrabala rukov vlasy a dala mi Aplikol a methionin. V irsku pokracujem na trichologii mi zistili lupiny a zapal pokozky hlavy. Pouzivam vyrobky od znacky Neofollics: sampon, conditioner a tonikum. V irsku mi dermatolog potvrdil zapal pokozky hlavy. Predpisal mi silne lieky s kortikoidmi, ale tie nechcem brat nakolko poskodzuju pecen. Zuby som si dala do poriadku za mesiac. Zmenila som pracu nakolko som mala strasne vela stresov, ale este jedna vec je, ze kolegyniam tiez zacali vypadavat vlasy. Neviem ci to bolo tym, ze sme pracovali obednajsie sifty do vecera. Zatial mi nic nezabera a vlasy vypadavaju vsade. Dakujem za kazdu radu.
Nika82

Re: Vypadavanie vlasov z niekolkych pricin

Poslaťod tomas » Pia Dec 20, 2019 10:54 am

Keď vám všetkým začali vypadávať vlasy, v práci ste boli vystavené nejakej látke alebo to bola len jednoducho stresujúca práca? Bola ti stanovená aj konkrétna diagnóza alebo len zápal pokožky hlavy neurčitého pôvodu? Pátral tvoj ošetrujúci lekár po príčinách zápalu pokožky hlavy? Ak áno, s akým výsledkom (autoimunita, infekcia, atď.)?
tomas
Site Admin

Poslaťod Nika82 » Pia Dec 20, 2019 11:32 pm

Ahoj Tomas, myslim, ze nakolko som robila v kancelarii, tak latke som nebola vystavena. Skor to bolo velmi stresujuca praca. V Irsku mi dermatolog a tricholog povedali, ze je to len zapal pokozky s moznym stresom v kombinacii, lebo lupou mi nasli lupiny a zruzovatelnu pokozku, co mi sposobovalo asi svrbenie pokozky. Na Slovensku som mala kozne vysetrenia iba prehrabanie rukou vo vlasoch. Dakujem za predchadzajucu odpoved.
Nika82

Poslaťod tomas » Pon Dec 23, 2019 4:05 pm

Aj niekto pátral po príčine tvojho zápalu pokožky, respektíve nasadili ti nejaké antimykotiká alebo antibiotiká alebo poslali na rozbor ster z pokožky? Pokiaľ je pokožka tváre zdravá, tak mihalnice by mali dorásť spontánne, keď si písala, že v tak stresujúcom prostredí už nepracuješ. Lieky, ktoré užívaš sa snaž po pominutí zdravotných problémov a po konzultácii s ošetrujúcimi lekármi, čím skôr vysadiť. Bez stresu a vedľajších účinkov liekov by sa tvoje vypadávanie vlasov a mihalníc malo po pár týždňoch upraviť do normálu.
tomas
Site Admin

Poslaťod Nika82 » Uto Dec 24, 2019 12:04 am

Nie nikto sa nesnazil ani nepytal. Snazim sa sama prist na pricinu, ktora to mohlo vyvolat. Jedine ma napada v kancelarii klima, ta bola pustena stale. Nikto nezobral ziadne stery z pokozky. Som rada, ze som mala vobec kontrolu lupou. V Irsku mi este nasadili Sporanox, ale je velmi silny tak ho nechcem brat lebo poskodzuje pecen, s cim mam uz teraz problemy a predpisali mi vodicku Betacap (obsahuje steroidy). V podstate som len na vitaminoch, ziadnu chemiu uz do tela nechcem zobrat iba ak by to bola posledna moznost :). Prijemne sviatky.
Nika82

Poslaťod KláraLa » Pon Apr 20, 2020 11:19 am

Dobrý den, nedavno mě začalo trápit vypadávání vlasů. Je mi 34 let a myslím si, že to není ještě věk se kterým by měly přijít takové problémy.. Moc nevím co s tím. Snažila jsem se hledat na internetu. Například se píše, že časté mytí vlasů a fénování může škodit. Hlavu si myji každý den a vždy používám fén, šampón taky nepoužívám nijak zázračně kvalitní, ale nepřijde mi to jako problémy kvůli kterým by měly padal vlasy, možná by se tak mohla zhoršit jejich kvalita.. co si o tom myslíte? Případně co dalšího by mohlo způsobovat vypadávání?
KláraLa

Poslaťod tomas » Pon Okt 31, 2022 8:27 am

Dobrý deň, vypadávanie vlasov bohužiaľ začína u stále mladších ročníkov. Dlhodobé každodenné umývanie vlasov bežným šampónom a každodenné fénovanie vlasov horúcim vzduchom môže zapríčiniť dočasné vypadávanie vlasov. Zaobstarajte si kvalitný šetrný šampón na každodenné používanie, ale vlasy si umývajte maximálne 2-krát za týždeň. Po umytí si vlasy osušte len uterákom a potom nechajte vlasy prirodzene vysušiť na vzduchu. Ak je časté umývanie a fénovanie príčinou vášho vypadávania vlasov, tak zlepšenie by ste mali pozorovať už po 2-4 týždňoch.

Vypadávanie vlasov môže mať množstvo príčin a spúšťačov. Môže ísť o dedičné alebo hormonálne podmienené vypadávanie vlasov alebo dôsledok stresu, traumy, ochorenia, zápalu, prostredia, užívania liekov, autoimunitného ochorenia... tých príčin je naozaj veľa. Taká malá pomôcka - skúste sa rozpamätať, čo sa vo vašom živote zmenilo 1 až 3 mesiace predtým ako ste si všimli nadmerné vypadávanie vlasov?
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť