Dobrý deň,
píšem ohľadom mojej dcéry. Keď mala 10 rokov všimla som si na temene hlavy preriedené vlasy. Mala tam takú oblasť kde nebola plešina ale krátke dorastajúce vlasy. Krátko na to dostala prvú menštruáciu, teda veľmi skoro. Bolo to v období prvej korona karantény. Musím povedať, že v tom období jej telo dostalo dosť silný záber, nakoľko sme dostali celá rodina aj covid a obe deti následne potom asi mesiac aj ovčie kiahne. Vlasy sa jej postupne ale zároveň dorastali do určitej dľžky. Prešli sme si rôznymi doktormi, boli sme na trichologii....vlasové korienky má v pohode, boli sme na imunoalrgologii......všetko v pohode, štítna žľaza v pohode, kožné vyšetrenie, pokožka hlavy v pohode. Boli sme aj u gynekologičky, kde jej spravila odber krvi, na základe čoho doktorka usúdila, že tam nie je nejaký hormonálny výkyv, iba minimálny a nasadila jej nejakú slabú HAK, pretože mala v tom čase iba 11 rokov. Keď som lekárom povedala, že berie HAK hneď mi povedali nech ju vysadíme, nemôže predsa také malé dievča brať hormóny. Momentálne sme na tom tak, že dcére postupne vypadali vlasy na temene hlavy, vzadu jej ostali ešte vlasy ale aj tie postupne padajú a ovlasená plocha sa pomaly zmenšuje. Nejde o úplnú plešatosť, lebo vlasy na hlave má, ale asi iba 2 cm, viac nenarastú a po nejakej dobe sa ako keby zase obnovia. Teda ako keby sa jej zastavil na hlave rast iba do nejakej dlžky. Potom príde ako keby reset a odznova. Momentálne chodíme na fototerapiu na kramáre. Boli sme už asi 8 krát, ale nemám pocit, že by sa niečo dialo.
Ďakujem za každú maličkú pomoc a radu, som zúfala, na dcéru to má už aj psychický dopad, keďže je dievča v puberte.