Alopecia barbae

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: Alopecia barbae

Poslaťod emko » Uto Jún 26, 2012 8:19 pm

Tiez mam tento problem. Asi pred dvoma az troma mesiacmi sa mi vytvorilo okruhle miesto na brade. Teraz ich mam niekolko. Najskor som si myslel ze mi to sposobilo niekolko injekcii ktore som dostal do zuba. Dufal som ze je to len docasne a ze mi fuzy dorastu. :( Skusal som hladat na nete a nasiel som tento clanok:

Problémov, ktoré môžu pokazené zuby spôsobiť, je však viac. Pôvodca dermatitídy Alopecia areata bol ešte donedávna pre lekárov záhadou. Dnes José Antonio Gil Montoya a Antonio Cutando Soriano z Univerzity v Granade hovoria, že chorobu, pri ktorej vypadávajú vlasy a je zrejme autoimunitnou poruchou, spôsobujú problémy zubov a ďasien.
„Zistili sme, že lysiny spôsobené infekciou zubov nie sú vždy na rovnakom mieste. Pravidelne sa objavujú v línii od zubnej infekcie a môžu byť aj na tvári od úrovne zubov, v oblasti medzi perami a vlasmi, dokonca v obočí. Ale môžu byť lokalizované aj ďaleko od zdroja zápalu," tvrdia španielski vedci. Prevenciou a prvou liečbou náhlej straty vlasov by preto mala byť prehliadka u zubára. Link: http://www.izurnal.sk/index.php?Itemid= ... &task=view

Ked sa nad tym zamyslim tak moj problem sa zacal v case ked ma bolel zub na lavej strane a na tej istej strane mi vypadali aj fuzy. Teraz mam sice lyse miesta po celej brade no na levej strane mi uz zacali vyrastat biele chlpky. Mam este dva pokazene zuby tak sa idem objednat u zubara. Skusim sa s nim poradit. Ak mi povie nieco zaujmave tak tu tu zavesim.
emko

Poslaťod tomas » Štv Júl 19, 2012 12:32 pm

[quote="emko"Pôvodca dermatitídy Alopecia areata bol ešte donedávna pre lekárov záhadou. Dnes José Antonio Gil Montoya a Antonio Cutando Soriano z Univerzity v Granade hovoria, že chorobu, pri ktorej vypadávajú vlasy a je zrejme autoimunitnou poruchou, spôsobujú problémy zubov a ďasien.[/quote]

Pri špecifickom type vypadávania vlasov, chlpov, či brady a fúzov je predpoklad, že aj pôvod bude dosť špecifický. Dáva to zmysel, veď niektoré typy vypadávania vlasov sú spôsobené zápalovými procesmi v tele. Ak by ti fúzy dorástli po oprave a zahojení (zapálených) zubov a ďasien, tak vieš kde bol tvoj problém - kiežby sa to u všetkých dalo takto jednoznačne určiť a vyliečiť. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod elena.kacerikova » Pia Feb 01, 2013 12:24 am

Dobry vecer, otvorila som si tuto stranku, lebo ma zaujima, preco vypadavaju vlasy v tvare kruzkov, Ak je to dosledok zlyhavania imunitneho systemu, tak
potom je treba sa zamerat na imunitny system. Samozrejme bez detoxikacie, spravnej zivotosprávy , dostatocnom spanku a bez cigariet a alkoholu to nepojde. Je naivne si mysliet ze zdravie je nevycerpatelne. Doporucujem, aby ste zmenili svoje stravovacie návyky, prehodnotili svoj zivot, upratali si vo vztahoch a uvedomili si rebrícek hodnot. To su veci, ktore nam ovplyvnuju zivot a samozrejme zdravie. Spolahnite sa, viem o čom hovorím. Vlasy mi sice nepadali,ani nevypadali, ale mala som iné vázne ochorenie, ktoré lekari riesili analgetikami/niekolko desatroci/ az v roku 2010 som mala moznost navstivit kliniku v Azii a na prvej konzultacii mi lekar povedal, aby som najprv si dala doporiadku vztahy, az potom fyzicke telo. Vztahy som zacala riesit hned po príchode domov, hned na to som zmenila jedalnicek, zamerala som sa na pitny rezim/pitna voda/, detox a vyzivu. Po dvoch rokoch zistujem, ze som mohla mat uplne iny zivot, keby som toto vsetko vedela skor. V dosledku nespravnej zivotospravy si poskodzujeme fyzicke zdravie a v dosledku zlych vztahov si poskodzujeme duchovne zdravie. Doporucujem kazdemu,aby urobil zmeny vo svojom zivote a objal seba a svojho nepriatela.Budete zdravi a stastny. Elena
elena.kacerikova

Poslaťod poli » Str Apr 24, 2013 8:26 pm

Dobry den, suhlasim s elenou, s tym ze su aj riesenia, ktore podporuju tento prirodzeny a hlavne prirodny proces ako uprava stravy atd. Moj brat mal 35, ked mu zacali vypadavat vlasy a moj priatel mal 25-26 rokov, co je velmi nizky vek, upravil stravu, zivotny styl, pitny rezim, dal si doporiadku hlavu- vztahy a prestal bojovat s tym, co nemoze zmenit.....ale aj tak mu to nepomohlo a zhorsovalo sa to, potom sme prisli k prirodnemu riesieniu a doplnoval ziviny, ktore mu pomohli detoxikovat organizmus a zaroven ho vyzivit....ak mate upchate folikuly vlasov, tak poprve ich treba precistit prirodnym sposobom-detoxikovat a az potom sa tam moze dostat nejaka vyziva + zivotny styl a vdaka tomuto zacali mojmu bratovi na lysine rast vlasy a priatelovi zacali hustnut vypadane miesta....mame samozrejme aj fotky a mozem povedat, ze nie len zeny sa o seba staraju, pretoze vypadavanie vlasov, ci fuzov dost posobi na psychiku a sebavedomie, viem to pochopit, lebo kedysi davno som si myslela, ze muzi na to kaslu, ale je to velky omyl.....preto Vas uprimne chapem, ak by ste chceli poradit, mam v okoli viacero ludi, ktori si tymto sposobom naozaj dopomohli k zastaveniu, az zvrateniu alopecie....akehokolvek druhu....tak Vam prajem vela uspechov a aby Vam to vyslo...Pauli
poli

Poslaťod lemurko » Sob Sep 14, 2013 11:05 am

Ahojte prisiel som sem prave preto lebo stymtro ochorenim bojujem uz 7 mesiacov a vysledok su dve velke lozista na brade a behanie po doktoroch ...
Pozeram ze su tu prispevky od vela ludi ktory tiez riesili tent problem v roku 2011 viete mi sem napisat ako ste dopadli ?
Ja mam naordinovane rozne vodicky a kremy typu Elidel , Elocom od kožnej a od imunologicky Isoprinosine a typujete spravne NIC NIC NIC len sa to zvacsuje a idem porazit :(
Potesi ma ak vy z 2011 co ste mali tento problem napistete ako ste dopadli ...
Diki
lemurko

Poslaťod pered » Str Nov 06, 2013 11:43 am

Tiež mi vypadali fúzy.Na pravej strane fúzov mi vypadli chlpy vo velkosti asi ako 5 koruna.Tie som nosil /pod nosom/celý čas čo mi rástli.Teda okrem pobytu na vojne.Mám 50 rokov.No a čo tu teraz čítam,tak sa s mojim"knírom" asi nadobro rozlúčim.Ale jedno viem iste.Pár dní pred tým ako mi vypadli som mal stres.Nebudem sa o ňom rozpisovať.Som skrátka blbec a niektoré problémy si beriem až moc k srdcu a potom to takto dopadne.
pered

Poslaťod tomas » Štv Nov 07, 2013 11:47 am

pered píše:Tiež mi vypadali fúzy.Na pravej strane fúzov mi vypadli chlpy vo velkosti asi ako 5 koruna. Pár dní pred tým ako mi vypadli som mal stres.

Ako mnohé ochorenia v dnešnej dobe, aj alopecia barbae bude zrejme tiež psychosomatického pôvodu.
tomas
Site Admin

Poslaťod lemurko » Pon Dec 30, 2013 6:20 pm

Ludkovia ten Isoprinosine zabral bral som ho 4 mesiace potom sa musel vysadit nakolko sa nemoze brat dlhodobo a neuveritene sa stalo skutocnostou :) Mozem konstatovat ze sa to nezvacsuje a po ROKU mam konecne miesta v tom velkom kruhu brady uz niekolko desiatok ciernych chlpov a okolo nich biele ktore sa menia na cierne :)
To chce klud bez stresu , ja som to vyriesil prestahovanim :) netvrdim ze pomohlo prestahovanie ale vytvoril som su pohodu okolo seba .
Prajem vam vela strpenia a ostre ziletky :)
R.
lemurko

Poslaťod trojanhorse » Uto Jún 24, 2014 9:51 am

Ahojte, som tu po 4 rokoch a môžem a kľudom povedať, že som vyliečený. Postup bol nasledovný:

- vysadil som všetky lieky, "vypaľovanie" tekutým dusíkom
- zmena práce
- zmena partnerky :lol:
- zmena bývania
- prestal som fajčiť

Možno to znie divno, ale fakt to prešlo samé od seba. Takže som presvedčený, že toto ochorenie je vyvolané hlavne stresom a psychikou. Neohovorím, že sa treba hneď rozvádzať a sťahovať sa, ale treba si upratať život, nestresovať sa. Ja viem, je to ťažké ale nie nemožné.

Ďakujem a držím Vám palce v liečbe.
trojanhorse

Poslaťod bcl » Uto Okt 07, 2014 11:00 am

Ahojte, presne pred rokom mi zacali vypadavat vlasy nad uchom v rovnomernom obluku do vysky asi 3 cm. Hned na to sa mi objavili dva kruzky na brade a postupne sa zvacsili. Aspon mi tam narastli biele fuzy. Bol som zufaly, utekal som ku koznej lekarke, dostal rozne maste a vodicky zbytocne..skusil som aj alternativnu liecbu, kde mi zistili vraj parazity v tele a plesne a neviem co..nechal som tam cca 200 € a nic. Zhruba pred 3. mesiacmi mi zrazu zarastlo miesto nad uchom a teraz mam uz skoro uplne zarastenu aj bradu..
chcem tym povedat, ze podla mna je akakolvek liecba zbytocna, chce to len cas, menej stresu a zdravsi zivotny styl.
Prajem vsetkym postihnutym skore uzdravenie.
bcl

Poslaťod Marku_NZ » Ned Máj 10, 2015 2:22 pm

Cawko co sa tyka tejto diagnozy tak aj ja patrim do skupiny co tato choroba navstivila, mal som dva kruhy na hlave jeden velky 3cm od oka smerom hore a jeden maly na zatylku vzadu + na brade na spodnej casti ako je sanka a pri lici malinkaty, na hlavu som pouzil pripravok z avonu a tie mi vsak krasne zmizli a ani stopa ze som tam daco mal, len na brade sa toho neviem zbavit, ale co je mala utecha ze sa to nijako nerozsiruje ani nezvacsuje, moja rodina mi povedala ze toto je sposobene asi velkym vnutornym stresom (vravim si len ze to nie je pravda), ze ak sa vo vnutri prestanem trapit a nebudem pod stresom tak to prejde a pokozka sa ukludni ... tak napoly som za vodou ale tak chcel by som aby aj to na brade zmizlo nech sa mozem krasne holit a upravovat si to podla nalady, co mozem pre to urobit?
Marku_NZ

Predchádzajúci

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť