Svrbenie a vypadavanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Svrbenie a vypadavanie vlasov

Poslaťod A.K.Alex » Pon Mar 01, 2010 9:32 pm

Zdravim, okrem toho, ze sa mi uz asi od dvadsiatky zacina prejavovat alopecia (mam nejake tie kutiky a prerieduje sa mi aj temeno, ale este mozem nosit aky-taky uces) ma posledne dva roky (aj dlhsie, ale teraz je to citelnejsie a neprijemnejsie) trapi aj svrbenie pokozky na hlave. Kozna lekarka mi to diagnostikovala ako "soboreu", uzival som sampony Skin Cap, Node DS. Prvy krat mi zabrali, posledne uz je to horsie. Vyradil som lak na vlasy a pouzivam uz len trosku dost draheho a vraj skin-friendly gelu (LOreal). Co som sa o tejto soboree docital, tak je to pekna pliaga, ludia s nou maju chronicke tazkosti. Lekarka mi uz hrozila gastro vysetrenim, pokial sa to nezlepsi :) Kolega, ktory je na tom z vlasmi este trochu horsie (a uz sa striha jedine strojom) ma "potesil" myslienkou, ze vypadavanie je doprevadzane prirodzenym svrbenim a teda je tam umera: svrbi koza = vypadnu vlasy. Neviem to potvrdit, ani vyvratit, kedze pokozka ma nesvrbi len v oblasti kutov a temena, ale aj inde (mozno menej intenzivne, tazko povedat, neviem, ci to dokazem objektivne posudit, predsa len ma tato zalezitost stresuje, kedze ako kazdy, by som rad co najdlhsie vyzeral "k svetu"...). Este ma napadlo, ci to nebude mat nieco do cinenia s alergiou, kedze som od detstva alergik - aj ked momentalne sa v tejto oblasti citim celkom ok.
Moja otazka teda je - ma pravdu kolega, alebo to bude len tou soboreou?
Dalsia vec - uvazujem, ze konecne zacnem pouzivat extrakt S.Palmetto, spolu so samponom a niekde som cital, ze S.P. moze sposobit alegikom potiaze, kedze sa jedna o bilinny extrakt. Viete o tom nieco?

Dakujem a nech sa nam vlasky drzia na hlavach co najdlhsie :)
A.K.Alex

Re: Svrbenie a vypadavanie vlasov

Poslaťod tomas » Štv Mar 04, 2010 9:29 am

Pokiaľ viem, tak svrbenie pokožky hlavy nevyvoláva vypadávanie vlasov. Môžeš to mať vyvolané kvasinkami, nejakou hubou, baktériami, možná je aj alergia (ale na ktorý alergén?). Skúšal si šampón Kertyol S alebo Nizoral, prípadne ich kombináciu? Node D.S. je veľmi dobrý šampón - tiež som s ním spokojný. Ako často si umývaš hlavu šampónmi s aktívnymi zložkami?

Saw Palmetto je olejovitý extrakt a neobsahuje žiadne pely alebo semená, takže takýto druh alergie tam logicky nesedí. O alergických reakciách na Saw Palmetto šampón som ešte nepočul. Neviem na aký druh alergie by si musel trpieť, aby ti Saw Palmetto spôsobovalo ťažkosti.
tomas
Site Admin

Re: Svrbenie a vypadavanie vlasov

Poslaťod A.K.Alex » Ned Mar 07, 2010 12:45 pm

Dik za odpoved,
co sa tyka SP, pytal som sa cisto z opatrnosti, predsa len, mam alergiu prevazne na rozne byliny.

Node DS som pouzival intenzivne asi 3 - 4 tyzdne, potom som ho doplnil o "normalny" sampon "Panthehair" od Dr.Muller - v podstate obycajny sampon z lekarne, ale bez agresivnych latok (sampon z drogerie mi uz posledne nerobil dobre ziaden).

Asi budem musiet naozaj vybehnut ku koznej a pripadne absolvovat aj gastrovysetrenie - predsa len sa zrejme jedna o komplexny problem.
A.K.Alex

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť