Seborea dermatitis a vypadavanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: Seborea dermatitis a vypadavanie vlasov

Poslaťod evellina » Štv Máj 12, 2011 9:24 pm

Ahoj Tomas,dakujem za odpoved.Dnes som bola u toho lekara,co som uz tu spominala,ze je to zensky lekar,ale pracuje aj s homeopatikami a s akupunkturou.Zijem v DE a toho lekara mi tu poradila jedna znama.Tak som mu dnes vsetko vysvetlila a tiez mi povedal,ze problem bude hormonalny,ked je privela androgennov v tele,alebo staci,ked som len citliva na androgenny a hned sa to u mna moze prejavit tymi problemami co mam.Vysvetlil mi,ze niekedy staci aj mensi stres,na ktory moje telo hned zacne reagovat tak,ze produkuje androgenny.Predpisal mi nejake lieky,ktore budem brat len 2x do tyzdna.Na recepte som si vsimla ze tam bolo napisane TESTOSTERINUM D 30.Saw Palmetto uzivam nadalej.Urcite sa zase ozvem a dam vediet ako sa cela vec vivija.Ale homeopaticka liecba si asi tiez vyziada dlhsiu dobu.Teda aspon dufam,ze prinesie zlepsenie...drzte prsty,urcite sa ozvem... :)
evellina

Poslaťod tomas » Pon Máj 16, 2011 6:40 pm

Snažím sa nájsť na nete, čo to Testosteronum D30 obsahuje, ale nejako sa mi nedarí. Môžeš to prosím ťa pozrieť na obale prípravku a napísať? Áno, homeopatická liečba síce trvá dlhšie, no vyplatí sa, pretože, keď je dobre nastavená, tak odstraňuje príčiny a nielen symptómy ochorení. Aj tak si však myslím, že tvoj problém s vlasmi - nadmerná produkcia mazotoku - je spôsobený podvýživou. Hladinu adrogénov v tele by si už mala mať v normále, keďže užívaš saw palmetto extrakt.
tomas
Site Admin

Poslaťod evellina » Pon Máj 16, 2011 8:05 pm

ahooj....takze akurat pozeram do pribaloveho letaka...je tam Wirkstoff:Testosteronpropinat D30
Ja som to uz tiez hladala na nete,viem len,ze to pismeno "D" je oznacenie,ze sa jedna o silnejsi pripravok....byva to oznacene ako A;B;C;D;E.....
Ja som si najprv myslela ze je to oznacenie diagnozi,ale ta moja znama mi pozrela do receptu a povedala mi,ze nie,ze je to oznacenie pripravku a ze skupina kde je D je uz dost silna.
Na recepte je napisane Testosteronum D 30
Glob.10 G N1 0-0-5/Mo.+Do
Ja tomu rozumiem tak,ze mala by som brat Montag+Donnestag,len vecer 5 guliciek (Pondelok+Stvrtok).Rano a na obed nie.Len vecer.Lekar bol velmi zlaty,porozpraval sa so mnou,povedal mi,ze ma vela znamych na slovensku a ze ma rad nase pivo.A potom sme sa zacali bavit o vlasoch,pozrel mi pokozku a povedal mi,ze mam nadherne,silne a hrube vlasy.. :) ....a vysvetlil mi,ze aby som s antikoncepcnymi tbl este pockala,lebo tam je riziko trombozy.Stale ked sa nasadzuje antikoncepcia a ked sa ukoncuje s antikoncepciou,tak tam hrozi tromboza.Vysvetlil mi,ze telo ako prechadza na tie umele hormony,tak je to dost rizikove.A povedal mi,ze ma vela pacientiek s tymto problemom a ze niektore zeny co prichadzaju,tak maju aj bradu a fuzy po tvari a ze teraz liecil jednu mladu 25 rocnu,co mala tiez fuzy po tvari a ze jej pomohol.Tak neviem,uvidim,musim skusat.
Cakam este na vysledky stitnej zlazy,mala by som ich vediet vo stvrtok.
Neviem preco mam ten mazotok tak zvyseny,asi to bude dedicne.Spominam si na svoju babku,ze ona nemala vlasy hore na hlave,jednoducho tam mala plesinu.Niekedy sa asi o takychto chorobach nevedelo.Ale teraz ok,ked sa uz vie,ze je to androgenizmus....tak dufam,ze ja nedopadnem tak,ze budem mat tiez plesinu na hlave.Ja mam aj tvar mastnu,uplne rano ked vstavam z postele,tak mam na tvari olej... :D
Ale nemam ani jednu vyrazku,chapes?..plet mam uplne hladucku,este mam pocit,ze ten olej mi ju udrziava taku mladistvu.Ale vo vlasoch mazotok robi sarapatu,pretoze je tam ako mazotok,nie ako olej.Je to taky tuchsi material a zrejme sa usadza pri korienkoch vlasov a vlasy nemaju potom kyslik a vypadavaju.Alebo neviem.Ja si nemyslim,ze je to nespravnou vyzivou alebo podvizivou.Beriem dookola vitaminy,raz zinok,selen,piridoxin,biotin.....
A samozrejme jem co mi chuti a ja som velky jedac.A snazim sa jest zdravo...
Teraz som nasla na krabicke este toto:10 gulicky obsahuje: 10 g Testosteronpropionat Glob D 30
(HAB,V.5a,Lsg.D3 mit Ethanol 86% (m/m) )
Nadalej uzivam Saw Pallmeto pretoze viem na 100 % ze od Saw Pallmeta mi jednoducho zmizli lupiny a pokozka je pokojnejsia.A uvidim co mi prinesie tento homeopat.pripravok.Je to moj uplne prvy homeopat.pripravok v zivote a dufam,ze mi pomoze.Samozrejme chcem si kupit aj ten zeleny jacmen co tu uz pisala betka.Ak nieco zistis,daj prosim ta vediet....zatial ti pekne dakujem,pekny vecer... :)
evellina

Poslaťod evellina » Štv Máj 19, 2011 8:21 pm

Ahooj...tak ja ozyvam znova,mam novinku.Dnes som sa dozvedela,ze moj vysledok stitnej zlazy je zly.Lekar mi povedal,ze mam znizenu funkciu stitnej zlazy a od zajtra musim brat hormon stitnej zlazy L-tyroxin a kazdych 6 tyzdnov musim chodit na krvne odbery.Myslis si,ze tie problemy co mam s vlkasmi suvisia s problemom stitnej zlazy.Podotykam u mna je to uplne prvykrat co sa objavili problemy so stitnou zlazou... :(
evellina

Poslaťod tomas » Uto Máj 24, 2011 10:22 am

Skús si teda ten mazotok jednoducho vymývať z vlasov, trebars aj každý deň. Uvidíš co ti to urobí s vlasmi a teda aj s vlasovými folikulmi. Aj napriek tomu si však myslím, že určitej látky máš v tele dlhodobejší nedostatok. :o

Tie hodnoty štítnej žľazy môžu byť len dočasné, ale tiež môžu poukazovať na nejaký iný zdravotný problém. Uvidíme, čo prinesie liečba hormónami štítnej žľazy. O hodnotách jódu ti lekár nespomínal nič? U teba zrejme funkcia štítnej žľazy aj tak nemá priamočiary vplyv na tvoje vypadávanie vlasov. Androgénové vypadávanie vlasov si zrejme zdedila po babke - škoda, že si to nespomenula skôr, lebo je to dosť podstatné.

Inak saw palmetto extraktom sa liečia aj ženy s hirzutizmom - nadmerným ochlpením tváre, ktoré je len dôsledkom vyšších hladín mužských pohlavných hormónov v tele. Takýmto ženám nemusia vypadávať vlasy, ale vyššie hladiny hormónov sa u nich prejavia práve ochlpením.

Sám som zvedavý ako ti pomôže ten homeopaticky prípravok - dúfam, že ti zaberie podľa predstáv. Testosterón propionát je ester testosterónu s najkratšou životnosťou, takže šarapatu by ti narobiť nemal. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod kenjee » Uto Jún 21, 2011 2:37 pm

Ja som mal tiež problém s mazotokom a zrejme má tomáš pravdu, je to podvýživa. U mňa to bolo potvrdené aj váhou. Šokujúco som schudol kedysi 15 kilov, mal som zápal pľúc, 7 dní vkuse teploty od rána do večera. Chorobu som porazil, no jediný nežiadúci efekt bol 15 kilový pokles váhy. Moc som nejedol ani potom a keď som jedol zrejme to nebola dobrá strava. Začal som mať stále viac lupín, a presne ako sa tu píše aj po umytí som mal ten biely povlak. Neustále.

Potom som prišiel na toto fórum, začal som sa lepšie stravovať, obmedzil mäso, kúpil som si Spirulinu a to ma nakoplo. Stav hlavy je neporovnateľný s tým predošlým (:
kenjee

Poslaťod evellina » Pia Júl 15, 2011 8:44 pm

ahojte ludia....tak ja sa zase hlasim po dlhsej dobe.Moje problemy s vlasmi a vypadavanim sa vobec nezmenili.Stitnu zlazu uz mam v normale,samozrejme ze L-thyroxin brat musim aj nadalej,ale dobra sprava je,ze beriem len denne 50...Ale vlasy vypadavaju uplne rovnako.
Naposledy som tu pisala aj o homeopatikach,ale ziel musela som ich vysadit,pretoze asi po dvoch tyzdnoch uzivania toho homeopatika mi zacali vlasy hrozne vypadavat.Aby som to uviedla na spravnu mieru,tak asi rok mi vypadavali vlasy a na denne asi 100 vlasov.Po homeopatikych sa to zo 100 vlasov zhorsilo na 300-osobne som si to ratala.Takze vlasy mi nevypadavali,ale sypali sa zo mna,stacilo trocha potriast hlavou a 300 vlasov bolo na podlahe.Strasne.Ale kedze som sa na nete docitala,ze pri homeopatickej liecbe dochadza najprv k zhorseniu a potom zase k zlepseniu,tak som sa rozhodla,ze to este nejaky ten tyzden vydrzim.Ale po viac ako po mesiaci som vysadila homeopatika,lebo som sa nedokazala pozerat ako stracam vlasy.Takze homeopatika uz nepouzivam.
Dalsi problem ktory mi bol zisteny u lekara su cysty na oblickach.Bola som aj u nefrologa tu v DE a ten ma vysetril a povedal,ze tie cysty budeme len sledovat,pretoze tie cysty co mam ja,ma kazdy druhy clovek.Ze keby zobral 50 ludi z ulice a prezrel im oblicky,takze z tych 50 ludi ma 25 ludi cysty na oblickach...
Takze v podstate nemam nic nove.Teraz momentalne uzivam Revalid tbl,vlasy sa trocha znormalizovali a to tak,ze z tych 300 co mi vypadavali pri homeopatickej liecbe,mi chvala bohu zase vypadava len 100 vlasov na den.Vlasovu pokozku mam nadalej cervenu,lupiny nemam-tie mi zmizli hned od Saw Pallmetta,ale stale mam ten hnusny mastny ,zazlknuty mazotok.Stale ked si hlavuz umyjem,tak ten mazotok sa akoby roztopil a normalne staci,ked si len trochu skriabnem do vlasov a za nechtom mam ten hnusny zlty mazotok.
Takze moje dalsie rozhodnutie je,aj po porade s lekarom,ze tohto mesiaca nasadzujem HAK (hormonalnu antikoncepciu).Potom dam zase urcite vediet,ze ako moja kalvaria s vlasmi pokracuje.Lekar mi ju nakazal zacat brat,aby sme na 100 % vedeli,ci antiandrogenne tbl na moj problem zaberu.Takze rada,nerada ...zacnem s HAK.Drzte prsty aby som HAK dobre znasala a aby pomohla..... :(
evellina

Poslaťod agni » Štv Jan 26, 2012 2:52 am

Ahoj, podrobne som si precitala tvoje prispevky, ale pozeram, ze je to uz dlhsia doba, tak neviem ci sem este chodis...ja mam podobny problem tiez antiandrogenneho povodu, mam 23 rokov a plesatejem, na temene aj po bokoch hlavy, sniazim sa to vsemozne riesit, ale nic nezabera, no narozdiel od tena ja beriem HAK uz od 16 tich, kde sme dosli s Tomasom k zaveru, ze tam lekari asi pochybili a mali mi nechat dovyvijat organizmus...mozno by som uz nebola v takom hroznom stadiu...chcem sa ta opytat, ako si za tu dobu pokrocila? su nejake zmeny? ja mam tiez strasne mastnu pokozku tvare, aj vlasovu pokozku po dni od umytia si musim davat suchy sampon, lebo zase hlavu umyvam kazdy druhy den, aby som tolko vlasy nenamahala fenovanim , lebo bez toho sa ani nemozem pohnut z domu...a prosim ta, ten homeopat...to kde si u neho bola? ja teraz zvazujem a aj idem navstivit jednych muzov co sa venuju akupunkture, topiaci sa aj slamky chyta...
agni

Predchádzajúci

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť