Ahooj Betka,aj ja som rada,ze si sa ozvala...Vies tento moj problem s vlasmi mam uz v mojom zivote po treti krat.Prvy a druhy krat ,ked som chodievala ku koznej na SK,som sa tejto pliagy zbavila tak,ze mi predpisala antikoncepciu,je to anti-androgenny preparat Diane 35 a naozaj do mesiaca bolo po problemoch.Vsetky tazkosti ustupili a nevypadol mi ani jeden vlas.
Ale teraz mam trocha obavy,mam 40 rokov a trocha sa bojim zacat s antikoncepciou.Hoci teraz ked som bola cez sviatky doma a bola som pri jednej koznej lekarke,musela som si vsetko zaplatit,pretoze uz nemam poistovnu na Sk a tato lekarka mi povedala,ze sa nemusim bat tbl. Diane 35,ze az tak organizmus nezatazuju a ze dokonca pomahaju aj zenam po 40-tke,ked mozu nastat problemy s kostami,tusim osteporoza sa to vola....
Takze ja som sa rozhodla takto,ze objednala som si najprv preparat Saw Palmetto, cez tuto stranku,lebo podla vsetkeho by aj Saw Palmetto malo mat anti-androgenny ucinnok.Vlastne takto som aj nasla tuto stranku,lebo som na nete patrala po anti-androgennych latkach a tak ma to nejako nasmerovalo na tuto stranku a tu som aj nasla preparat Saw Palmetto.Beriem ho este len dva ci tri tyzdne,takze neviem zatial povedat ci pomaha,ale ak mi nepomoze,tak som rozhodnuta,ze si dam predpisat tbl.Diane 35 aby som potlacila androgenny v tele.Zaciatkom tohto roka,si chcem porobit vsetky preventivne vysetrenia a zaroven budem sa snazit spomenut u zenskeho lekara ake mam problemy,vysvetlim mu,ze som 2x brala Diane 35 koly vlasovym problemom a ze mi tie tbl super pomohli a ci by mi najprv nemohol spravit hormonalnu analyzu...a potom uvidim...
Uz ma to naozaj nebavi kazdy den vycesavat vela vlasov,pokozka na povrchu hlavy ma boli,je stale cervena,podrazdena,stipe,pali a tiez tam mam take sem-tam ako vyrazticky.A ozaj,vies ja ked sa poskrabem na tom mieste kde to mam ako keby zapalene,tak uplne mam za nechtami mazotok...-fuuj,takze u mna je to urcite zvysenym mazotokom a potom sa tam urcite rozmnozuju nejake bakterie,ktore prezivaju a robia tie problemy.Cize musim zmiernit ten mazotok a mazotok zmiernim,len anti-androgennym preparatom.Musi to byt nieco zvnutra,je to hormonalny problem a neukludnim ho kortikoidmi,ktore mi tu predpisala lekarka.
Dnes som objavila este nejake tbl tu v lekarni a mali by byt tiez na znizenie tohto hormonu a hlavne na zastavenie vypadavania vlasov.Volaju sa PANTOVIGAR,bude to asi preparat formou vitaminou...mozes si ich pozriet na stranke
www.haar-ausfall.comJa si to skusim prestudovat a uvidim,potom ti dam vediet.Teraz skusam Saw Palmetto a zakupila som si aj sampon,tak dufam,ze to pomoze.Ak mi to do 3 mesiacov nepomoze,tak si budem musiet nechat predpisat antikoncepciu Diane 35,lebo ta mi uz 2x super pomohla,naozaj.Nerada by som ju uzivala,predsa len ma neziaduce ucinky,ale ak sa to nezlepsi,tak to budem musiet spravit.
Teraz pijem vela urologickeho caju,nakazala mi to lekarka na SK,aby som si ocistila ladviny a inac ja som uzivala sampon KERTYOL od f.DUCRAY-je tiez super,hlavne mi pomahal na tie mastne lupiny.Teraz som tu objavila este jeden dobry sampon,vola sa ALPECIN-MEDICINAL a je tiez super na mastne vlasy,ale nepouzivam ho casto,lebo tym ze si samponmi na mastne vlasy vysusujem pokozku,tak ju vlastne drazdim a ta pokozka produkuje este viac mazotoku.Takze normalne pouzivam sampon Plantur 39,je pre zeny po 39-tke,tiez je zamerany na pokles testosteronua vyrovnava hladinu estrogenov a stymto samponom potom raz od casu kombinujem Kertyol sampon,alebo Alpecin sampon,ale tieto dva su fakt na odmastenie pokozky.
Teraz momentalne uzivam aj Piridoxin tbl,je to len vitamin,ale mal by tiez spomalit produkciu mazu.Ale co mam skusennosti,tak mi nepomoze nic,ziadne vitaminy,pomoze len ucinna radikalna liecba-hormonalna,potom sa mazotok ukludni a ked sa znizi tvorba mazotoku,tak sa vytratia aj problemy s vlasovou pokozkou a potom prestanu padat aj vlasy...
Dam ti vediet,ako to vsetko u mna pokracuje.Teraz skusam preparat Saw Palmetto-dufam,ze mi pomoze,skusam aj sampon-som s nim velmi spokojna..ale to vsetko potrebuje trocha casu...urcite par tyzdnov....
Daj vediet co mas ty nove....napis mi viac a ty neberies ziadnu antikoncepciu?...kolko mas ty rokov?...a tento problem s vlasmi mas prvy krat v zivote?...ozaj aby som nezabudla mala by si sa vyvarovat ostrych korenennych jedal,ziadne stiplave,slane,peprom okorenene jedla a samozrejme ze vraj ziadne cokolady....lekarka mi povedala aby som pila vela cajov a cistila si organizums a mam jest vela zelenych salatov....
Tak mi napis,ako to zvladas a ako riesis tvoj problem,som naozaj rada,ze som tu niekho nasla s takym istym problemom,nie zeby som bola skodoradostna,ale fakt som rada,lebo sa mam s kym porozpravat.....ozvi sa...pa-pa