bolave korienky vlasou

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

bolave korienky vlasou

Poslaťod betka » Sob Nov 27, 2010 6:59 pm

Mozu boliet korienky?pretoze ja mam ten problem ,, :? mam dlhe vlasy po pas,mam ich uz velmy dlho.moje problemy sa zacaly vyraskamy na pokozku hlavy,teraz ich uz nemam ale pozorujem ze mi vypadavaju vlasy hlavne ked si ich cesem a mam uplne malu cibulku na svas ked vypadne a robia sa mi cesticky na hlave.Moze to sposobovat aj zaniknutiu vlasovej folikuky??????ako tomu mozem pomoct?
betka

Re: bolave korienky vlasou

Poslaťod tomas » Pon Nov 29, 2010 1:08 pm

Ahoj Betka, bola si už na nejakých vyšetreniach? Koľko máš rokov? Ako dlho už pociťuješ bolestivosť vlasových folikulov? Nemastia sa ti teraz vlasy rýchlejšie? Koža sa ti po tých vyrážkach javí normálne, nie je začervenalá, resp. nesvrbí? Užívaš antikoncepciu? Nemáš nejaké iné zdravotné problémy? Neužívaš lieky alebo neliečiš sa na nejaké ochorenie? Pod cestičkami vo vlasoch máš na mysli súvislý pás preriedených vlasov od čela až po zátylok? Je týchto cestiČiek viac? Keď porovnáš hrúbku oboch koncov vypadnutého vlasu (na končeku a pri korienku) zdajú sa ti oba konce rovnako hrubé?
tomas
Site Admin

Poslaťod betka » Uto Dec 28, 2010 8:55 pm

ahoj tomas dakujem ti velmy pekne za odpoved..bola som le na krvych testoch ,boly vporiadku,zijem v Irsku a stale otravujem mojho obvodneho lekara ,ze som stratila asi 30%vlasou,neberie to na vedomie ze je to vporiadku.Mam 31 rokou .Bolest pocitujem pomalyuz rok.Vlasy sa my napnu a bolia ,po umiti sa bolest zmierni. Vlasy sa my mastia druhy az treti den po umiti ,Vyrazky uz nemam po uzivani nizoral krem,mala som sacervenanu pokozku hlavy a aj palila.Neuzivala som nikdy antikoncepciu neliecim sa nanic.Ano mam na mysli ,suvisly preriedeny pas vlasou az po zatylok ...a mam ich viac.Na konceku je vlas tenci ako pri korienku..Rozmyslala som ze pojdem na vysetrenie TRICHOLOGIE .len sa toho trochu bojim.Za odpovel velmy pekne dakujem.Som rada ze sa takto mozem porozpravat o mojom probleme.DAKUJEM. A uzivam PANTENOL tabletky tri mesiace,evidujem narast novych vlasou.A mozem uzivat sucasne aj zensen?
betka

Poslaťod tomas » Pia Dec 31, 2010 8:23 am

Ahoj, no jasné, žiadny problém. ;) Takže nebol ti zistený pôvod tých vyrážok? Môže to byť nejaké vnútorné ochorenie, ktorého kožným prejavom boli tie vyrážky. V Írsku navštevuješ v tejto veci nejakého lekára?

Trichologického vyšetrenia sa naozaj nemusíš báť, ide o neinvazívne vyšetrenie. Ženšen užívať môžeš, len proti vypadávaniu vlasov alebo bolestivosti vlasových folikulov ti to asi nejako výrazne nepomôže.
tomas
Site Admin

Poslaťod betka » Pia Dec 31, 2010 10:33 am

Ahoj Tomas ,som stastna za tvoju odpoved.Nemala som zisteny povod tych vyrazok,pretoze v Irsku lekarstvo je katastrofalne :cry: V mojom okrese nieje doktor, ktory sa zaobera,touto problematikou .Trichologiu maju 250.km od mojho bydliska to je asi vsetko.je to dost smutne ze slovaci musia cestovat domov.A mna korienky stale bolia :( .Dokedy mozem uzivat ten pntenol? za odpoved Dakujem.
betka

Poslaťod tomas » Str Jan 05, 2011 9:06 am

Panthenol môžeš užívať dlhodobo pokiaľ ti citeľne pomáha. Každý si na to naše Slovenské zdravotníctvo rád zanadávame, ale väčšina vyšetrení je stále hradená zdravotnou poisťovňou. Skús si to teda vybehať keď prídeš domov, no pre istotu sa už teraz objednaj u svojich lekárov na konkrétny čas. Zatiaľ sa snaž zdravo jesť, najmä veľa bio ovocia a zeleniny - je to fakt veľmi dôležité. Môžeš si robiť kamilkové zábaly (chamomile tea) na pokožku hlavy. Kamilky pôsobia protizápalovo a pokožku ti ukľudnia.
tomas
Site Admin

Poslaťod betka » Pia Jan 07, 2011 2:15 pm

ahoj Tomas ,dakujem ti za odpoved. NO SNAZIM SA JEST ZDRAVO ,NEFAJCIM ,NEPIJEM.TU JE PROBLEM ZE ZIJEM V IRSKU A TU SA TAKOU PROBLEMATIKOU NEZAOBERAJU AZPON V MOJOM OKRESE.NA SLOVENSKO SA CHYSTAM V LETE A BOJIM SA ZE DO LETA STRATIM VELA VLASOU ,NAPR: VCERA MA BOLELY KORIENKY VLASOU DOST :( ALE PO UMYTI SA TO UKLUDNILO O 80% .,HOCI SI UMYVAM VLASY KAZDY DRUHY ,TRETI DEN.POKOZKA HLAVY JE VELMY CITLIVA, PODRAZDENA.ALE TU KAMILKU SKUSIM UZ AJ SI JU IDEM KUPIT,, A TIE ZABALY AKO SI ICH MAM DAVAT ! NA SUCHE VLASY ,. ZA ODPOVED VOPRED DAKUJEM.
betka

Poslaťod evellina » Pia Jan 07, 2011 8:33 pm

ahooj Betka...tak ked citam tvoje riadky,tak to je presne moj problem... :cry: ...tiez ma bolia korienky vlasov,ked uz mam cesticku po umyti spravenu na lavo,tak uz si nemozem prehodit vlasy na pravo.Alebo naopak.Jednoducho ma tak bolia korienky vlasov,ze nejde s vlasmi hybat.Ja som tiez v zahranici a tu to je tiez troska obmedzene vo vysetreniach.Ja som uz bola aj na koznom tu v zahranici a ta kozna lekarka sa ani nepozastavila nad mojimi problemami.Pozrela mi do vlasovej pokozky ,predpisala kortikoidy a dovidenia...
Pred rokom som mala vlasy uplne v poriadku.A aj vlasovu pokozku.Ale uz viac ako pol rok mam tie iste problemy ako ty.Dokonca som mala aj mnozstvo lupin,ale chvala bohu uz som sa ich zbavila.Boli to lupiny velke a mastne,nalepene na pokozke.Ale ja nehovorim o celej vlasovej pokozke,len povrch hlavy,ostatnu cast mam zdravu a v poriadku.Myslim si,ze u mna sa jedna o seboreu dermatitis,ktoru som uz 2x mala a pomohli mi na nu len anti androgenne tbl. Diane 35.Teraz som bola doma na Vianoce,tak som sla aj na slovensku ku koznej lekarke,ktoru som si musela riadne zaplatit,pretoze uz nie som poistena na slovensku a predstav si,ani sa mi do vlasov nepozrela.Len som jej opysala priznaky,povedala som jej,ze ma strasne bolia vlasove korienky a vsetko ostatne.Tak mi vela vysvetlila,ze vlastne co moze byt pricinou,je toho strasne vela...tak mi pohrozila,ze musim vela pit,hlavne caje aj urologicke,hoci nemam urologicke problemy,aj tak mam pit urologicky caj a zamienat to aj s cajom na pecen...popisala mi strasne vela pripravkov,samponov,vitaminov....ale neviem,beriem to vsetko s rezervou...
Ale ak by sa u mna fakt zase jednalo o seboreu,co je zvysene mastenie vlasovej pokozky vplyvom androgennov,tak ja uz viem ze mi nic ine nepomoze len anti-androgenna liecba.Zatial som si zakupila Saw Palmeto tbl.+sampon,uzivam to asi 2 tyzden a dufam,ze mi to pomoze,ak nie...tak budem musiet pristupit k radikalnej liecbe Diane 35. :(
Daj prosim ta vediet,ak budes mat nieco nove,drzim ti prsty...a v podstate budem vdacna kazdemu,kto odpise a poradi .....dakujem
evellina

Poslaťod betka » Sob Jan 08, 2011 11:06 am

ahoj evelin,so rada ze si mi napisala.POTESILA SOM SA.EVELLIN VERIM TI ZE V ZAHRANICI SA TAKTO SPRAVAJU LEKARY.MNA MOJ OBVODNY LEKAR ,KTORY SA NAOZAJ NEROZUMIE DO VLASOU, POVEDAL" MAS KRASME VLASY " CO UZ K TOMU DODAT. AJ JA SOM MALA PRED ROKOM UPLENE VPORIADKU VLASY,ASI SEST KRAT SOM POUZILA KOKOSOVY ZABAL,A DOMACE MASKY A KUPILA SOM SI Z BIO OBCHODU BREZOVY SAMPON .NEVIEM CI TO JE TIM ALE ASI PRIBLIZNE TEN CAS SA TO ZACALO. LUPINY, PADANIE VLASOU PODRAZDENA POKOZKA,VYRAZKY A BOLESTI KORIENKOU.LUPINY MI ZMISLY PO UZIVANI" MIZORAL SAMPON" .AKO HOVORYS NETYKA SA TO CELEJ VLASOVEJ POKOZKY,ALE LEN POVRCH HLAVY.. A EVELLIN MOZEM SA OPITAT KOLKO MAS ROKOU? A TEBE ZABRALA TA LIECBE DIANE 35.? JA UZIVAT TERAZ 3.MES. TABLETKY PANTENOL ZO SLOENSKA A ZACALY MI RAST NOVE VLASY.NEMAU UZ TAKE DEPRESIE AKO SOM ICH MALA.A AKY SAMPON TI POMAHA..
betka

Poslaťod evellina » Sob Jan 08, 2011 5:35 pm

Ahooj Betka,aj ja som rada,ze si sa ozvala...Vies tento moj problem s vlasmi mam uz v mojom zivote po treti krat.Prvy a druhy krat ,ked som chodievala ku koznej na SK,som sa tejto pliagy zbavila tak,ze mi predpisala antikoncepciu,je to anti-androgenny preparat Diane 35 a naozaj do mesiaca bolo po problemoch.Vsetky tazkosti ustupili a nevypadol mi ani jeden vlas.
Ale teraz mam trocha obavy,mam 40 rokov a trocha sa bojim zacat s antikoncepciou.Hoci teraz ked som bola cez sviatky doma a bola som pri jednej koznej lekarke,musela som si vsetko zaplatit,pretoze uz nemam poistovnu na Sk a tato lekarka mi povedala,ze sa nemusim bat tbl. Diane 35,ze az tak organizmus nezatazuju a ze dokonca pomahaju aj zenam po 40-tke,ked mozu nastat problemy s kostami,tusim osteporoza sa to vola....
Takze ja som sa rozhodla takto,ze objednala som si najprv preparat Saw Palmetto, cez tuto stranku,lebo podla vsetkeho by aj Saw Palmetto malo mat anti-androgenny ucinnok.Vlastne takto som aj nasla tuto stranku,lebo som na nete patrala po anti-androgennych latkach a tak ma to nejako nasmerovalo na tuto stranku a tu som aj nasla preparat Saw Palmetto.Beriem ho este len dva ci tri tyzdne,takze neviem zatial povedat ci pomaha,ale ak mi nepomoze,tak som rozhodnuta,ze si dam predpisat tbl.Diane 35 aby som potlacila androgenny v tele.Zaciatkom tohto roka,si chcem porobit vsetky preventivne vysetrenia a zaroven budem sa snazit spomenut u zenskeho lekara ake mam problemy,vysvetlim mu,ze som 2x brala Diane 35 koly vlasovym problemom a ze mi tie tbl super pomohli a ci by mi najprv nemohol spravit hormonalnu analyzu...a potom uvidim...
Uz ma to naozaj nebavi kazdy den vycesavat vela vlasov,pokozka na povrchu hlavy ma boli,je stale cervena,podrazdena,stipe,pali a tiez tam mam take sem-tam ako vyrazticky.A ozaj,vies ja ked sa poskrabem na tom mieste kde to mam ako keby zapalene,tak uplne mam za nechtami mazotok...-fuuj,takze u mna je to urcite zvysenym mazotokom a potom sa tam urcite rozmnozuju nejake bakterie,ktore prezivaju a robia tie problemy.Cize musim zmiernit ten mazotok a mazotok zmiernim,len anti-androgennym preparatom.Musi to byt nieco zvnutra,je to hormonalny problem a neukludnim ho kortikoidmi,ktore mi tu predpisala lekarka.
Dnes som objavila este nejake tbl tu v lekarni a mali by byt tiez na znizenie tohto hormonu a hlavne na zastavenie vypadavania vlasov.Volaju sa PANTOVIGAR,bude to asi preparat formou vitaminou...mozes si ich pozriet na stranke www.haar-ausfall.com
Ja si to skusim prestudovat a uvidim,potom ti dam vediet.Teraz skusam Saw Palmetto a zakupila som si aj sampon,tak dufam,ze to pomoze.Ak mi to do 3 mesiacov nepomoze,tak si budem musiet nechat predpisat antikoncepciu Diane 35,lebo ta mi uz 2x super pomohla,naozaj.Nerada by som ju uzivala,predsa len ma neziaduce ucinky,ale ak sa to nezlepsi,tak to budem musiet spravit.
Teraz pijem vela urologickeho caju,nakazala mi to lekarka na SK,aby som si ocistila ladviny a inac ja som uzivala sampon KERTYOL od f.DUCRAY-je tiez super,hlavne mi pomahal na tie mastne lupiny.Teraz som tu objavila este jeden dobry sampon,vola sa ALPECIN-MEDICINAL a je tiez super na mastne vlasy,ale nepouzivam ho casto,lebo tym ze si samponmi na mastne vlasy vysusujem pokozku,tak ju vlastne drazdim a ta pokozka produkuje este viac mazotoku.Takze normalne pouzivam sampon Plantur 39,je pre zeny po 39-tke,tiez je zamerany na pokles testosteronua vyrovnava hladinu estrogenov a stymto samponom potom raz od casu kombinujem Kertyol sampon,alebo Alpecin sampon,ale tieto dva su fakt na odmastenie pokozky.
Teraz momentalne uzivam aj Piridoxin tbl,je to len vitamin,ale mal by tiez spomalit produkciu mazu.Ale co mam skusennosti,tak mi nepomoze nic,ziadne vitaminy,pomoze len ucinna radikalna liecba-hormonalna,potom sa mazotok ukludni a ked sa znizi tvorba mazotoku,tak sa vytratia aj problemy s vlasovou pokozkou a potom prestanu padat aj vlasy...
Dam ti vediet,ako to vsetko u mna pokracuje.Teraz skusam preparat Saw Palmetto-dufam,ze mi pomoze,skusam aj sampon-som s nim velmi spokojna..ale to vsetko potrebuje trocha casu...urcite par tyzdnov....
Daj vediet co mas ty nove....napis mi viac a ty neberies ziadnu antikoncepciu?...kolko mas ty rokov?...a tento problem s vlasmi mas prvy krat v zivote?...ozaj aby som nezabudla mala by si sa vyvarovat ostrych korenennych jedal,ziadne stiplave,slane,peprom okorenene jedla a samozrejme ze vraj ziadne cokolady....lekarka mi povedala aby som pila vela cajov a cistila si organizums a mam jest vela zelenych salatov.... :D
Tak mi napis,ako to zvladas a ako riesis tvoj problem,som naozaj rada,ze som tu niekho nasla s takym istym problemom,nie zeby som bola skodoradostna,ale fakt som rada,lebo sa mam s kym porozpravat.....ozvi sa...pa-pa
evellina

Poslaťod tomas » Pon Jan 17, 2011 11:08 am

betka píše:KAMILKU SKUSIM UZ AJ SI JU IDEM KUPIT,, A TIE ZABALY AKO SI ICH MAM DAVAT ! NA SUCHE VLASY

Ahoj Betka, vlasy si najskôr umi šampónom a počkaj kým ti uschnú. Daj 2-3 kopcovité kavové lyžičky kamiliek do asi 3-5 deci zovretej vody. Nechaj 15 minút vylúhovať. Potom môžeš odvar zcediť a aplikovať na pokožku vatou. Ja to robím ešte tak, že som si kúpil nerezovú misku, ktorá mi vojde na hlavu ako prilba :) a do nej si potom v záklone dávam ovlasenú pokožku hlavy. Takto ležím a nechávam kamilky naplno pôsobiť priamo na pokožku hlavy nejakých 20 minút. Takže môžeš vyskúšať. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod betka » Uto Jan 18, 2011 10:22 am

ahoj tomas ,dakujem ti velmy pekne , za odpoved , velmy mi pomaha ten obklad,, vyrazne sa mi to zlepsilo.. daaaaakujeeeeeem....
betka

Poslaťod kenjee » Uto Máj 10, 2011 11:22 am

Ach baby :( Mňa síce korienky nebolia a ani mi vlasy nepadajú ale masné lupiny, červenšia pokožka ako keby zapálená sedí presne na môj prípad. Tie lupiny sú tak mapovito rozložené nie po celej hlave. Mám pocit že to bude seborea . Mám dosť dlhé dredy už niekoľko rokov. Idem utorok ku kožnej tak som zvedavý aký ortieľ mi vystrojí ): Matka vraví, že strihať no ja mám pocit, že ak by som ich aj ostrihal stejne sa toho nezbavím. Respektíve ak zbavím tak je jedno či s krátkymi alebo dlhými vlasmi. :?
kenjee

Poslaťod evellina » Uto Máj 10, 2011 9:35 pm

Ahoj kenjee....tak ty si ten lepsi pripad,ked ti vlasy nepadaju... :(
Myslim ze ta cervena pokozka a tie mastne lupiny su prejavy mastnej seborhey,noo to som fakt zvedava co ti lekarka na to predpise.Asi len vodicky a masticky.Hlavne aby si to mal pod kontrolou,aby ti nezacali vlasy padat.
Ja mam dlhe vlasy,ale moja lekarka mi povedala,ze ak si ich ostriham,tak to nema ziadny vplyv na seboreu.Seborea je ochorenie mazovej zlazy a tu riadia hormony z vnutra.Estrogeny a androgenny.Ked je zvysenne mnozstvo androgennov,vtedy zacinaju problemy s mazovou zlazou.V mojom pripade bolo povedane,ze ostrihanim si vlasov neovplivnim cinnost mazovej zlazy.Je potrebne do tela dostat anti-androgen.
Drzim ti prsty a daj vediet ako si pochodil... ;)
evellina

Poslaťod kenjee » Uto Máj 10, 2011 10:49 pm

Presne moja reč, preto som matke vravel , že darmo si to ostrihám keď to je problém vnútorný.
Ja len dúfam, že to tak nebude a bude to len dočastná vec alebo čo . Mám 21 rokov a nepotrebujem do seba pchať nejaké hormóny ach to ej strašný humus :( Keď som o tom čítal , že sa to podáva sexuálnym deviantom to je už moc.

Ono ja som už pred pol rokom stále pociťoval, že moje telo sa cíti masné , zašpinené. U nás sa strašne konzumuje dlhé roky mäso už mi je z neho zle. Len som to nejako neriešil ma aj žalúdok bolel. Ododnes si dám očistnú kúru budem jesť zeleninu a všetko okrem mäsa aspoň istú dobu. A keď ho začnem jesť, tak len v malých množstvách občas.

Som na fóre čítal, že práve aj konzumácia mäsa často zvyšuje produkciu mazovej žľazy. Dám vedieť akonáhle odtiaľ prídem , drž mi palce :( :( :( Vivat Dlhé vlasy.
kenjee

Ďalší

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť