bolave korienky vlasou

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: bolave korienky vlasou

Poslaťod betka » Str Máj 11, 2011 9:19 am

dobry den,pisala som o mojich problemoch s pokozkou hlavy,mala som ju zacervenanu bolavu,dokonca aj palila, padaly mi vlasy,stratila som asi 30% vlasou,aj lupiny som mala. Zasla som do bio obchodu ,kupila som si mlady zeleny jacmen (praskovy) ,je to vitaminova bomba ,este z lekarne panthenol stoji to 3,80 ,pravidelne to uzivam ,vysledok:padadie vlasov nulove,lupiny zmizly, pokozka hlavy sa zlepsila o 80%,.Takze odporucam ,su to len vitaminy ,ale urcite to pomoze ,tiez som prestala konzumovat meso,obcas len kuracie,zelenina a stavy z cerstveho ovocia .Ten zeleny jacmen si prestudujte ja som len "zirala" co to vsetko obsahuje.Dufam ze tento odkaz pomoze.
betka

Poslaťod kenjee » Str Máj 11, 2011 10:38 am

Ahoj ďakujem za tento príspevok, prosím nenapíšeš mi na cmark@atlas.sk ako sa stravuješ? Chcem sa dať do kopy bol som rád ak by si mi napísala nejaké typy na jedlo. Mám 21 rokov a čo sa týka gastronómie nemám až taký prehľad.
kenjee

Poslaťod betka » Str Máj 11, 2011 3:52 pm

kenjee píše:Ahoj ďakujem za tento príspevok, prosím nenapíšeš mi na cmark@atlas.sk ako sa stravuješ? Chcem sa dať do kopy bol som rád ak by si mi napísala nejaké typy na jedlo. Mám 21 rokov a čo sa týka gastronómie nemám až taký prehľad.

ahoj kenjee,rada ti odovzdam niejake tipy na jedlo: takze polievky robievam tak ze si dam na pare zeleninu to aku mas rad, ze na spodok si dam varit vodu z niejakym bujonom alebo vegetou a navrch sa mi pary zelenina ,tak sa aj zo zeleniny uvolnuju vitaminy,ked zelenina je uz hotova, tak si to rozmixujem pridam ten vyvar a rozmixujem, robim na taky isty sposob z brokolicou alebo zo sponatom vsetko cerstve,rozmixujem a davam tam po dovareni trachu sladkej smotany ,nemusis sa bat,zlej chuti pretoze ja som nikdy nejedla spenat ani brokolicu,a teraz to jedavam rada, ked to das z trochou smotanou je to chutne ,davam to aj mojmu synovi a nema s tym problen.Jedavam aj vela strukoviny,(sasovica,hrach,cicer,fazula,soja)zo vsetkeo namocim cez noc do vody,namocis si len trochu aby to nebolo vela ,asi jeden hlboky tanier ,umyjes a das varit zo zeleninovym bujonom ,co nemas rad tak to vynechaj ja davam tiez suchu zaprasku,( na panvicu olej ,muka a papeika )to koly detickam aby lepsie chutila,ja to jedavam aj bez tej zaprazky.A tie strukoviny ti nahradia bielkoviny a mnoho inych vitaminou.Je to velmy dolezite pre pokozku hlavy a vlasy.Zemiacky si robim tiez na pare po dovareni si na zemiacky pokvapkam olivovy olej,robievam to aj v alobale,lososa tiez robievam v alobale ,alebo kuracie prsia,k tomu zeleninu aku mam.este som zabudla uviest ze rano si robievam ovsenu kasu , davam si tam orechy a hozienka a ked mam tak aj med.pijem vela vody(je to dvolezite vyplavy sa z tela vsetko nepotrebne a precisti sa organizmus) a tie stavy z ovocia,dobre je tiez konzumovat jedlo na prirodno, cestoviny to uz podla tvojej fantazie,,NEOBMEDZUJEM SA NIEJAK V JEDLE , este som zabudla mastne vobec nekonzumujem.Skus to ja ti garantujem ,ze ti to pomoze.A nezabudni na ten zeleny jacmen, raz denne to pijem a roby to zazraky.Vsetko trva niejaky cas, ked to vydrzis tak to prinesie aj ovocia, .drzim ti palce.
betka

Poslaťod kenjee » Str Máj 11, 2011 7:45 pm

Ďakujem Ti veľmi pekne ani nevieš ako si mi pomohla , úplne si ma naštartovala dnes som začal jesť takýmto spôsobom. Aj baklažán som mal (: Kúpil som si aj Phentanol potom keď to doužívam mám Spirulinu vraj to je veľmi dobré v takýchto prípadoch. Brokolicu mám ja veľmi veľmi rád aj špenát a podobné veci. Chcem sa ešte spýtať veci ako MASLO atď aj to sa pokladá za masnotu? Budem sem chodievať a dám vedieť ako to postupuje. To s tou vodou máš tiež pravdu , ja som kedysi veľmi pil všetkým som vravel aké to je dôležité a popravde ani neviem kedy som na to zabudol sám. Zobudil som sa za 5 12sť. Zatiaľ a moc ďakujem ;)

Ináč pripájam sa k chvále tohto fóra. Je tu všetko potrebné , prehľadné a milý prístup
kenjee

Poslaťod evellina » Štv Máj 12, 2011 9:33 pm

Ahoj kenjee....takze tvoja mamka by ta najradsej videla ostrihaneho?...hahahah.....
Urcite aj strava ma vplyv na vlasy,tiez sa snazim stravovat zdravo,vela ovocia a zeleniny....Ja mam rada mäso,ale len kuracie-ale zas tak casto nejedavam mäso :D ....
Daj potom vediet,ako si dopadol u lekara a aku diagnozu ti urcil.Samozrejme drzim ti prsty a prajem krasne a zdrave vlasy....tak ako si uz ty pisal....Vivat dlhe vlasy... :) ...to sa mi paci....
Tak ozvi sa zase....pa
evellina

Poslaťod evellina » Štv Máj 12, 2011 9:41 pm

ahooj Betka.....som rada,ze si napisala ako ti pomohol mlady zeleny jacmen praskovy...hned si to idem pozriet na nete,len neviem kde si to mam potom objednat....ak mozes ,porad....ja som v zahranici ,pokusim sa to pozhanat aj tu...
A este ma zaujima,pisala si ze ten jacmen je v prasku,ako ho potom uzivas?....dik a ozvi sa... :)
evellina

Poslaťod betka » Pia Máj 13, 2011 5:37 pm

evellina píše:ahooj Betka.....som rada,ze si napisala ako ti pomohol mlady zeleny jacmen praskovy...hned si to idem pozriet na nete,len neviem kde si to mam potom objednat....ak mozes ,porad....ja som v zahranici ,pokusim sa to pozhanat aj tu...
A este ma zaujima,pisala si ze ten jacmen je v prasku,ako ho potom uzivas?....dik a ozvi sa... :)

aho evellin ,ako sa mas? takze zeleny jacmn si mozes kupit aj v zahranici, aj ja si takto kupujm, kupis to v health shope,je to obchod zo zdravou vyzivou vola sa to ,GREEN BARLEY,juice powder,v preklade zelny jacmen,. ja to pijem s dzusom alebo vodou poriadne zamiesas a vypijes,, ma to vela vitaminou a docitala som sa ze je to prevencia proti rakoviny,pomohlo mi to z vypadavanim vlasou ,vobec uz nepadaju a pokozka sa zlepsila o 80%.potom mi daj vediet ako si dopadla,
betka

Poslaťod evellina » Pia Máj 13, 2011 9:54 pm

Ahooj betka....dakujem za radu,hned si to zacnem zhanat,dam ti vediet urcite ci som to tu zohnala a aky to ma na mna vplyv...takze si to mozem namiesat jednoducho do pitiaß...super,hned si idem vyhladat nejake stranky...este raz dakujem...pa-pa
evellina

Poslaťod tomas » Pon Máj 16, 2011 6:50 pm

Ahoj Betka, som veľmi rád, že sa ti tak super darí. 8-) Strava je základ a všetko, čo jeme sa na nás prejaví. Tým pádom máš o starosť menej. ;)

Kenjee, skús začať tou stravou ako písala Betka a tiež konzumuj bio ovocie a bio zeleninu. Keďže už predtým si mal pocit mastnosti, pravidelne si detoxikuj organizmus. Ten pocit je zrejme z nahromadenia toxínov v tele a tie mastné seboroické lupiny sú len vonkajším príznakom toho, čo sa ti odohráva vo vnútri. Vlasy si nemusíš strihať len si ich častejšie umývaj a prevzdušňuj, aby si si do oslabenej pokožky nezaniesol infekciu. Daj potom o sebe vedieť, ako sa ti darí a do akej miery ti pomohli zmena stravy a detoxikácia. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod betka » Pon Máj 16, 2011 10:08 pm

tomas píše:Ahoj Betka, som veľmi rád, že sa ti tak super darí. 8-) Strava je základ a všetko, čo jeme sa na nás prejaví. Tým pádom máš o starosť menej. ;)

Kenjee, skús začať tou stravou ako písala Betka a tiež konzumuj bio ovocie a bio zeleninu. Keďže už predtým si mal pocit mastnosti, pravidelne si detoxikuj organizmus. Ten pocit je zrejme z nahromadenia toxínov v tele a tie mastné seboroické lupiny sú len vonkajším príznakom toho, čo sa ti odohráva vo vnútri. Vlasy si nemusíš strihať len si ich častejšie umývaj a prevzdušňuj, aby si si do oslabenej pokožky nezaniesol infekciu. Daj potom o sebe vedieť, ako sa ti darí a do akej miery ti pomohli zmena stravy a detoxikácia. ;)

ahoj tomas ,dakujem ti pekne ze si sa ozval,tiez si mi k tomu pomohol ,zaco ti pekne dakujem,ano upravilo sa to tak povediac stravou a snahou 8-) hlavne ze mi uz vlasy nepadaju,este na pokozku hlavy popracujm ,zlepsilo sa to o 80% este tych20% a bude to O.K . ked ma pobolievaju korienky tak si davam ten obklad co si mi poradil naozaj to pomaha,,,este raz dakujem a tiz ze som nasla tuto stranku,ktora mi dala nadej silu ,som rada ze takouto cestou si mozme davat navzajom rady.
betka

Poslaťod kenjee » Uto Jún 21, 2011 2:54 pm

Ahojte tak som tu po dlhšom čase. Doktorke som nakoniec nešiel. Zmenil som jedálniček, ďakujem že ste ma inšpirovali (: Kúpil som Si Spirulinu Bio čo mi zrejme doplnilo chýbajúce vitamíny. Moja hlava je o 99,9 percenta lepšia. Bolo to podvýživou a tým pádom sa tvorilo veľké množstvo mazotoku.

Ináč občas si umývam hlavu prípravkom NEEM and Brahmi Herbal Desinfecting Face Wash. Táto vec je čisto Bio produkt vyrábaný v Indii patrí k Ayurvédskej kozmetike. Môže sa používať na celé telo. Kto má problém s mastnou pleťou, akné toto vyrieši problém. V mojom okolí to vyskúšalo dosť veľa ľudí aby som mohol prehlásiť, že je to jednoducho účinné. Dokonca sa to môže používať pri vaginálnych výtokoch. Zatím čo xxx mastičiek a kadejakých hormonálnych výrobkov problém vyrieši len dočasne táto vec naozaj pomáha už po pár použitiach. Aj to je potvrdené. Ja osobne som si s tým umyl aj hlavu, odvtedy ju mám čistú bez zápalov. DOvtedy som použil šampóny od La roche, cez Konopný všetko ma to vyšlo na xxx eur no vždy tam boli stopy zápalu , začervenania , podráždenia.

Ak chcete dám Vám stránku kde sa to dá objednať. Moja mama používa odtiaľ aj krémy a nevie si to vynachváliť.

Na nižšie uvedenej stránke sa môžte pozrieť akú hrivu ste pomohli zachrániť :D Veľa šťastia a ďakujem ešte raz.

http://kenjee5.deviantart.com/#/d3gm8ey
kenjee

Poslaťod tomas » Uto Jún 28, 2011 7:48 am

No paráda Kenjee :D Gratulujem k výraznému zlepšeniu! Postupne začíname prichádzať na to, že pri vypadávaní vlasov (ale aj pri hocktorom inom ochorení) treba vždy začať od toho, čo a koľko si dávame do úst. Strava je základ.

Pozerám to tvoje foto a už chápem prečo by sa ti s vlasmi tak ťažko lúčilo. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod weasly » Ned Nov 04, 2012 6:49 pm

Kenjee mohol by si uviesť tú stránku z kade si objednávaš ten prípravok NEEM and Brahmi Herbal Desinfecting Face Wash ?
weasly

Poslaťod hafanana » Pon Nov 03, 2014 12:09 am

Ahojte,
akurat citam vase prispevky. Pretoze mam podobny problem. Resp. ho mame vsetci doma. Mamka, sestra, brat a ja. Kazdemu sa nam to prejavilo na vlasoch. Zhruba pred rokom nam zomrel nahle ocko, a kedze je to pre nas vsetkych stale tazke, stresujuca situacia... scervenana pokozka vo vlasoch, supiny, ale take prilepene na pokozku, a nadmerne vypadavanie... mala som strasne huste vlasy.. aspon nimi som sa mohla pochvalit.. no asi stvrtina mi uz vypadla :( tiez cervene vyrazky v okoli usi, po rukach.. na ktorych sa niekedy vytvori supinka a da sa odlupnut.. v rodine maju znami psoriazu...tak som isla ku koznej, ze ci to nie je ono.. no nejak extra na mna nepozerala, len povedala ze to moze byt, ak je to aj v rodine.. predpisala mi vitaminy na vlasy.. aj sampon.. najprv robeny v lekarni a teraz mame Clobex... supiny vo vlasoch uz nemam, ak pouzivam ten sampon, ale korienky ma stale pobolievaju.. musim vyskusat nejake masky a zabaly.. co sa tyka vypadavania.. tie vitaminy mi pomohli ale casom mi zacali opat padat.. teraz mi predpisala zinok.. kupila som si aj pupalkovy olej v kapsulach.. vraj je to dobre... aj panthenol si sem tam dam... ale vlasy mam take onicom.. a mam viditelnu cesticku :( ako hovorim, postihlo nas to doma vsetkych... hlavnym spustacom bude asi fakt stres a oslabenie imunity..ale ako citam aj strava.. my doma jeme strasne vela maso.. kedze doma gazdujeme, tak stale iba maso a maso... mali by sme ho asi fakt obmedzit a upravit stravovanie.. citam ale, ze ste mali diagnostikovanu seboreu.. tak to nase mozno ani psoriaza nebude.. hmm neviem... zajtra ale kupujem spominany zeleny jacmen.
a vy ste teraz ako na tom? verim, ze sa vam uspesne podarilo dat do poriadku... ak by ste mali nejake nove skusenosti, ci odporucania, budem rada... a neviete? vlasy dorastu, alebo sa uz treba rozlucit s hustymi vlasmi?
Dakujem velmi pekne...
hafanana

Predchádzajúci

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia