lupiny a vypadávanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: lupiny a vypadávanie vlasov

Poslaťod tomas » Štv Sep 29, 2011 11:24 am

Androgénová alopécia predstavuje geneticky podmienené hormonálne vyvolané postupné vypadávanie vlasov, ktoré nebolí a nijako neoplyvňuje zdravotný stav pokožky alebo človeka. Môže štrpieť androgénovou alopéciou, no začervenie a zápal tvojej pokožky a vlasových folikulov je vyvolaný niečim úplne iným.

Pozri si tieto odkazy:

O infekcií pokožky, mastnej a bolestivej pokožke hlavy a ako ju úspešne liečiť:

viewtopic.php?f=18&t=531

O lupinách a svrbení pokožky a ako sa ich zbaviť:

viewtopic.php?f=18&t=539

Najskôr si musíš pokožku hlavy vyliečiť, aby si sa mohla pustiť do riadneho boja s vypadávaním vlasov. Ako som už písal, zdravá pokožka hlavy dokáže bez problémov vytolerovať každodenné umývanie vlasov ľubovoľným bežným šmpónom.
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Pia Sep 30, 2011 11:48 am

Umývam si vlasy šampónom každý druhý deň, tiež som používala Node DS, z ktorého mi padali vlasy ešte viac, aj Nizoral som mala, žiadnu zmenu som nezaznamenala. Teraz som si objednala Kertyol, cez víkend ho chcem vyskúšať. Len toľko, že z týchto šampónov proti lupinám mi vlasy vypadávajú oveľa viac ako z prírodných.
Užívam aj Saw Pallmeto už vyše pol roka, žiadna zmena k lepšiemu. Mäso jem raz do týždňa, mlieko pijem len acidofilné alebo kefírové, snažím sa tuky obmedzovať a jesť predovšetkým zeleninu a ovocie.
Vyskúšala som už veľmi veľa vecí, nič nepomohlo, až na antikoncepciu, ale tú som po pol roku prestala brať a všetko sa to vrátilo :(
Lenka51

Poslaťod tomas » Pon Okt 03, 2011 11:07 am

Samozrejme, používaj len to, čo ti pomáha a nedráždi pokožku. Zrejme máš naozaj nejaký vážnejší problém s pokožkou a vlasovými folikulmi, :o lebo uvedené šampóny pomáhajú takmer so stopercentnou účinnosťou. Kožná ti nerobila výter z pokožky, či ti tam náhodou nevyčíňa nejaký stafylokok, resp. či sa nejedná o superinfekciu? Brala si na to aj nejaké antibiotiká?

Vlasy a pokožku hlavy si skús umývať každý deň prírodným šampónom (skús aj ten Aloe Vera Jojoba s Rozmarínom). Po umytí a osušení vlasov si priprav čaj z rumančeka lekárskeho :idea: - jednu šálku vypi a zvyšný odvar si aplikuj na pokožku hlavy. Rumanček má protizápalové účinky na kožu ako aj na vnútorné prostredie organizmu. Malo by ti to ukľudniť pokožku. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Uto Okt 04, 2011 3:41 am

Nebrali mi ster a ani antibiotiká som nebrala.
Zakaždým, keď umývam vlasy so šampónom, vypadne mi ich množstvo a čím viac umývam, tým skôr sa mastia :(
Skúsim ten rumanček.
Lenka51

Poslaťod tomas » Uto Okt 11, 2011 9:51 am

Ahoj Leni, ako ti zaberá ten rumanček? Zrejme kožná usúdila, že u teba nejde o nejakú infekciu, ale keď to máš celé zapálené... skús sa jej pre istotu spýtať na ten ster. Aj rumanček ti pomôže preto, lebo má protizápalové a antibiotické účinky.
tomas
Site Admin

Predchádzajúci

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť