lupiny a vypadávanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

lupiny a vypadávanie vlasov

Poslaťod Lenka51 » Pia Jan 28, 2011 11:40 am

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Neviem čo mám robiť. Vlasy mi nadmerne vypadávajú už rok a pol. Predtým som mala husté a dlhé vlasy, no teraz mám z nich o 2/3 menej. Možno to spôsobilo moje schudnutie alebo hormonálne zmeny, neviem. Bola som pri kožnej doktorke, ktorá ma poslala na očné, endokrinologické vyšetrenie, odber krvi, ale všetko bolo v poriadku. Predpisovala mi rôzne vodičky a šampóny proti vypadávaniu vlasov a lupinám, no nič nezabralo. Používala som aj šampón od firmy Salon Textures, prestali mi vypadávať, no mala som z neho množstvo lupín, tak som ho nahradila inými šampónmi proti lupinám. Lupín bolo síce menej, no nedokázali ich odstrániť úplne a vlasy mi začali vypadávať ešte viac. Lekárka mi predpísala kortikoidy aj Alpicort, nič nepomohlo. Počula som, že antikoncepcia je účinná pri vypadávaní vlasov, tak mi môj gynekológ predpísal Yadine, vraj má tiež antiandrogénny účinok a nie je taká silná ako Diane 35, tak ju už užívam 5. mesiac. Vlasy mi stále padajú a stenšujú sa. Od končekov ku korienkom sú stále tenšie a tenšie a mám ich každým dňom menej :( najmä vzadu a na bokoch je ich o dosť menej.
Odkedy beriem antikoncepciu, mám síce menej lupín a celkovo vzhľad pokožky sa zlepšil, aj keď som nikdy nemala problém s akné, ale nové vlasky mi nerastú, vôbec nehustnú a vypadávajú rovnako veľmi :( Uvažujem nad tým, že by som začala brať Diane35 alebo si kúpila Saw palmetto tablety + šampón, no bojím sa, že po vysadení antikoncepcie sa to len zhorší.
Mala som už rôzne aj prírodné, bilinné šampóny, vlasy boli len jemnejšie, suchšie a spôsobovali lupiny.
Mám 23 rokov a chcela by som mať vlásky ako predtým, ale bojím sa, že už nikdy nebudú také ako predtým, keď sa každým dňom stenšujú a sú jemnejšie :(
Prosím o radu.
Lenka51

Re: lupiny a vypadávanie vlasov

Poslaťod tomas » Pon Jan 31, 2011 1:33 pm

Ahoj Lenka, keďže podľa vyšetrení si zdravá, zatiaľ sa sústreď na zistenie príčiny nadmernej tvorby lupín. Kožná ti robila aj ster? Ak áno, tak čo ti vykultivovali na mikrobiológii? Ak nie, popros kožnú aby ti odobrala ster. Výsledky mikrobiológie ukážu či ide len o bežnú kvasinkovú alebo bakteriálnu infekciu alebo o niečo komplikovanejšie ako vláknitá huba alebo stafylokok. Potom napíš, aké boli výsledky.

Keď budeš mať zdravú pokožku hlavy, môžeš začať riešiť vypadávanie vlasov. Ak je u teba vypadávanie vlasov vyvolané hormonálnymi zmenami, mala by ti zabrať liečba saw palmetto extraktom a šampónom s obsahom saw palmetto extraktu. Antikoncepciu zatiaľ nerieš, radšej pomôž svojmu telu, aby sa dokázalo samé dostať do rovnováhy. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Pia Feb 04, 2011 1:05 pm

Ahoj Tomas,
ster mi kožná zatiaľ nerobila, len mi predpisovala rôzne šampóny a vodičky, z ktorých som mala vlasy ešte suchšie a jemnejšie :( Pri pohľade na moje lupiny skonštatovala, že sa s niečím podobným ešte nestretla, teda aby mal pacient takéto množstvo lupín nalepených na pokožke hlavy a na vlasoch. Listovala si aj v knihách, no na nič neprišla, ale ster mi nevzala, tak ju pri najbližšej návšteve o to poprosím. Odkedy však beriem antikoncepciu, tak je ich o polovicu menej. Môžu byť aj lupiny spôsobené hormonálnou nerovnováhou? Môže to súvisieť?
Môžem užívať antikoncepciu a zároveň aj tablety saw palmetto? Alebo by si mi skôr radil vynechať antikoncepciu a užívať len tablety saw palmetto?
A ďakujeeeem, že si mi odpísal a aj za radu, hneď ako budem mať výsledky z mikrobiológie, tak sa o nich určite zmienim ;)
Lenka51

Poslaťod tomas » Pon Feb 07, 2011 10:27 am

Ahoj Leni, nemáš za čo. ;) Ten ster si nechaj spraviť a uvidíš aké budú výsledky. Áno, vyrážky a začervenané miesta na tváry ako aj akné a zrejme aj tieto chronické lupiny môžu byť vyvolané hormonálnymi zmenami v tele. Antikoncepcia vtedy veľmi pomáha, veď niektorým ženám je antikoncepcia predpisovaná len kvôli pleti. :shock: Pomáha to, ale na druhej strane (napriek všetkým tvrdeniam výrobcov liekov o bezpečnosti antikoncepcie) to veľmi zaťažuje organizmus, pretože namiesto hľadania a odstránenia príčiny problémov radšej vybíjame klin klinom... :( Koľko máš rokov? Pokiaľ berieš antikoncepciu len proti počatiu, tak ju vysaď a skús presvedčiť partnera na používanie kondómov. Tvoj organizmus tak bude môcť normálne fungovať.

Saw Palmetto extrakt môžeš užívať aj spolu s antikoncepciou, ale ako som už písal, pokiaľ to nie je nutné zo zdravotných dôvodov, antikoncepciu neužívaj.
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Uto Feb 08, 2011 10:06 am

Ahoj Tomas,
antikoncepciu som nechcela brať práve kvôli tomu, že má množstvo nežiadúcich účinkov, aj keď isté problémy vie odstrániť a pomôcť, no bojím sa, že len dočasne. Môj gynekológ mi ju predpísal hlavne kvôli úprave menštruačného cyklu. Mala som menštruáciu dvakrát do mesiaca a vraj je to možné upraviť jedine antikoncepciou, tak som ho poslúchla a beriem ju už pol roka. Mám 23 rokov.
Vyskúšam aj ten Saw Palmetto extrakt, ak to zaberie a vlasy prestanú padať, tak antikoncepciu určite vysadím.
Lenka51

Poslaťod tomas » Uto Feb 15, 2011 11:51 am

Ahoj, takmer každý zdravotný problém, pokiaľ nie je vrodený (t.j. geneticky podmienený), sa dá upraviť klinickou výživou. Ak nebudeš vidieť prínos z užívania antikoncepcie, určite skús menštruačný cyklus upraviť telu prirodzenou formou. Nezabudni sa potom ozvať ako si na tom s vypadávaním vlasov.
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Str Jún 01, 2011 11:59 am

Ahoj Thomas,

ozývam sa po dlhšom čase. Antikoncepcia mi nakoniec zabrala, po pol roku užívania sa mi padanie vlasov výrazne zredukovalo. Prestala som užívať antikoncepciu, aby som do tela nedávala len samú chémiu a objednala som si Saw Palmeto tablety. Beriem ich už druhý mesiac, no vlasy mi začali znovu veľmi padať :( neviem či mám ešte vyčkať, alebo znovu nasadiť antikoncepciu. Bola som šťastná, že sa to už dostalo do normálu a teraz znova je to také, ako predtým :(
Lenka51

Poslaťod tomas » Štv Jún 02, 2011 8:48 am

Ahoj Lenka, choď hneď na detoxikáciu, aby si z tela dostala všetky zbytky antikoncepcie a toxínov. Nasadila si už bio stravu alebo si stále len na spracovaných "éčkových" potravinách? Niečo vyše mesiaca je málo na to, aby si videla účinky saw palmetto extraktu, aj keď niektorí ľudia reagujú pozitívne už prvé týždne (ale to sú skôr výnimky). Za tak krátky čas sa nedá vyliečiť niečo čo v tele prebiehalo už niekoľko rokov. Ako som ti už písal, tvoj problém si môžeš vyriešiť klinickou výživou, len musíš ísť do toho naplno a tiež musíš mať trpezlivosť a pevné nervy pri prekonávaní obdobia, kedy ti vlasú budú nadmerne vypadávať po vysadení antikoncepcie a nasadení liečebnej výživy a saw palmetto extraktu.
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Str Sep 14, 2011 1:20 pm

Ahoj Thomas,
chcem sa opýtať či sa dá šampón so Saw Palmetto extraktom kúpiť aj samostatne bez tabletiek, lebo tabletiek ešte mám dostatok.

Lenka
Lenka51

Poslaťod tomas » Pia Sep 16, 2011 7:27 am

Ahoj Leni, jasné, šampón sa dá objednať aj samostatne. Tu je link priamo na šampón:

http://www.mojevlasy.sk/?page_id=200
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Uto Sep 20, 2011 9:48 am

a mohol by si mi prosím, napísať zloženie šampónu? Ide o to, že niektoré zložky v šampónoch mi dráždia pokožku a nechcem ho kupovať ako iné, ktorých zloženie som si nepozrela a potom mi zostali stáť už len na poličke.
Ďakujem
Lenka51

Poslaťod tomas » Str Sep 21, 2011 8:37 am

Ahoj Leni, na čo konkrétne si alergická, resp. ktoré typy látok ti nerobia dobre na pokožku? Okrem saw palmetto extraktu a ďalších extraktov a olejov (rumanček, pšenica, žihľava, avokádo, jojoba) šampón obsahuje štandardnú "šampónovú bázu", aby mala zmes charakter šampónu, t.j. aby aj zapenila aj zmývala.
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Sob Sep 24, 2011 11:40 am

odkedy mám problémy s pokožkou vo vlasatej časti hlavy, tak používam výlučne prírodne šampóny, ktoré neobsahujú konzervačné látky a farbivá. Zložky ako napr. parabény, PEG, disodium EDTA a ďalšie, ktoré sa nachádzajú v bežných šampónoch mi dráždia pokožku.
Lenka51

Poslaťod tomas » Uto Sep 27, 2011 8:36 am

Aha, tá základná šampónová báza tohto šampónu v malom množstve obsahuje aj takéto látky (inak by šampón nezapenil alebo prírodné extrakty a oleje by sa z vlasov nedali poriadne vymyť). Zdravej pokožke tieto látky nevadia ani pri umývaní vlasov/pokožky každý deň ráno aj večer. Keď chceš úplne totálny bio šampón, skús "Aloe Vera Jojoba šampón s rozmarínom" od spoločnosti "House of Mistry". Konkrétne aké problémy máš s pokožkou hlavy? Aj berieš nejaké lieky na tieto problémy?
tomas
Site Admin

Poslaťod Lenka51 » Uto Sep 27, 2011 11:53 pm

Ďakujem, vyskúšam aj ten Aloe Vera Jojoba šampón s rozmarínom.
Mám začervenanú a zapálenú pokožku, množstvo mastných lupín a moja kožná vravela, že sa zrejme zapálili aj vlasové cibuľky, lebo ma veľmi bolia korienky vlasov. Predpísala mi Elocom roztok 1%, Bioscalin a ešte nejaký olejček do vlasov, tiež si mám pichať pyridoxínové injekcie 3krát do týždňa. Roztoky užívam už vyše tri mesiace a vôbec to nepomáha :( Zrejme ide o androgénnu alopéciu.
Lenka51

Ďalší

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť