Ahojte, chcela by som sa poradiť. Neviem čo mám robiť. Vlasy mi nadmerne vypadávajú už rok a pol. Predtým som mala husté a dlhé vlasy, no teraz mám z nich o 2/3 menej. Možno to spôsobilo moje schudnutie alebo hormonálne zmeny, neviem. Bola som pri kožnej doktorke, ktorá ma poslala na očné, endokrinologické vyšetrenie, odber krvi, ale všetko bolo v poriadku. Predpisovala mi rôzne vodičky a šampóny proti vypadávaniu vlasov a lupinám, no nič nezabralo. Používala som aj šampón od firmy Salon Textures, prestali mi vypadávať, no mala som z neho množstvo lupín, tak som ho nahradila inými šampónmi proti lupinám. Lupín bolo síce menej, no nedokázali ich odstrániť úplne a vlasy mi začali vypadávať ešte viac. Lekárka mi predpísala kortikoidy aj Alpicort, nič nepomohlo. Počula som, že antikoncepcia je účinná pri vypadávaní vlasov, tak mi môj gynekológ predpísal Yadine, vraj má tiež antiandrogénny účinok a nie je taká silná ako Diane 35, tak ju už užívam 5. mesiac. Vlasy mi stále padajú a stenšujú sa. Od končekov ku korienkom sú stále tenšie a tenšie a mám ich každým dňom menej najmä vzadu a na bokoch je ich o dosť menej.
Odkedy beriem antikoncepciu, mám síce menej lupín a celkovo vzhľad pokožky sa zlepšil, aj keď som nikdy nemala problém s akné, ale nové vlasky mi nerastú, vôbec nehustnú a vypadávajú rovnako veľmi Uvažujem nad tým, že by som začala brať Diane35 alebo si kúpila Saw palmetto tablety + šampón, no bojím sa, že po vysadení antikoncepcie sa to len zhorší.
Mala som už rôzne aj prírodné, bilinné šampóny, vlasy boli len jemnejšie, suchšie a spôsobovali lupiny.
Mám 23 rokov a chcela by som mať vlásky ako predtým, ale bojím sa, že už nikdy nebudú také ako predtým, keď sa každým dňom stenšujú a sú jemnejšie
Prosím o radu.