PADAJU MI CHUMACE VLASOV

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

PADAJU MI CHUMACE VLASOV

Poslaťod tome0511 » Ned Feb 20, 2011 1:29 am

ZDRAVIM ludia ale neviem si pomoct mam len 23 rokov vzdau mam uz CD-cko na hlave a staci ze ked si dam medzi prsty vlasy a len jemne potiahnem zostanu mi na ruke aj 15 vlasov keby som to robyl cca 1 hodinu tak si ich vytrham setky...teraz neviem cim to je ale zvrchu mam slabe korienky alebo co ???dakujem za kazde rady ale
tome0511

Re: PADAJU MI CHUMACE VLASOV

Poslaťod tomas » Uto Feb 22, 2011 6:35 pm

Môže ísť len o dočasný jav, no môže to byť aj niečo vážnejšie. Asi koľko ti za deň vypadne vlasov? Cítiš aj nejaké bolesti, začervenanie, svrbenie alebo štípanie pokožky hlavy? Ako dlho už sleduješ tento stav?
tomas
Site Admin

Poslaťod tome0511 » Pia Feb 25, 2011 1:07 am

no moc to nevidim ze kolko ich vypadne ale tento proces trva uz od mojich 21 rokov pomaly ale iste stratim takto setky vlasy a to bude len trauma...staci ze si dlanov prejdem cez vrch hlavy a na dlani mam aj 60 vlasov a prejdem len raz a trahaju sa aj s korienkami ci cibulkami ja neviem jak sa to vola ale na koci vlasu je to biele...co mam robit pouzivam neocapil ale nejaku zmenu tam nevidim doktory su blby ty mi vravia ze to ma dedicne ale to nieje mozne ze tak extremne padaju a v 23 rokoch a to som mal len pred nedavnom a vyzeram teraz na 27 preco??bo automaticky mi riedke vlasy a ples roby na rokoch a do hola som to skusal ale sam sebe sa vtedy hnusim bo vyzeram noazaj jak keby som z basy vysiel no des chcem svoje vlasy spt ale neviem ci sa mi to vrati kto mi pomoze prosim :( :(
tome0511

Poslaťod tomas » Sob Feb 26, 2011 11:24 am

Ahoj, no to nie je normálne dedičné vypadávanie vlasov, keď máš na dlani 60 vlasov. S používaním Neocapilu môžeš prestať, pretože u teba je problém niekde inde. Ide o nejaký chorobný stav - metabolická porucha alebo autoimunitné ochorene, ale asi skôr tá metabolická porucha. Všetky vlasy, ktoré ti takto vypadnú máš rovnakej hrúbky a kvality ako vlasy na bokoch hlavy a vzadu na hlave? Problematické máš len temeno hlavy a vertex alebo aj boky a zadnú časť hlavy? Aké vyšetrenia si už absolvoval? Robili ti aj ster z pokožky? Nemáš nejaké iné chronické ochorenia (kožne alebo ochorenia vnútorných orgánov) alebo alergie?
tomas
Site Admin

Poslaťod tome0511 » Sob Feb 26, 2011 3:39 pm

no caw Tomi no to setko iba na temene hlavy z boku mi vobec nepadaju...ja to nechapem len sa ich jemne dotkneme a vlasy sa vytrhnu aj skorienkami....ku akemu doktory mam ist alebo kde na vysetrenia???ja som este nebol a otec zacinal plesatiet tak od 30 r...ale od 21 to je nejako skoro ne??sak pomaly uz nemam vlasy ...este mi narastu??ci ako??
tome0511

Poslaťod tomas » Uto Mar 01, 2011 11:50 am

Čauko, pri androgénovej alopécii sa ti najlepšie obnovia tie vlasové folikuly, ktoré prestali produkovať vlasy pred nie viac ako 3 rokmi. Čiže reálne sa dá nadmerné vypadávanie vlasov zastaviť a dosiahnuť stav spred 3 rokov (bavíme sa stále o androgénovej alopécii). Vypadávanie vlasov si nevyberá - ja som mal spolužiaka na strednej, ktorý mal v 16-tich rokoch plešinu ako 50-ročný chlap. Určite sa tým veľmi trápil, aj keď mi ostatní sme si to ešte vtedy neuvedomovali.

Pokožka sa ti na pohľad a na dotyk javí normálne? Neštípe ťa, nesvrbí ťa, nemáš ju začervenalú alebo s vyrážkami? V miestach s vypadanými vlasmi ťa pokožka nebolí? Nepozoruješ zvýšenú produkciu vlasového mazu?

Začni určite od dermatológa - nech ti pokožku hlavy dôkladne vyšetrí, či tam nemáš nejakú infekciu. Ešte by si mohol ísť na trichologické vyšetrenie a uvidíš, čo ti povedia tam. Najskôr musíš prísť na koreň a zastaviť toto chorobné vypadávanie vlasov a až potom začni riešiť androgénovú alopéciu. :idea:

Potom sem do fóra napíš ako si dopadol na vyšetreniach a čo povedali lekári.
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť