Vypadavanie vlasov

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Vypadavanie vlasov

Poslaťod zuzanka21 » Pia Mar 25, 2011 8:00 pm

Ahojte,chcela by som spytat,ci mi viete poradit v mojom trapeni s vlasmi.Mam 33rokov,a s tymto problemom sa trapim dlhsi cas.Bola som davnejsie s tym u lekara,asi 2roky dozadu.Poslali ma na kozne,tam mi predpisali myslim Alpikor a aby som uzivala vitaminy.Vtedy mi brali krv na stitnu zlazu a hormony,vraj to bolo v poriadku. Potom som uz prestala chodit na kozne,vsak vitaminy si mozem kupit aj sama.Vtierala som si take male ampulky b2,zdalo sa mi,ze asi pomohli,alebo si to mozno namyslam.Mam ozaj malo vlasov,mam plesinku,pokozka je leskla a rychlo sa mi mastneju vlasy. :shock: Mam dve deti,moze to dako vplyvat na moj stav :P .Prosim,pomozte mi,Nemam akosi odvahu ist za lekarom.Dakujem :lol:
zuzanka21

Re: Vypadavanie vlasov

Poslaťod tomas » Štv Mar 31, 2011 7:22 am

Ahoj Zuzanka, ako dlho ti už nadmerne vypadávajú vlasy? :?: Kedy si si prvýkrát všimla nadmerné vypadávanie vlasov? :?: Bolo to po pôrodoch alebo po nejakej výraznejšej zdravotnej alebo životnej situácií? :?: Vlasy ti vypadávajú rovnomerne po celej hlave alebo máš niektoré výrazne preriedené miesta (ložiská), kde je vlasov veľmi málo a inde na hlave je to v poriadku? :?: Vlasy máš všade rovnakej kvality a hrúbky alebo tie vypadnuté, resp. v preriedených oblastiach, sú tenšie? :?: Tú lesklú pokožku máš po celej ploche hlavy? :?: Sú na pokožke nejaké viditeľné (vystúpenie alebo opuch pokožky, začervenanie, zmena štruktúry alebo pórov) alebo citeľné zmeny (bolestivosť, citlivosť, pálenie, štípanie) ? :?: Asi trošku veľa otázok, :) ale sú potrebné pre zorientovanie sa. ;) To mastenie pokožky by malo byť v poriadku, keďže fungujúcich mazových žliaz máš rovnaký počet, no vlasov je menej a zákonite sa pokožka viacej premasťuje.
tomas
Site Admin

Poslaťod zuzanka21 » Pon Apr 11, 2011 11:35 am

Ahoj Tomas,dakujem,ze si sa ozval na moj problem s vlasmi.Ja som mavala vlasy ako droty,boli huste.Narodilo sa mi 1dietatko,to som dojcila cez 2roky,neuzivala som ziadne vitaminy.Boli s nim teda aj su trosku zdravotne problemy.Potom nastali dake rodinne trampoty,ja vsetko znasam dost citlivo.Porodila som druhe dietatko.To som dojcila rovnako tak dlho.Vlasy boli stale rovnake,aspon som si nevsimla,zeby bola daka zmena.Myslim,ze tie vlasy zacali rednut tak 4roky dozadu.Hustejsie ich mam na zadnej casti hlavy,ale vrch mam riadne preriedeny,hlavne nad celom.Korienky su velmi oslabene,a niektore celkom fajn,je ich aj vidiet.ESte aj teraz mi vypadnu silnejsie vlasy,ale zo zadnej casti hlavy.Ked vypadnu tak 3vlasy,kazdy ma inu hrubku aj korienky.Vlasy co mi rastu su tenucke,hlavne vrchna cast aj nad celom.Leskla pokozka je na vrchnej casti aj nad celom.Bolest,opuchy pokozky ziadne.Rodicia maju tiez vlasov malo,ale oni su po zdravotnej stranke chori,tak dufam,ze to nieje genetika.
Dakujem ti vopred Tomas :lol: ,ak mi vies poradit.Ahoj s pozdravom Zuzanka21
zuzanka21

Poslaťod tomas » Uto Apr 19, 2011 9:27 am

Ahoj Zuzi, prepáč moju neskorú reakciu, no mal som toho strášne veľa. :) Keďže si inak zdravotne v poriadku, s najväčšou pravdepodobnosťou máš zvýšenú hladinu mužských pohlavných hormónov v kombinácii s podvýživou. Na hormonálne podmienené vypadávanie vlasov poukazujú preriedené vlasy na vrchnej časti hlavy a nerovnako hrubé vlasy a vlasové korienky. Na podvýživu, resp. nedostatok živín potrebných pre správne fungovanie organizmu, zasa poukazujú tie oslabené vlasové folikuly, ktoré sa pod vplyvom hormónov nedokážu úplne regenerovať a neprodukujú tak zdravé vlasy. Aj tebe by som odporučil začať s mesačnou kúrou Revalidom a súčasne by som nasadil saw palmetto extrakt so saw palmetto šampónom. Tiež dbaj na stravu, t.j. na to, čo si do tela dávaš. Jedálniček obohať o ovocie a zeleninu, najlepšie bio, resp. aspoň časť prijatých živín by mala pochádzať z bio ovocia a bio zeleniny. Pred začatím liečby si odlož zopár vlasov, aby si si ich vedela porovnať o cca 3 mesiace. Myslím, že budeš výsledkami liečby milo prekvapená. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod zuzanka21 » Štv Apr 28, 2011 8:46 pm

ahoj Tomas,aj ja sa ospravedlnujem o neskoru reakciu.Dakujem ti za radu.Ten Revalid tablety som uzivala kedysi tak davnejsie.Ked myslis,ze mi to pomoze,tak si ich zasa kupim.Dakujem,ti este raz za ochotu. :P :lol: :) Zuzanka 21
zuzanka21

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť