Ahojte,
len teraz som sa registroval..............
práve preto by moja prvá, alebo prvé otázky plus krátky príbeh o mne- mojich vlasoch patril práve administráítorovi- Tomášovi, Tomáš, prosil by som ťa preto o nejaké rady alebo reakciu, názor ohľadom komplikácií s vlasmi, ktoré sa týkajú práve mojej osoby, vopred díky
Mám 36 rokov...
problém s vlasmi začal, ked som mal 23 rokov, podotýkam, že do tej doby som mával vlasy tak husté, že mojim každodenným problémom v živote bolo práve ranné česanie...mnohokrát som to preto vzdal alebo som sa učesal len z hrebeňom, ktorý mal polovicu zubov vylomených
vážne....mohol to byť aj riedky hrebeň, ktorý používaju na frizúru ženy...aj s tým som mal problém učesať sa.
Teraz sa z toho smejem, ale vtedy mi do smiechu nebolo, ah to česanie....a nielen to...ale tá kapitola je dávno preč, teraz je situácia úplne iná, práve kôli tej som tu...
Dnes, hoc mám stále dosť vlasov, aspoň si teda myslím, už málinko pozorujem malé kúty, ktoré ľahšie začešem, už nie je problém s česaním, síce ich už nemám husté, len taký slabší priemer, ten, kto ma nepozná /okrem rodiny/, by povedal, že takéto vlasy, ako mám teraz, mám od vekov...ale nie je to tak...prvé vlasy, ktoré mi v danú chvíľu vypadli, som si všimol pri práve umývaní vlasov, na dlaniach mi zostala tzv. bunča, dalšie vypadli pri osušení osuškou do vane alebo umývadla, /vlasy si roky umývam takmer denne alebo denne, kedže som celý život mával problémy s lupinami a sa mi podnes často a rýchlo mastia
pravidelne, celé roky, denne mi takto vypadlo, čo som po doslova jednom počítal, aj 150 vlasov /niekde som čítal, že to množstvo nie je veľa a je to normál, ale ako to môže byť normál, ked do 23 rokov som denne nebadal temer ani jeden vypadnutý vlas!!???
Moje domnenky, úvahy, otázniky- môže spôsobiť vypadávanie vlasov vysoký krvný tlak, liečba liekmi proti TK ? na tlak sa podnes liečim /beriem renpres, betaloc/ od 21 rokov,
od 22 rokov chrnická alergická nádcha, v liečbe,
alebo sú to stresy z detstva? celé roky /nerad to rozprávam/ len ked si to vyžadujú okolnosti/ som bol otcom bitý, už nežije, trvalý stres, nočné mory, ktoré tiež roky trvali, .....
od 24 rokov beriem depakine na epilepsiu /záchvaty však nemávam, mával som časte bolesti hlavy, zlé očné pozadie, nádor na mozgu-konziliárna cista,
o tri roky neskôr som dostal cievnu mozgovú príhodu, našťastie, bez vážnejších následkov, bola mi následne zistená trombofília s mutáciou dedičného génu, následovala liečba proti zrážanlivosti krvi- vitamíny + anopinýn, následne zápal vonkajších a vnútorných stien žalúdka až po dvanástorník, vážny stav pred rokom, liečba injekciami do brucha, bez zistenia následkov, odvtedy liečba len aspirínom,
podotýkam, že mával som 7 rokov zlé krvné testy, krvný obraz, ale i ostatné- lymfocityneutro atd....v liečbe, následne kontrola raz za 10 mesiacov, toho roku bez liekov, okrem toho aspirínu proti zrážanlivosti krvi, dnes aktuálne výsledky krvi zhodnotené lekárom, ako VYBORNÉ,
koncom septembra 2011 po vlastnom zvážení som vyhľadal psychiatra, kedže nočné mory, nervozita, celoročne roky trvajúca nespavosť, strach z budúcnosti, pretrvávali, veľa krát aj bez zjavnej príčiny, bolo to akoby z bezmocnosti si už poradiť, zmieriť sa s vecami, diagnostikovaná ľahká až stredne ťažká depresia, teraz v liečbe, na to len 1 tabletka denne....vlasy však padali dalej
aspoň som teda nebadal, že by bolo nejaké výrazné zlepšenie, neskôr som od matky- december 2011, dostal vitamínové tablety s obsahom vápnik-horčík-zinok- vraj to je na vlasy dobré /odporúča sa užívať 1 tableta dospelí aj deti, čo dodržiavam/...vlasy vypadávali čoraz menej, lupiny som už nemal, pozoroval som po umytí už len 25-35 vlasov denne....otázka: môže vypadávanie vlasov spôsobiť nedostatok týchto vitamínov až do tej miery, aby extrémne vypadávali???
súčasnosť /február 2012: dnešným dňom môžem povedať, že po umytí- mi nevypadne takmer ani jeden vlas, max tak 5 som narátal prilepených na dlaniach, kiež by to tak zostalo naveky....úvaha......., neviem si v opačnom prípade predstaviť, aby som zostal o nejakých 3-5 rokov ako čerstvý štyridsiatnik plešatý- môj predpoklad, alebo to je dočasné? môže sa mi stav zopakovať tedykoľvek? neviem...snád niekto z tu prítomných registrovaných užívateľov fóra majú podobný problém a budú sa následne vedieť vyjadriť...alebo v krajnom prípade siahnúť po prípravkoch Saw Palmetto extrakt + šampón?
veľa zdaru!