Extremne padanie vlasov po umyti

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Extremne padanie vlasov po umyti

Poslaťod Blueberry » Uto Jún 07, 2011 9:14 am

Dobry den,

Som zena a potrebovala by som seriozne poradit. Cely zivot mi sporadicky padavali vlasy vo vacsich mnozstvach. Avsak uz cca 3 roky sledujem konstantne vyraznejsie padanie vlasov. Moje vlasy su geneticky celkom huste, nemame v rodine ziadnu alopeciu, avsak mam pocit, ze sa mi stav dramaticky zhorsil, nakolko po kazdom umyti a jemnom presuseni (fen som nikdy nepouzivala) sledujem ubytok cca 100 vlasov. Pocas celeho dna je to cca 150, niekedy viac. Vytahujem ich po 10-20ks a vzdy ked si hrabnem do vlasov mi v rukach zostavaju stale dalsie. Som z toho zufala. Farbim si ich sice na blond, ale to uz od 18 r. (dnes mam 33r.) a v minulosti som tento problem nezaznamenala. Kozna lekarka mi absolutne nepomohla, paradoxne od navstevy u dermatologicky pozorujem este ovela vyssi ubytok (zeby uzivanim INNEOV?). V priebehu poslednych rokov som presla uzivanim vitaminov (zinok, magnezium, B-komplex), colostrum uzivam na pravidelnej baze - na imunitu, pouzivam rozne tinktury, tonika, sampony s aminoxylom, nic vsak nezabera. Svrbenie, palenie pokozky pocitujem len po aplikacii tonika. Mam pocit, ze mam neskutocne slabe korienky a neviem co s tym robit. Rady svojej dermatologicky som posluchla - nejde ani o oci, ani o stitnu zlazu, ani o nedostatok zeleza, ani zaludok, ani zuby. Vsetko mam vysetrene. Zijem sice v strese, ale to sa, mam pocit, za posledne roky stalo prirodzenym prostredim nas vsetkych... Budem vdacna za akukolvek radu, alebo stretnutie s odbornikom, ktory sa v tejto problematike dlhodobo orientuje.
Blueberry

Re: Extremne padanie vlasov po umyti

Poslaťod tomas » Pon Jún 13, 2011 2:35 pm

Ahoj, vedela by si napísať, čo sa v tvojom živote zmenilo pred tými 3-ma rokmi? Môžu to byť fyziologické zmeny (operácia, pôrod), psychické zmeny (stres v zamestnaní, rodinná tragédia) alebo zmeny v životnom štýle (zmena výživy, spánok, životospráva). Ak ti naraz denne vypadáva až také množstvo vlasov, je to chorobný stav - najskôr nejaká porucha vlasových folikulov - môže však ísť aj o prejav androgénovej alopécie. Pokožku máš normálnu bez začervenaní, zápalov, podráždení a bez nadbytočnej produkcie vlasového mazu? Mal u vás niekto v rodine podobný problém? Keď ti vypadne vlas, resp. na tých vlasoch ktoré si dokáźeš vytiahnuť, pozoruješ na konci vlasu aj vlasový korienok? Ak áno, je tento korienok tenší ako samotné telo vlasu? Skús čo možno najpresnejšie odpovedať na tieto otázky a verím, že s tvojim vypadávaním vlasov sa nám podarí niečo vymyslieť. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod Blueberry » Str Júl 13, 2011 9:55 am

Velmi pekne dakujem za odpoved.

Bude v tom psychika, pred cca 4 rokmi som sa rozisla s dlhorocnou laskou a dodnes nie som stastna, podobne vztahove problemy ma sprevadzaju posledne roky konstatne (deti, ani rodinu som zatial nemala), lebo stale hladam rovnakeho muza akeho som stratila. Zivotosprava je asi vyrazne presladena, ale nakolko mam dobry metabolizmus a vysku nie je nic vidiet. ;-)

Pokozka mi pripada normalna, bez zacervenania, svrbi len ked sa raz mesacne farbim na spominany blond. Vlasovy korienok vidim, je sice vacsi ako vlas, ale urcite mensi ako byval v minulosti. Aj samotne telo vlasu je jemne. INNEOV v kombinacii s B-komplexom beriem uz 4. mesiac, avsak ziadna zmena. Som skutocne nestastna, az sa bojim umyvat si a cesat si vlasy. Vopred dakujem za rady.
Blueberry

Poslaťod Blueberry » Str Júl 13, 2011 9:58 am

Apropos,

V rodine prave naopak maju vlasy vsetci, az prilis vela. :-) Rodicia absolutne neplesateju, napriek vyssiemu veku. Mame sice roky vlasy padavaju tiez vyraznejsie, ale ma ich vazne chvalabohu stale neurekom..
Blueberry

Poslaťod tomas » Uto Júl 19, 2011 8:16 am

Ahoj, vlasy zo stresov alebo z psychickej traumy (rozchod, nešťastná láska a pod.) vypadávajú výrazne, no vždy sa ich rast obnoví, keď pominie stresujúci faktor. Samozrejme za predpokladu, že máš správnu životosprávu, netrpíš nejakým chronickým ochorením alebo zápalom, máš zdravú pokožku hlavy a nemáš rozkolísané hladiny hormónov v tele. Podľa toho čo píšeš myslím, že u teba môže ísť o kombináciu faktorov: psychika, životospráva a zrejme aj mierne narušenie hormonálnej rovnováhy (podľa tých zmenšujúcich sa vlasových folikulov). :idea: Aby sme mohli postupne vylúčiť, resp. odstrániť, tieto príčiny skús sa detoxikovať a daj si do poriadku trávenie (živočíšne uhlie, psyllium, zelený jačmeň), ozdrav si fungovanie endokrinného systému (saw palmetto extrakt) a tiež musíš prísť na iné myšlienky (niečo čo ťa bude pozitívne motivovať - záľuba, šport). V psychickej pohode dôjde k zastaveniu vypadávania vlasov a obnove rastu vlasov oveľa rýchlejšie.
tomas
Site Admin

Poslaťod Blueberry » Str Aug 03, 2011 8:20 am

Dakujem. Pytala som sa v lekarni na ten extrakt Saw Palmetto, ale bolo mi povedane, ze na vlasy urceny urcite nie je. Vraj je vhodny na muzsku prostatu. :( Pozitivna motivacia mi akosi nejde - v jednom kuse ma nieco trapi, kazdopadne musim s tym nieco robit, len dnes rano som si do deviatej napocitala vypadok 110 vlasov. Mam pocit, ze kazdym dotykom ich vytiahnem cca 10-15. A vlasy su skutocne ovela jemnejsie ako kedysi. :-((( Rada by som teda vedela - akym sposobom sa mam presne tetoxikovat. Zivocisnym uhlim? Jacmenom? V akych davkach? A Saw Palmetto skutocne pomaha? Je prosim mozne, ze mi od INNEOV padaju vlasy ovela vyraznejsie? Od vtedy totiz pozorujem zhorsenie stavu? A je to nepochopitelne... Dakujem este raz. Vy ste lekar, prosim?
Blueberry

Poslaťod tomas » Pia Aug 05, 2011 1:49 pm

Ahoj, lekár nie som, ale o vypadávanie vlasov a najmä o liečbu vypadávania vlasov sa intenzívne zaujímam. Saw Palmetto extrakt je prírodný prípravok, ktorý obnovuje normálne fungovanie endokrinného systému. Čiže pomáha pri ochoreniach, ktoré majú pôvod v hormonálnej nerovnováhe u mužov alebo u žien. Prostata je významným orgánom mužského endokrinného systému, ktorý produkuje DHT. Preto sa saw palmetto extrakt niekedy mýlne označuje ako "liek na prostatu". Aj prípravok Folixil obsahuje ako hlavnú zložku saw palmetto extrakt (síce v nedostatočnom množstve) a ten je už určený proti vypadávaniu vlasov. Extrakt sa oficiálne užíva aj pre zmiernenie nadmerného ochlpenia u žien a tiež pri bolestiach vaječníkov. Takže toľko k ozrejmeniu účinkov a rozsahu použitia saw palmetto extraktu. :D Extrakt už pomohol veľa ľuďom vrátane mňa, takže to mám overené aj na sebe. Posurfuj si po fóre a nájdeš skúsenosti ľudí, ktorí už saw palmetto extrakt užívajú.

Pozitívnu motiváciu naberieš aj počúvaním obľúbenej hudby aleo si niečo pekné kúp, s niekym sa stretni, niekam choď alebo si prečítaj motivačnú knižku - jednoducho nájdi niečo čo ťa zaujíma, napĺňa a spôsobuje radosť a zabudneš pri tom na mučivý stres z vypadávania vlasov. ;)

Spôsoby detoxikácie nájdeš v tomto príspevku:

viewtopic.php?f=18&t=394&p=1857&hilit=detoxik%C3%A1cia#p1857

Ak budeš mať nejaké otázky, smelo napíš. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod ParsonBrown » Ned Feb 12, 2012 12:04 am

Ahojte,
len teraz som sa registroval..............
práve preto by moja prvá, alebo prvé otázky plus krátky príbeh o mne- mojich vlasoch patril práve administráítorovi- Tomášovi, Tomáš, prosil by som ťa preto o nejaké rady alebo reakciu, názor ohľadom komplikácií s vlasmi, ktoré sa týkajú práve mojej osoby, vopred díky ;)
Mám 36 rokov...
problém s vlasmi začal, ked som mal 23 rokov, podotýkam, že do tej doby som mával vlasy tak husté, že mojim každodenným problémom v živote bolo práve ranné česanie...mnohokrát som to preto vzdal alebo som sa učesal len z hrebeňom, ktorý mal polovicu zubov vylomených :mrgreen: vážne....mohol to byť aj riedky hrebeň, ktorý používaju na frizúru ženy...aj s tým som mal problém učesať sa. 8-) Teraz sa z toho smejem, ale vtedy mi do smiechu nebolo, ah to česanie....a nielen to...ale tá kapitola je dávno preč, teraz je situácia úplne iná, práve kôli tej som tu...
Dnes, hoc mám stále dosť vlasov, aspoň si teda myslím, už málinko pozorujem malé kúty, ktoré ľahšie začešem, už nie je problém s česaním, síce ich už nemám husté, len taký slabší priemer, ten, kto ma nepozná /okrem rodiny/, by povedal, že takéto vlasy, ako mám teraz, mám od vekov...ale nie je to tak...prvé vlasy, ktoré mi v danú chvíľu vypadli, som si všimol pri práve umývaní vlasov, na dlaniach mi zostala tzv. bunča, dalšie vypadli pri osušení osuškou do vane alebo umývadla, /vlasy si roky umývam takmer denne alebo denne, kedže som celý život mával problémy s lupinami a sa mi podnes často a rýchlo mastia :( pravidelne, celé roky, denne mi takto vypadlo, čo som po doslova jednom počítal, aj 150 vlasov /niekde som čítal, že to množstvo nie je veľa a je to normál, ale ako to môže byť normál, ked do 23 rokov som denne nebadal temer ani jeden vypadnutý vlas!!??? :roll:
Moje domnenky, úvahy, otázniky- môže spôsobiť vypadávanie vlasov vysoký krvný tlak, liečba liekmi proti TK ? na tlak sa podnes liečim /beriem renpres, betaloc/ od 21 rokov,
od 22 rokov chrnická alergická nádcha, v liečbe,
alebo sú to stresy z detstva? celé roky /nerad to rozprávam/ len ked si to vyžadujú okolnosti/ som bol otcom bitý, už nežije, trvalý stres, nočné mory, ktoré tiež roky trvali, .....
od 24 rokov beriem depakine na epilepsiu /záchvaty však nemávam, mával som časte bolesti hlavy, zlé očné pozadie, nádor na mozgu-konziliárna cista,
o tri roky neskôr som dostal cievnu mozgovú príhodu, našťastie, bez vážnejších následkov, bola mi následne zistená trombofília s mutáciou dedičného génu, následovala liečba proti zrážanlivosti krvi- vitamíny + anopinýn, následne zápal vonkajších a vnútorných stien žalúdka až po dvanástorník, vážny stav pred rokom, liečba injekciami do brucha, bez zistenia následkov, odvtedy liečba len aspirínom,
podotýkam, že mával som 7 rokov zlé krvné testy, krvný obraz, ale i ostatné- lymfocityneutro atd....v liečbe, následne kontrola raz za 10 mesiacov, toho roku bez liekov, okrem toho aspirínu proti zrážanlivosti krvi, dnes aktuálne výsledky krvi zhodnotené lekárom, ako VYBORNÉ,
koncom septembra 2011 po vlastnom zvážení som vyhľadal psychiatra, kedže nočné mory, nervozita, celoročne roky trvajúca nespavosť, strach z budúcnosti, pretrvávali, veľa krát aj bez zjavnej príčiny, bolo to akoby z bezmocnosti si už poradiť, zmieriť sa s vecami, diagnostikovaná ľahká až stredne ťažká depresia, teraz v liečbe, na to len 1 tabletka denne....vlasy však padali dalej :cry: aspoň som teda nebadal, že by bolo nejaké výrazné zlepšenie, neskôr som od matky- december 2011, dostal vitamínové tablety s obsahom vápnik-horčík-zinok- vraj to je na vlasy dobré /odporúča sa užívať 1 tableta dospelí aj deti, čo dodržiavam/...vlasy vypadávali čoraz menej, lupiny som už nemal, pozoroval som po umytí už len 25-35 vlasov denne....otázka: môže vypadávanie vlasov spôsobiť nedostatok týchto vitamínov až do tej miery, aby extrémne vypadávali??? :shock:
súčasnosť /február 2012: dnešným dňom môžem povedať, že po umytí- mi nevypadne takmer ani jeden vlas, max tak 5 som narátal prilepených na dlaniach, kiež by to tak zostalo naveky....úvaha......., neviem si v opačnom prípade predstaviť, aby som zostal o nejakých 3-5 rokov ako čerstvý štyridsiatnik plešatý- môj predpoklad, alebo to je dočasné? môže sa mi stav zopakovať tedykoľvek? neviem...snád niekto z tu prítomných registrovaných užívateľov fóra majú podobný problém a budú sa následne vedieť vyjadriť...alebo v krajnom prípade siahnúť po prípravkoch Saw Palmetto extrakt + šampón?
veľa zdaru!
ParsonBrown

Poslaťod tomas » Štv Feb 16, 2012 9:12 pm

Ahoj, takže ty si u seba pozoroval, že určitý čas ti nadmernejšie vypadávali vlasy. A to len v oblasti kútov a potom sa vypadávanie zasa ustálilo. Ak je tomu tak, tak asi sa už u teba pozvoľna prejavuje androgénová alopécia. Mohlo by ísť aj o prechodné obdobie, ale vtedy by ti vlasy vypadávali z viacerých miest naraz, nielen z kútov. Liečba saw palmetto extraktom (kapsule+šampón) ti pomôžu minimálne spomaliť ďalšie vypadávanie vlasov. Ak ti vlasy v kútoch vypadali skutočne len nedávno, pomohol by ti na ne minoxidil spolu s liečbou saw palmetto extraktom. Trošku ma znepokojuje to veľké množstvo liekov, ktoré pojedáš. Teraz je síce zlá doba a lekári predpisujú o 106, no skús sa nejako zbaviť čoho môžeš. Vieš, telo sa síce prispôsobí takmer všetkému, no nie je nezmar.

Keď ti vlasy začali vypadávať v 35-ke, tak to si jeden z tých šťastných. Predstav si, že by ti vypadávanie vlasov začalo v 19-ke ako mnohým z nás. Na tú depresiu skús niacín - tento vitamín robí pri depresiách divy, samozrejme v dobrom slova zmysle. ;)
tomas
Site Admin

Poslaťod ParsonBrown » Sob Feb 18, 2012 1:42 am

no diky za odpoved Tomáš, ale s tým vekom to tak nie je, ako som napísal na začiatku v prvom príspevku, prvé vypadávanie vlasov, zmeny som pozoroval ako 23 ročný, teraz mám 36, možno práve za to, že moja hlava mala kedysi veľmi hustú kožušinu, som zatiaľ neoplešatel...čo sa týka liekov, v letáku som čítal, že betaloc- to je liek na tlak- práve ten môže spôsobiť nadmerné vypadávanie vlasov tiež.........ale po rokoch rokúcich, čo ho užívam spolu s renpres-om doteraz, /to je tiež liek na tlak/, som si až teraz skutočne prečítal nežiadúce učinky týchto liekov....u renpresu som nič badateľne nepozoroval, ale u lieku betaloc sa v prílohe píše, že môže to nadmerné vypadávanie vlasov spôsobovať, teraz však už pár mesiacov jeden aj druhý liek užívam len po pol tablete denne, možno aj práve to spôsobilo, že mi vlasov vypadáva menej alebo skoro nič, neviem, ale ak to je v tom na príčine vo väčšej miere tá adrogénová alopécia, ktorú spomínaš, zrejme ten liek betaloc ani za to vypadávanie nemôže, ....skúsim ho vysadiť, ako prvý, uvidíme, čo to urobí, pozriem sa na internete aj na náhrady liekov /vitamíny/, ktoré znižujú TK alebo ho minimálne udržujú trvale v norme, o tom niacíne mám pociť, že som už kdesi čítal.........len neviem , kde, pozriem si to :P
saw palmetto extraktom (kapsule+šampón) si v dohľadnej dobe kúpim, nie hned, ale začiatkom leta určite, bude peňazí viacej, za pokus to stojí, aké veľké balenie by bolo najvhodnejšie? ,....... kúpil by som celú dávku naraz za jedno poštovné
fakt díky za rady, som prekvapený, ako ľahko sa dajú veci vyriešiť, ked sa dajú do pohybu...ale to robí aj dnešná doba, je rýchla, dnes sa dá všetko zohnať, ak sú na to prostriedky a je k tomu dobrá dostupnosť :)
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Sob Feb 18, 2012 1:52 am

a sorry.... pozabudol som dodať, áno, malé kúty pozorujem len niekoľko mesiacov dozadu, síce tam v kútoch som mal už dlhší čas vlasy s najredšou plochou, ale tam vypadli tie posledné len nedávno, ešteže sa to dá začesať, nerád inak vidím sám seba v zrkadle :roll:
ParsonBrown

Poslaťod tomas » Pia Feb 24, 2012 9:21 am

ParsonBrown píše:prvé vypadávanie vlasov, zmeny som pozoroval ako 23 ročný, teraz mám 36

Stále si môžeš gratulovať, že si to tak ďaleko dotiahol. ;) Vieš, že to tvoje vypadávanie vlasov je pozorovateľné okolím až teraz. Často sa stáva, že DHT má raketový nástup a valcuje vlasy v kútoch hlava nehlava a tam človek nezakryje nič. :(

ParsonBrown píše:čo sa týka liekov, v letáku som čítal, že betaloc- to je liek na tlak- práve ten môže spôsobiť nadmerné vypadávanie vlasov

Keď si ten liek bral veľa rokov, predpokladám, že telo by sa naň o pár rokov dokázalo adaptovať a vlasy by ti prestali vypadávať aj pri plnej dávke lieku. Nejde predsa o hormonálny liek, ale liek na hypertenziu. Ale uvidíš, keď znížiš dávku, resp. keď liek vysadíš.

ParsonBrown píše:saw palmetto extraktom (kapsule+šampón), aké veľké balenie by bolo najvhodnejšie?

Keďže už máš 36, začni s dávkou na 6 mesiacov. Ak u teba ide skutočne o androgénovú alopéciu, táto liečba ti pomôže minimálne zastaviť ďalšie vypadávanie vlasov a časom by si mohol vidieť aj nové vlasy v miestach kde ti už nerastú (prestali rásť pred cca < 2 rokmi).
tomas
Site Admin

Poslaťod ParsonBrown » Pia Feb 24, 2012 2:54 pm

Diky Tomáš za rady, doterajšie, prípravky si v dohľadnej dobe objednám ;) potom, ak dožijem, podám hlásenie o sebe:mrgreen: som rád, že som našiel toto fórum, veľa zdaru :P
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Sob Okt 06, 2012 10:21 pm

No Tomáš, ahoj, po dlhšej prestávke som tu zas :D je tu malá zmena, zo svojho konštatovania a zároveň našej spoločnej diskusie, že z čoho môže byť vypadávanie vlasov spôsobené, si po vyše pol roku dovoľujem tvrdiť, že: že príčinou vypadávania vlasov bola moja dedičná predispozícia, ktorá viedla k čiastočnému vypadávaniu vlasov hlavne v kútoch, ale aj psychická nepohoda a opakované zápaly v organizme, ktoré sa prejavovali veľmi zlými výsledkami v krvných testoch, kôli čomu som absolvoval niekoľkoročnú liečbu na hematológií....
K tomu záveru som došiel preto, lebo situácia teraz je taká, že:
zlepšil sa mi spánok, stres nemám alebo len takmer minimálny- myslím, že tam pomohla psychiatrická liečba, ktorá trvá myslím už takmer rok,
mám vynikajúce výsledky krvných testov vo všetkých smeroch, dokonca aj hemoglobín, bilirubín, atď....látok, ktoré mi spôsobovali hustnutie krvi,
padanie vlasov sa minimalizovalo, niekedy je to tak, ako na začiatku februára 2012, to je obdobie, keď mi denne po umytí vypadne aj 30 vlasov, niekedy len no 10, ak si ich umývam denne, nesmiem však pokožku šúchať uterákom veľmi necitlivo, ináč by ich bolo možno aj 2x toľko....
Usudzujem ale, že tie vlasy, ktoré mi vypadnú teraz, je ich síce menej vypadnutých, ako dakedy, padajú ale, ako pozorujem, z časti hlavy- "kútov" som si všimol, že v ľavej časti hlavy mám kút menší, ako na pravej....ale predsa sa len vytvorili, bol by som teda rád, ak by sa mi tam pri liečbe šampónom Saw Palmetto plus a Saw palmetto extrat sa vypadávanie vlasov aspoň zastavilo, ak už by nedorástli, by mi nevadilo, s tým som sa zmieril ;) Myslím, že s liečbou je už fakt načase začať, kým sa ešte zachrániť má čo, .....v apríli tohto roku bol u nás doma na návšteve brat po dosť dlhšom čase, keďže žije v cudzine, preto vidím na ňom každú malú zmenu :mrgreen: ...som si aj na ňom všimol, že sa mu v kútoch tiež už tvoria malé kúty, podobne, ako u mňa :cry: už z toho dôvodu usudzujem, že to fakt máme obaja dedičné....po kom, to ma netrápi, to mi nepomôže, ale kým žil otec /v 56 r.zomrel/ u neho som podobné kúty pozoroval, ked mal až približne 54 rokov..., teda oveľa neskôr, ako u mňa...
Dnes som si pre zahájenie liečby od vás objednal aj šampóny Saw Palmetto plus a Saw palmetto extrat tak, aby mi vydržali na kúru v trvaní aspoň 6-9 mesiacov, kapsule na 6 mesiacov liečby /ak ich budem užívať 2x denne po jedle/....
Tomáš, v mojom prípade šampónvmasírovať do vlasov 3x denne alebo každý boží deň? :)
Moja posledná otázka znie: po 6 až 9 mesiacoch tejto kombinovanej liečby- šampon + kapsule si mám dať úplnú prestávku 3 mesiace a potom znova zahájiť rovnakú kúru alebo mám si potom dokúpiť aj laserový biostimulátor ? A keď tak, tak ktorý? Na tvojej stránke sú v ponuke dva...jeden je drahší, druhý lacnejší, aký je v nich rozdiel? Životnosť?
Diky za odpoveď
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Pon Okt 08, 2012 4:38 pm

v tejto vete dole:
........... v mojom prípade šampón vmasírovať do vlasov 3x denne alebo každý boží deň? :lol:
---je preklep, ...správne otázka znie: v mojom prípade šampón vmasírovať do vlasov 3x týždenne alebo každý boží deň? :mrgreen:
ešteže som sa stihol opraviť :?
ParsonBrown

Ďalší

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť