Extremne padanie vlasov po umyti

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: Extremne padanie vlasov po umyti

Poslaťod tomas » Str Nov 28, 2012 9:37 am

ParsonBrown píše:šampón vmasírovať do vlasov 3x týždenne alebo každý boží deň?

Keď užívaš aj ostatné zložky synergickej liečby, tak ti stačí šampón používať tie 3 razy za týždeň.
tomas
Site Admin

Poslaťod tomas » Str Nov 28, 2012 10:20 am

ParsonBrown píše:po vyše pol roku dovoľujem tvrdiť, že: že príčinou vypadávania vlasov bola moja dedičná predispozícia, ktorá viedla k čiastočnému vypadávaniu vlasov hlavne v kútoch, ale aj psychická nepohoda a opakované zápaly v organizme

V organizme všetko so všetkým súvisí - aj keď genetická predispozícia pre vypadávanie vlasov sa nemení, procesy v našom tele reagujú na podnety (stres, strava, odpočinok, životný štýl). Takže svojmu organizmu by sme mali podľa možnosti dávať len tie pozitívne podnety - pozitívne rozptýlenie, psychickú pohodu, dostatok relaxu a času na regeneráciu a spánok, pestrú zdravú a vyváženú stravu.

ParsonBrown píše:zlepšil sa mi spánok, stres nemám alebo len takmer minimálny-mám vynikajúce výsledky krvných testov, padanie vlasov sa minimalizovalo,

Ak budeš fungovať podľa vyššie uvedených podnetov, tak pozitívne zmeny ktoré si doteraz zaznamenal budú pretrvávať aj naďalej. Zameraj sa však aj na stravu - telo bude pracovať len s tým, čo mu dáš k dispozícii.

ParsonBrown píše: niekedy je to tak, ako na začiatku februára 2012, to je obdobie, keď mi denne po umytí vypadne aj 30 vlasov

Na jar a na jeseň to býva normálne - je to sezónne vypadávanie vlasov - takto vypadnuté vlasy by mali potupne dorásť. Samozrejme ak vlasy len vypadávajú a nedorastajú, bude tam aj iný problém.

ParsonBrown píše:pozorujem, z časti hlavy- "kútov" som si všimol, že v ľavej časti hlavy mám kút menší, ako na pravej....

Kútová asymetria sa tiež považuje za normálnu - nie vždy sa kúty tvoria rovnomerne alebo symetricky.

ParsonBrown píše:bol by som teda rád, ak by sa mi tam pri liečbe šampónom Saw Palmetto plus a Saw palmetto extrat sa vypadávanie vlasov aspoň zastavilo, ak už by nedorástli, by mi nevadilo,

Tak určite minimálne tento efekt by si mali liečbou dosiahnuť. Ak nie, daj mi vedieť a nastavenú liečbu zrevidujeme. ;)

ParsonBrown píše:bol u nás doma na návšteve brat po dosť dlhšom čase, keďže žije v cudzine, preto vidím na ňom každú malú zmenu :mrgreen: ...som si aj na ňom všimol, že sa mu v kútoch tiež už tvoria malé kúty, podobne, ako u mňa :cry: už z toho dôvodu usudzujem, že to fakt máme obaja dedičné....

Kúty či rednutie vlasov na čele sa dostavia vekom, ale až u mužov nad 60 rokov. Ak sa to vyskytlo v skoršom veku u Teba, u brata aj u otca, ide o androgénovú alopéciu (dedičné vypadávanie vlasov).

ParsonBrown píše:po 6 až 9 mesiacoch tejto kombinovanej liečby- šampon + kapsule si mám dať úplnú prestávku 3 mesiace a potom znova zahájiť rovnakú kúru alebo mám si potom dokúpiť aj laserový biostimulátor?

Po 9 mesiacoch si môžeš dať prestávku - jej dĺžka závisí na dosiahnutých výsledkoch. Samozrejme ak liečbu vysadíš a spozoruješ náhle zvýšenie vypadávania vlasov, treba liečbu hneď opäť nasadiť. Laserový biostimulátor podporuje tvorbu ATP, ktorý podporuje rýchlejšiu regeneráciu vlasových folikulov, takže ak sa dá je dobré si ho zaobstarať (Ty ho už tuším teraz máš). :)

ParsonBrown píše:A keď tak, tak ktorý? Na tvojej stránke sú v ponuke dva...jeden je drahší, druhý lacnejší, aký je v nich rozdiel? Životnosť?

V oboch prístrojoch je použitá tá istá laserová technológia. HairMAX je známejší, lebo bol prvým laserovým biostimulátorom na domáce ošetrenie a veľmi intenzívne sa mu venovali v (amerických) médiách. X5-ka je ergonomicky vylepšený model, ktorý naraz pokryje väčšiu plochu pokožky hlavy.
tomas
Site Admin

Poslaťod ParsonBrown » Pia Jan 04, 2013 5:47 pm

Zdravím zas, po nejakej odmlke sa pokúsim zhrnúť výsledky mojej liečby do jedného celku ;)
Moja liečba padania vlasov je synegrická, jej trvanie bude o 2 týžne už tri mesiace...
prvý mesiac mojej liečby:

umývanie vlasom každý deň DHT šampónom zo Saw Palmetto
extrakt v tabletkách zo Saw palmetto- 2 tabletky nalačno pred jedlom každé ráno
od začiatku druhého mesiaca a tiež približne od druhého mesiaca aplikácia minoxidilu 5% roztok/ 1ml ráno aj večer na mierne postihnutú pokožku hlavy s preriedenými vlasmi na povrchu a hlavne v kútoch
3x týždeňne liečba X5 Hair laserom večer pred spaním
posledný asi mesiac umývanie vlasov zo saw palmetto extraktu len 3-4x denne pre stabilizovaný stav :)

pozn: pri liečbe laserom a minoxidilom som mal prvé dva týždne po týždni liečby zvýšené vpadavanie vlasov, čo som pozoroval pri česaní, taktiež tvorba veľkého množstva lupín...to ustúpilo, lupiny sa mi tvoria, ale už len v minimálnej miere, pri česaní vypadne už len 2-5 vlasov alebo skoro nič....

Zakúpenie prístroja a liečiv ma stálo skutočne na moje pomery nemalé peniaze, ale stálo to za TO ! investovať a odporúčam všetkým, komu na vlasoch záleží trošku viacej a nechce skončiť s "bosou hlavou" :mrgreen:
Najprv k pôvodnému mojemu problému....denne pri umytí /musel som si vlasy umývať skutočne denne, inak sa mi hrozne mastili :( / niekedy som si ich umyl ráno a večer boli mastné zasa! Ked som si ich umyl až po dvoch dňoch...strata vlasov po umytí bola ešte väčšia! Aj 60 vlasov- tipujem.... /situácia posledné tri roky, a to si dovolím tvrdiť, že akože stabilizovaný stav oproti tomu, ako mi padali vlasy roky predtým....proste padali menej, ale kúty sa prehlbovali ešte viac dozadu, len o čosi pomalšie, ako kedysi....
pred približne mesiacom som začal uvažovať nad transpantáciou, odporúčaných mi bolo 700 štepov, ale bude to časom ešte vôbec potrebné??........úvaha, keďže pozorujem síce približne do 30 vypadnutých vlasov po umytí, ale už po 2 dňoch, čo bolo dakedy pred liečbou aj viac, ako 60 vypadnutých vlasov, pokým som si ich neumýval každý deň, ale každý druhý deň....
Možno tu tieto veci píšem trochu komplikovane, ale dva týždne dozadu som začal pozorovať aj iné pozitívne zmeny! :) ...v oblasti ustúpujúcej linky- pravá a ľavá strana kútov pozorujem nové malé jemné vlasy! tie, ktoré sa začínajú cez pokožku predierať, sú ako drobulinké bodečky viditeľné len v priamom svetle, tie väčšie sú momentálne v priemere od 2 do 3-4 mm dlhé :mrgreen: na ľavej strane pozorujem okolo 20 nových vlasov, ktoré sú medzi starými, niektoré pokrývajú plochu, kde predtým vlasy už nejaký ten tok vôbec nerástli! ....na pravej strane kútu pozorujem len do asi 10 nových vlasov, ostatná polovica sa javí, ako predierajúce bodečky cez pokožku, ale niekoľko vlasov v kútoch, čo sú navyše, sú ako páperie a je ich tiež dosť, zapĺňajú daľší asi 1 cm plochy po stranách, najlepšie to však vidím s preriedenou vlasovou líniou- samotný STRED, ktorá bola i tak na tom najlepšie, tam rastie približne tiež 10 nových jemných svetlých vláskov do dĺžky 3 mm.
Zmenu si všimla v práci i kolegyňa aj moja matka, tá si však stále vsugeruje, že moj stav je len dočasný :? ale to mi je fuk, čo si myslia, dôležité je, že to pomáha !!! Tomášovi veľká vďaka za rady a podporu 8-)
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Ned Mar 03, 2013 10:33 pm

Zdravím, no dnes som sa rozhodol zverejniť fotky časti hlavy z novembra 2012- pred liečbou , to sú prvé dve fotky:
Prílohy
mokre vlasy- stare 1.jpg
mokre vlasy- stare 1.jpg (114.58 KiB) Zobrazené 18722 krát
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Ned Mar 03, 2013 10:43 pm

Zdravím, no dnes som sa rozhodol zverejniť fotky časti hlavy z novembra 2012- pred liečbou , to sú prvé dve fotky:
Prílohy
suche vlasy- stare 1.jpg
táto foto- suché vlasy z novembra 2012
suche vlasy- stare 1.jpg (178.33 KiB) Zobrazené 18722 krát
mokre vlasy- stare 1.jpg
táto foto- mokré vlasy z novembra 2012
mokre vlasy- stare 1.jpg (114.58 KiB) Zobrazené 18722 krát
ParsonBrown

Poslaťod ParsonBrown » Ned Mar 03, 2013 10:55 pm

dalšie tri fotky sú 2x mokré vlasy a 1x suché vlasy, odborníci odporúčajú pre lepšiu viditeľnosť strát vlasov, respektíve docielených výsledkov zobrazovať aj suché, aj mokré, preto takéto zverejnenie, nebudem sa k môjmu terajšiemu stavu vlasatej časti hlavy vyjadrovať, vyjadrenie nechám na Tomáša alebo na iného člena fóra...
Moja liečba spočívala:

2 tabl. saw palmetto každé ráno
3x až 4x týždeňne umytie vlasov šampónom saw palmetto
3x týždenne večer X5 HAIR LASER
2x denne ráno a večer 5% minoxidil

Dočasne ukončujem liečbu minoxidilom, ostatná liečba - pokračujem dalej bezo zmeny :mrgreen: , uvidíme, čo sa bude diať, vlasy mi takmer nepadajú, len tak 5-10 denne maximálne, v kútoch vidím pribúdanie dalších nových vlasov, v priamom svetle v zrkadle aj v prednej línii do čela, kde mi už pred rokmi predtým vypadli aj tie posledné.
Prílohy
nove suche vlasy nove.jpg
3 marec 2013
nove suche vlasy nove.jpg (128.64 KiB) Zobrazené 18722 krát
nove kut 1.jpg
3 marec 2013
nove kut 1.jpg (148.64 KiB) Zobrazené 18722 krát
mokre vlasy- nove.jpg
sučasnosť- 3 marec 2013
mokre vlasy- nove.jpg (150.84 KiB) Zobrazené 18722 krát
ParsonBrown

Poslaťod iqual » Str Mar 06, 2013 1:09 pm

ParsonBrown píše:dalšie tri fotky sú 2x mokré vlasy a 1x suché vlasy, odborníci odporúčajú pre lepšiu viditeľnosť strát vlasov, respektíve docielených výsledkov zobrazovať aj suché, aj mokré, preto takéto zverejnenie, nebudem sa k môjmu terajšiemu stavu vlasatej časti hlavy vyjadrovať, vyjadrenie nechám na Tomáša alebo na iného člena fóra...
Moja liečba spočívala:

2 tabl. saw palmetto každé ráno
3x až 4x týždeňne umytie vlasov šampónom saw palmetto
3x týždenne večer X5 HAIR LASER
2x denne ráno a večer 5% minoxidil

Dočasne ukončujem liečbu minoxidilom, ostatná liečba - pokračujem dalej bezo zmeny :mrgreen: , uvidíme, čo sa bude diať, vlasy mi takmer nepadajú, len tak 5-10 denne maximálne, v kútoch vidím pribúdanie dalších nových vlasov, v priamom svetle v zrkadle aj v prednej línii do čela, kde mi už pred rokmi predtým vypadli aj tie posledné.

tak podla mna za vysledky mozes vdacit minox-u. ved uvidis ked ho vynechas co sa bude diat...
iqual

Poslaťod ParsonBrown » Pon Dec 08, 2014 9:05 pm

Zdravím po dlhej odmlke! Tak po tom všetkom, čo som ukončil liečbu minoxidilom, sa všetko vrátilo do starých koľají už po 4 mesiacoch.... Používam šampón saw palmetto doteraz, mal som zásobu, je veľmi dobrý a nie je tak agresívny, ako tie z obchodu...avšak liečba minoxom z mojej strany bola ukončená z toho dôvodu, že sa mi tvorilo kopu lupín, až prehnane.... som sa dočítal o prípravku NR7, síce tiež obsahuje minox, samozrejmosť....ale pre iné pridané zložky vraj nemá ako uvádza výrobca toľko vedľajších účinkov, čo sa mi potvrdilo ihneď po začatí liečby. Zároveň po dôkladnom preštudovaní všeliakých člankov o finasteride na internete som si napokon zadovážil aj ten /5ml liečiva v tablete/ a začal som užívať, tablety štvrtím, teda denne je to 1,25 mg dávka do tela. Na finasteride som už piaty mesiac, už skoro na šiesty idem..... Zmena je podstatná.... Kedže liečba NR7 a finasteridu plus kvalitne šampóny znižujúce DHT sa odporúča, výsledky sú zatiaľ také, že kúty pri pohľade na bočnú časť hlavy či sprava alebo zľava sa zmenšili približne o 1,5 cm. Predná čelná línia vlasov zarástla o 1 cm. Zároveň som posledný mesiac začal pozorovať velusové!!! jemné svetlé vlásky aj v ostatných častiach pokožky v kútoch, kde vlasy vypadali už pred veľa rokmi....Rastú veľmi pomaly, Pri pohľade do svetla vidno, že majú dlžku už od 2-3 mm, sú tesne jeden vedľa druhého, po 5 mm, na 1 cm štvorcový tipujem pomerne dosť hustú oblasť, teda ked vlasy stmavnú, očakávam veľmi dobré výsledky. ;) Dokonca sa mi zdá, že na všetkých častiach pokožky hlavy, kde som vlasy za dlhé roky stratil, sa obnovuje minimálne 70-80% vlasatej časti, ak nie viac....Na foto je ešte skoro, počkám ešte pár mesiacov, ako sa bude situácia vyvíjať a potom sem určite niečo nahodím :P . A ešte dotaz....finasterid nemá na mňa žiadne vedlajšie účinky, akoby som ho ani nebral, má to len tú nevýhodu, že tabletku treba užiť každý deň. Vysledok tejto liečby podľa mojho názoru je však alebo očakávam, že bude lepší, akoby som mal ísť na transplantáciu, kde výsledok nie je vždy tak istý :) .
ParsonBrown

Poslaťod Anna Adam » Uto Jún 12, 2018 12:13 pm

Ahojte, chcela by som poprosiť o pomoc, rady. Moje trápenie začalo cca pred 2 rokmi v auguste. Z ničoho nič mi začali vypadávať vlasy. Najprv som to pripisovala tomu, že som si ich dala výraznejšie zosvetliť a že vlasy dostali zabrať, žiaľ mýlila som sa :( . Vlasy padali a najhoršie to bolo pri umývaní. Bolo ich stále okolo 500 vlasov :-(. Aj v súčastnosti ich najviac vypadáva po umytí. Počítala som ich vo vani, po rozčesaní a niekoľko ich vypadlo pri samotnom umývaní :-(. Tak som išla k lekárovi, ktorý mi urobil základne odbery a zistilo sa, že som anemická a hemoglobín som mala okolo 85. V tom čase, keď začalo to padanie vlasov, som sa viac potila a bolo to aj dosť cítiť a žiaden antiperspirant nezaberal. Bolo mi to divné, predtým to bolo ok. Tak som zašla ku gynekológovi na hormonálny profil. Vraj bolo všetko v poriadku. Po vybratí železa sa to mierne zlepšilo, ale vlasy stále padali. Zo začiatku mi veľa vlasov padalo v oblasti kútov a na temene vzadu. Nejaké vlasy dorastli....ale kolobeh sa opakoval a vlasy padajú, rednú nonstop. Rednú po celej hlave, hlavne teraz v oblasti za a nad ušami. Dnes som sa pozerala na vlasy v týchto miestach už sa mi objavujú malé miesta kde nie sú vlasy a pokožka je hladká, lesklá. V poslednej dobe ma strašne svrbí hlava, hore aj po bokoch. Pred tým to nebolo. Koncom minulého roka, som absolvovala gastro, endokrinológiu, imunoalergológiu, ORL. Na ORL mi dr povedala, že mám atrofické chronické krčné mandle. Nemávam angíny, malo kedy som chorá. ASLO a CRP bolo v poriadku. Aj výtery boli v poriadku. Imuno-alergologička nie je za ich vybratie a ja neviem, či s nimi môže súvisieť to vypadavanie vlasov. Bola som na rtg zubov, žiadne ložisko tam nie je. Teraz užívam methionin, zinkorot, b a c vitamín. Vlasy si farbím málo a aj to iba henou, nefénujem, nedávam tužidla, iba vodičky z lekárne. Bojím sa ich umývať, česať :-(. Neviem čo mám robiť. Za chvíľu som bez vlasov :-(. Vlasy padajú aj s tou bielou guličkou pri korienku. Padajú aj krátke, aj dlhé, sú rôznej hrúbky, a padajú aj také čo sú do polovice vlasu tenké a druhá polovica je hrubá. Aj keď nejaký vlas dorastie, tak je tenký, jemný :-(. Rozmýšľam nad antikoncepciou, ale neviem či to pomôže. Ďakujem za každú radu.
Anna Adam

Poslaťod tomas » Uto Jún 19, 2018 7:23 am

Anna Adam píše:Moje trápenie začalo cca pred 2 rokmi v auguste. Z ničoho nič mi začali vypadávať vlasy.

Ahoj, skús si spomenúť, čo sa ti v živote zmenilo (zmena práce, fyzická alebo psychická trauma, nátlak/stres, zmena liekov, životospráva, partnerský život) v čase keď tieto problémy začali, resp. pár týždňov pred prepuknutím.

Anna Adam píše:Rednú po celej hlave, hlavne teraz v oblasti za a nad ušami. Dnes som sa pozerala na vlasy v týchto miestach už sa mi objavujú malé miesta kde nie sú vlasy a pokožka je hladká, lesklá.

Keď si bola u dermatológa, tak vylúčil možnosť jazvovej alopécie?

Anna Adam píše:Na ORL mi dr povedala, že mám atrofické chronické krčné mandle. Nemávam angíny, malo kedy som chorá. ASLO a CRP bolo v poriadku. Aj výtery boli v poriadku. Imuno-alergologička nie je za ich vybratie a ja neviem, či s nimi môže súvisieť to vypadavanie vlasov.

Krčné mandle, pokiaľ nejde o nejaký ťažký chronický stav, s vypadávaním vlasov nesúvisia. Krčné mandle sú dôležitou súčasťou imunitného systému horných dýchacích ciest a osobne by som si ich vybrať určite nedal.

Anna Adam píše:Vlasy padajú aj s tou bielou guličkou pri korienku. Padajú aj krátke, aj dlhé, sú rôznej hrúbky, a padajú aj také čo sú do polovice vlasu tenké a druhá polovica je hrubá. Aj keď nejaký vlas dorastie, tak je tenký, jemný :-(. Rozmýšľam nad antikoncepciou,

Akú diagnózu ti určil tvoj ošetrujúci dermatológ? Čomu pripisuje tvoje nadmerné vypadávanie vlasov podľa výsledkov všetkých tých vyšetrení, ktoré su doteraz podstúpila? Tvoj problém môže, ale nemusí byť hormonálneho charakteru, preto by som bral HAK ako poslednú možnosť.
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Štv Júl 12, 2018 9:32 pm

Práve, že si nič také nepamätam, nemala som nejako ťažke obdobie...aspon nemam ten pocit. Prvá návšteva dermatologičky bola 08/2016 ako sa začalo vypadávanie. V papieroch mám napísané vypadávanie difúzne bez posunu triangulárnej línie. Predpisaní Alpicort F, Zinkorot, milgamma. Nejako to nezabralo...vlasy padali a riedli. Ina dermatologička uviedla diagnózu alopecia diff. Ani jedna lekarka sa mi na vlasy a hlavu viac-menej nepozrela. Ja som ich akoze ukazala, nadvihla v oblasti kutov a nad usami...pozreli z poza stola iba. Navstivila som aj tretiu teraz a ta sa mi pozrela na vlasy a pokozku hlavy, kedze ma v poslednom case svrbi. Nebolo to dokladne si myslim, na pokozke nenasla nic...len skonstatovala ze padaju a su preriedene. Zase som dostala Alpicort F..odporuceny sampon od vichy dercos. Ona to pripisuje hormonom. Mam si to dat doporiadku.
Anna Adam

Poslaťod Anna Adam » Str Júl 18, 2018 9:54 am

Tak ja uz neviem co mam robit. Prehrabnem sa vo vlasoch a stale nieco zostane v rukach. Rano pri opatrnom cesani aj 30 vlasov aj viac, aj na vakúši ostávajú. No najhorsie je umyvanie. Umyvam vlasy casto v predklone nad vanou, aby som videla kolko ich stratim umyvanim (min. 100) a pri cesani cca dalsich 200-300. Bolo aj 500. Nechapem a neviem kde mam hladat pricinu. Z coho to moze byt. Bojím sa, že budú musieť ísť von tie krčné mandle. Ak by to bol stres, tak vlasy by dorastali ci? Najviac ma trápi to, že nové vlasy nerastú. Som ten istý prípad ako slečna/pani v téme Vypadávanie vlasov - nadmerné. Ako keby som o sebe čítala. Len s tým rozdielom, že ja som si už zo zúfalstva nasadila HAK. Čo mám robiť? Ďakujem za odpoveď
Anna Adam

Poslaťod Anna Adam » Str Júl 18, 2018 9:57 am

Bojím sa, že sa nebudú dať obnoviť nové vlasy. V auguste to budú 2 roky, čo to začalo. Tomáš, prosím o pomoc.
Anna Adam

Poslaťod tomas » Pia Júl 20, 2018 8:06 am

Anna Adam píše:Ona to pripisuje hormonom. Mam si to dat doporiadku.

Lekárka ti aj povedala, že ako si to "máš dať do poriadku"? Či len tým Alpicortom F a šampónom? Ak ťa svrbí pokožka, nasaď šampón Nizoral a na pravidelné umývanie vlasov používaj bio šampón, ktorý nedráždi pokožku. Ak je pôvodcom tvojho vypadávania vlasov hormonálna príčina, tak rovno nasaď šampón Saw Palmetto Forte, ktorý je v bio kvalite a zároveň znižuje hladinu DHT v pokožke hlavy, čím navyše v kombinácii s Alpicortom F dosiahneš synergický efekt.

Anna Adam píše:ja som si už zo zúfalstva nasadila HAK. Čo mám robiť?

Ako dlho už užívaš HAK a ako na to reagujú vlasy? Došlo k výraznejšiemu obmedzenie vypadávania?

Anna Adam píše:Ak by to bol stres, tak vlasy by dorastali ci?

Ak by bol za tvoje vypadávanie vlasov zodpovedný stres, vlasy určite opäť dorastú, ale len za predpokladu, že už pominul stresový faktor.
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Pon Júl 30, 2018 9:36 pm

Ďakujem za odpoveď, Tomáš. Čo sa týka HAK, tak začala som práve druhý mesiac. Zatiaľ sa to nijak neupravilo. Používam alpicort. Stale padajú, nových niet. Nemôžem ich nosit voľne rozpustené, lebo ich zo seba len zbieram, zo všade. Neviem čo ešte si dať vyšetriť. Nechapem ako tak z ničoho nič sa to spustilo a nedá sa to zastaviť.
Anna Adam

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť