Extremne padanie vlasov po umyti

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: Extremne padanie vlasov po umyti

Poslaťod Anna Adam » Uto Júl 31, 2018 4:50 pm

A všimla som si, že sa mi vlasy dosť preriedili v oblasti ofiny, nad čelom. Neviem prečo sa to deje. Naozaj to nemôžu byť tie krčné mandle? Nikde na nete, vo fórach som nenašla spojitosť vypadávania vlasov s mandľami. Ďakujem
Anna Adam

Poslaťod Anna Adam » Str Aug 15, 2018 3:39 pm

20180801_092726.jpg
20180801_092726.jpg (202.84 KiB) Zobrazené 9352 krát
Prikladám aj foto kvôli predstave. Vo vani som napočítala cez 200 vlasov...a takú istú guču som vybrala zo zachytávača len po umytí :-(.
Prílohy
20180814_092624.jpg
20180814_092624.jpg (91.21 KiB) Zobrazené 9352 krát
20180801_092747.jpg
20180801_092747.jpg (164.99 KiB) Zobrazené 9352 krát
Anna Adam

Poslaťod Anna Adam » Uto Nov 13, 2018 11:31 pm

Ahoj Tomáš, chcela by som ťa poprosiť o tvoj nazor na moje predosle foto vlasov. Momentalne sa vypadavanie skludnilo. Neviem cim to je, ci uzivanim HAK alebo kvapkami kapucinky vacsej. Trapi to, ze mi nerastu nove vlasy. Nevies cim to moze byt a ako by sa im dalo pomoct? Ako aj na fotkach vidiet, nad usami a za usami je to preriedene riadne a nove nerastu. Prosim ta velmi o radu. Dakujem Anka
Anna Adam

Poslaťod tomas » Štv Nov 15, 2018 1:26 pm

Ahoj Anka, aké lieky, prípravky či roztoky (nielen proti vypadávaniu vlasov) momentálne užívaš? Čiže silné vypadávanie vlasov sa už zmiernilo, ale nové vlasy nerastú. Tie vlasy čo ti teraz vypadnú sú tenké, resp. sú tenšie pri korienku ako v strede dĺžky vlasu?
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Štv Nov 22, 2018 9:56 am

Ahoj Tomáš, momentálne užívam iba HAK, kvapky kapucinka vačšia, do vlasov som si naposledy dávala Alpicort f, už ho nemám a šampón použivam prírodny KHADI a Vichy decros. Inak nič. Vlasy, ktoré padajú sú aj tenšie aj hrubšie a sa mi zdá, že pri korienku su tenšie..ale nie všetky. Neviem to posúdiť. Celkovo mám tenké asi jemné vlasy. Neviem posúdiť. Je možné obnoviť rast nových? Už to trvá dlho a bojím sa, že sa už nevyrastú nove. Čo myslíš?
Anna Adam

Poslaťod tomas » Sob Dec 01, 2018 3:59 pm

Pri vypadávaní vlasov hormonálneho pôvodu často dochádza k postupnému stenšovaniu vlasov, ktoré je najviditeľnejšie pri korienku vypadnutého vlasu. Autoimunitné ochorenie typu alopecia areata ti nebolo diagnostikované? V postihnutých oblastiach okolo uší nemáš zmeny v pigmentácii, štruktúre alebo hrúbke pokožky?
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Ned Dec 02, 2018 9:08 pm

Ďakujem za odpoveď. Nebolo mi to diagnostikovane. Nevšimla som si zmeny na pokožke. A ak by boli, čo by to znamenalo? Ani na fotkách vyššie to tak nevyzerá. Vieš niečo usúdiť aj z fotiek? Už som premýšľala o vysadení HAK a stále mi vrtajú v hlave krčné mandle, či ich naozaj nemám dať von. Mám tie vlasy naozaj riedke a hlavne po stranách v okolí a nad ušami a nové nerastú. Poraď prosím čo s tým?
Anna Adam

Poslaťod tomas » Str Dec 12, 2018 11:19 am

Ak by boli na pokožke zmeny, rozširuje sa počet možných príčin vypadávania vlasov, resp. blokovania rastu nových vlasov. Na fotkách vidím, že vlasy sú tenké a preriedené. Skúšala si už Saw Palmetto liečbu (kapsule+šampón)?
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Sob Dec 15, 2018 3:01 pm

Ahoj Tomáš, ďakujem pekne za odpoveď
Ja som si na pokozke nevsimla zmeny resp. neviem ake si vsimat a neviem ako by tie zmeny mali vyzerat. Mozes mi prosim ta napisat tie mozne priciny vypadavania a blokovania rastu novych vlasov? Vypadavanie sa zmiernilo zo 400-500 vlasov na cca70 ale nove nerastu a vlasy rednu a su tenke. Preco su take tenke. Neskusala som Saw palmetto.
Anna Adam

Poslaťod tomas » Pon Dec 17, 2018 6:16 pm

Zmeny na pokožke môžu mať formu napr. začervenania, zvýšenej citlivosti na dotyk, zhrubnutia, pigmentácie, zmeny štruktúry (vystúpenie, zdrsnenie alebo hladkosť), zvýšenia tvorby mazotoku, svrbenia, pálenia, atď. Vypadávanie vlasov sa výrazne spomalilo, ale vyzerá to tak, že niečo stále bráni vlasovým folikulom k úplnej regenerácii a produkcii zdravých hrubých vlasov v dostatočnom počte. Čo ti povedal ošetrujúci lekár na HAK? Aké dlhé obdobie máš HAK užívať? Akú prognózu lekár určil po vysadení HAK? Produkty s vysokým obsahom Saw Palmetto extraktu znižujú hladinu mužských pohlavných hormónov, čím sa spomaľuje vypadávanie vlasov a dochádza k postupnej regenerácii vlasových folikulov.
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Pon Dec 17, 2018 7:58 pm

Mám pociť svrbenia a zdá sa mi, že sa mi rýchlejšie mastí pokožka hlavy a keď vlasy padajú, tak na konci majú tú bielu guličku. V oblasti kútov, kde sú vlasy preriedené, mám pociť hladkosti na pokožke hlavy. Čo to znamená? Doktor mi nevravel, že ako dlho ich mám brať, len vravel, že skúsime HAK s vyššiou hladinou estrogénu. Tak ja už neviem. Bolo by pre mňa Saw Palmetto vhodné? Stále uvažujem či to nemôžu spôsobovať tie krčné mandle.
Anna Adam

Poslaťod tomas » Str Dec 19, 2018 11:20 am

Tie krčné mandle by som bral ako úplne poslednú možnosť, nakoľko je veľmi nepravdepodobné, že by boli príčinou vypadávania vlasov. Tvoje vypadávanie vlasov zrejme súvisí s hormonálnymi hladinami, inak by ti HAK nepomohla a vlasy by vypadávali naďalej. Saw Palmetto prípravky sú vhodné aj v tomto prípade, keďže znížia hladinu DHT systémovo aj v pokožke hlavy a vlasové folikuly sa budú môcť lepšie regenerovať. Otázkou stále zostáva, prečo má tvoj organizmus potrebu meniť hormonálne hladiny natoľko, že to spôsobuje masívne vypadávanie vlasov a vlasy sú tenké a nerastú. Ochlpenie inde na tvári alebo na tele rastie normálne? Vyšetrovali ti aj činnosť štítnej žľazy?
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Štv Jan 24, 2019 7:34 pm

Ahoj Tomaš, dakujem za odpoved. Ochlpenie na inych miestach rastie normalne. Štitnu zlazu mi vysetrovali asi pred rokom a nieco...a vraj je vsetko v poriadku. Teraz sledujem, ze padanie vlasov opat zacina. Vlasy su tenke a nove nevidno zeby rastli. Ja tomu nerozumiem a neviem kam uz sa obratit. Preco sa to deje , co to sposobuje., co to spustilo. A ktory pripravok by si mi odporucil?
Anna Adam

Poslaťod Anna Adam » Štv Jan 24, 2019 7:50 pm

A este rychlo mi vlasy mastneju. Vcera som si si ich umyla a dnes uz su mastne.
Anna Adam

Poslaťod tomas » Pon Jan 28, 2019 10:53 am

Mazotok sa ti nadmerne tvorí v celej oblasti hlavy? Je normálny bez nejakého zafarbenia či zápachu?

Je dosť možné, že máš telogen effluvium. Pri tomto ochorení dochádza k zmenám rastových cyklov vlasov po celom povrchu hlavy. Priveľa vlasov naraz vstupuje do telogénovej (oddychovej) rastovej fázy čo časom vytvára dojem vypadávania vlasov a ich postupného stenčovania.

Spúšťačom pre akútne telogen effluvium môže byť vysoká horúčka, pooperačná trauma, náhle hladovanie (napr. pri redukčnej diéte) alebo krvácanie, citový stres.

Chronické difúzne telogen effluvium trvá viac ako 6 mesiacov a môže ho vyvolať akútne telogen effluvium, ženské vzorové vypadávanie vlasov (androgénová alopécia), poruchy štítnej žľazy, nedostatok železa v organizme, acrodermatitis enteropathica alebo podvýživa.

Chronické telegen effluvium postihuje najmä ženy od 30 do 50 rokov veku a trvá viac ako 6 mesiacov (niekoľko rokov). Pri tomto type telogen effluvia nedochádza k rozširovaniu vlasovej cestičky a nedochádza ani k miniaturizácii vlasových folikulov. Vo väčšine prípadov nie je možné určiť spúšťací faktor ochorenia. Pacientky uvádzajú, že v detstve si mohli nechať narásť veľmi dlhé vlasy, pred prepuknutím ochorenia mali vysokú hustotu vlasov a v rodine nemajú prípad androgénovej alopécie.

Či ide o telogen effluvium a ak áno, tak o ktorý typ, musí určiť ošetrujúci lekár.
tomas
Site Admin

PredchádzajúciĎalší

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť