Extremne padanie vlasov po umyti

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Re: Extremne padanie vlasov po umyti

Poslaťod Anna Adam » Sob Mar 16, 2019 8:25 am

Ahoj Tomáš, zasa ja. Za posledný mesiac sa to vypadávanie dosť zhoršilo. Pocitovo a aj viditeľne vlasy opat zredli. Pri umývaní a naslednom šetrnom prečesaní je to cca 300 vlasov. Stále užívam HAK, bojím sa že v hormonoch to nebude. Málo rastie nových vlasov. Užívam B-complex, biosil a biohar tonikum. Zmena žiadna. Chystám sa ku kožnej a na imuno-alergologiu, bojím sa že zbytočne, že opäť nepomôžu. Maj sa pekne
Anna Adam

Poslaťod tomas » Uto Mar 19, 2019 9:33 am

Pomohlo by, keď by ti určili presnú diagnózu, nech už je akákoľvek. Hlavne sa snaž zistiť, či tvoje vypadávanie vlasov nie je spôsobené telogen effluviom.
tomas
Site Admin

Poslaťod Anna Adam » Štv Apr 25, 2019 9:07 am

Ahoj Tomáš, bola som na vysetreni vlasovej pokožky a mam velmi vela na vlasovej pokozke mastnych lupin a aj suche lupiny. To sposobuje aj to svrbenie a mastenie sa vlasov. Kupila som si sampon nizoral, ale zatial bez zmeny. Este chcem zajst ku koznej ci tam nie je este nieco viac napr. dermatitida alebo pityriasis versicolor. Nemas s tymto skusenosti? Vdaka
Anna Adam

Poslaťod tomas » Pon Apr 29, 2019 8:20 am

Svrbenie je často spôsobené kvasinkovými infekciami, ale v tomto prípade by Nizoral výrazne pomohol. Hubová infekcia pityriasis versicolor to nebude, lebo si nespomínala zmenu sfarbenia pokožky a tá je pre túto infekciu typická. Na svrbiace a psoriatické lupiny je dobrý šampón Kertyol PSO, takže skús nasadiť ešte tento šampón. Vyšetrenie dermatológom a analýza steru určite pomôžu určiť diagnózu.
tomas
Site Admin

Poslaťod Mikaela95 » Str Mar 25, 2020 4:24 pm

Ahoj,

ja mávam často problémy s vypadávaním vlasov, hlavne na jeseň. Netuším, čím je to spôsobené popravde, či stresom, hormónmi.... Ale málokedy to viem zastaviť. Bola som aj za kožnou, kázala mi počítať počet vlasov, ktoré denne vypadnú. Bolo ich v rozmedzí od 70 do 150....vraj je to ok :) ale pre mňa to ok nebolo, lebo som videla ako mi vlasy viac a viac rednú. Tak nakoniec mi predpísala nejakú vodičku- nezabralo vôbec a šampón. Šampón sa mi celkom osvedčil a používam ho aj naďalej. Zároveň som si prečitala množstvo článkov o možných príčinách. Medzi nimi bolo aj to, že korienky môžu byť obalené tukom, preto nedokážu byť plne vyživované a slabnú. Aj pri vypadávaní som si všimla, že mnohé vlasy sú tým tukom obalené. Preto som skúsila také tonikum na vlasy ženšen, goji :) a tam som už videla rozdiel. Síce sú z neho vlasy trochu mastné, ale keď ho použiješ po umytí, vlasy to celkom vstrebú. A zároveň som používala aj žihľavovú vodu- zaliata vysušená žihľava horúcou vodou a následne precedená. Ale žeby som videla nejaký účinok, to by som nepovedala :) A navyše skús používať aj rôzne balzami a arganový olej. Veľa šťastia s bojom ;)
Mikaela95

Poslaťod tomas » Pon Nov 07, 2022 7:56 am

Zvýšené vypadávanie vlasov na jeseň je spôsobené sezónnym vypadávaním vlasov. Na jar a na jeseň sa počet vypadaných vlasov na niekoľko týždňov zvýši. Súvisí to s rastovým cyklom vlasov počas roka a je to úplne prirodzené. Takto vypadnuté vlasy potom postupne dorastú, lebo vlasové folikuly vypadaných vlasov sa aktivujú počas leta a zimy a začnú produkovať vlasy. Sezónne vypadávanie vlasov sa týka určitého percenta vlasových folikulov a jedná sa vždy o iné folikuly.

Čo presne myslíš tým, že korienky alebo vlasy sú "obalené tukom"? Ak máš na mysli vlasový maz (sébum), tak ten sa tvorí u každého individuálne a jediná pomoc je tu častejšie umývanie vlasov, prípadne úprava stravy. Biely alebo bieložltý výlučok z pokožky (hnis) môže znamenať zápal, ktorý môže byť vyvolaný infekciou alebo autoimunitným ochorením.
tomas
Site Admin

Predchádzajúci

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť