Zdravím,
Už je to pár rokov čo mi vypadávajú vlasy, za tú dobu som používal rôzne vodičky, šampóny, aj tabletky s názvami ako napr. alpecin, aminexil, neocapil, revalmax, folixil. Čiže veci bežne dostupné v lekárni. No či mi nejak pomohly neviem... skôr nie, maximalne troška spomalily vypadávanie. Vlasy mi stále padajú a kúty sú stále väčšie a väčšie mám dojem. Pri každodennom dennom umývani mi dokáže vypadnúť tak 50-100 vlasov + počas dňa samozrejme napadá tiež niečo. Otec je plešatý takže tam bude asi kameň úrazu. Mám teraz 25 rokov a už viditelné kúty, plus vlasy mám výrazne redšie od čela až po temeno po celej ploche a to si ľudia kedysi sťažovali aké ich mám husté keď ma strihali. Videl som tu niekde spomenuté bolenie korienkov vlasov, to som kedysi mával tiež, keď som si rukou prešiel cez vlasy normálne ma to bolelo, ale len občas... dokonca rovnako ma tak bolelo aj obočie keď som si sním hýbal, vtedy som sa padaním vlasov ešte netrápil, tak isto niekedy v tom obdobý som prestal mať problém s lupinami, ktoré som dovtedy mával dosť, tak neviem či to bol nejaký príznak prichádzajúcich problémov, tak preistotu to spomínam...
No teraz k veci. Už mám dosť testovania prípravkov, chcem pomoc od odborníka, ktorý mi povie čo mi je, zašiel som ku kožnej, nejavila moc záujem pomôcť, som muž, padajú mi vlasy, mám plešatého otca, nedá sa stým nič, to bolo v podstate celé čo som sa odnej dozvedel. Keby spomenula aspoň takú transplantáciu pretože tá napríklad je 100% riešenie ale ani to ju nehlo, nie žeby som na nejakú chcel ísť... moc drahé. Keď som sa spýtal že či by nešlo spraviť nejaké testy, povedala že to je zbytočné, ďalej som sa sňou netrápil... Potom som sa pýtal doktorky za ktorou som bol pre bežnú kontrolu štítnej žľazy, tú mám momentálne v poriadku [raz som už na ňu musel brať lieky] tá mi povedala že štítna žľaza by stym nemala mať súvis, i keď sa aj nadmerne potím čo tiež náhodov súvisí so štítnou no ale vraj nie v mojom prípade a ani stým mi nevie nik pomôcť plus ešte ďalšie problémy. Už na doktorov neverím... Tá mi povedala že skôr by som mal skúsiť špeciálny kadernícky salón či také niečo, skúšal som hľadať na nete ale je to ako hľadať ihlu v kope sena. Ak sa tam vyjadrovali k vypadávaniu vlasov tak to bolo akurát tak pre ženy. Tak keby tu náhodov vedel niekdo poradiť aký salón skúsiť? V okolí Bratislavy. Nechcem tam ísť iba kôli tomu že chcem vyriešiť to vypadávanie, taktiež keby vedeli poradiť a spraviť taký účes/ostryhať tak aby boli kúty vidno čo najmenej, mám teraz troška dlhšie vlasy... no bojím sa ísť klasickej kaderníčke a dať sa ostrihať ako vždy, lebo bojím sa toho čo potom uvidím. Pred takým rokom to bolo ešte vpohode dal sa spraviť pomerne fajn účes aj s ostrihanými vlasmi ak som troška bral ohľad na zakritie kútov, teraz by to už asi nešlo. A možno mi poviete že tá doktorka sa mýlila a že takúto pomoc v salóne nenájdem.
Ešte ma napadlo, vraj vypadávanie vlasov môže mať súvis ešte aj s očnými problémamy, ale zdása že o tom ešte nik moc nevie, či? Lebo mávam dosť unavené oči, a navyše na jedno zvyknem občas vidieť rozmazane.
Videl som tu písané o tom extrakte zo saw palmeto a minoxidilu, ešte tieto dve veci poprípade vyskúšam, ale už som troška neveriaci po predošlích skúsenostiach s ostatnými prípravkami. Navyše mám trocha bordel v typoch vypadávania, nejake tie alopecie atď... takže neviem ani či tamtie prípravky môžu niečo spraviť ak mam zdenené vypadávanie vlasov, neviem či to je to DHT. Mám v tom proste absolútny bordel po prečítani hromady článkov A či vôbec mám šancu pri zdedenom dosiahnúť aj niečo iné než maličké spomalenie ale koniec bude výsledok už o nedlho tak či tak rovnaký...
Ospravedlňujem sa za tak dlhý príspevok snáď to niekdo zvládne až do konca.