Vypadavanie vlasov od kedy som zacal pracovat

Všetky ochorenia od tvorby lupín, cez stratu hormonálnej rovnováhy až po poruchy imunitného systému

Vypadavanie vlasov od kedy som zacal pracovat

Poslaťod Madara » Str Dec 21, 2011 3:31 pm

Chcel by som sa poradit , len pred nedavnom som si nasiel paracu, robil som v sklade 2 mesiace , vlasy mi nevipadavali a vsetko bolo v poriadku ako vzdy, teraz ma preradily do vyroby, pracujem za pasom vo vyrobe na topanky znacky ecco, pouzivaju sa tam rozne kremi na topanky, ci ich sprejovanie, od kedy tam robim, a to je len dva tyzdne mi zacali vypadat vlasy, ostavaju mi po zmiti hlavy a aj vzdy ked sa precesem, doteraz som nemal problemi s vlasmi, len teraz ked robim v tej vyrobe, preto by som sa chcel spitat ake skodlive latky a chemikalie z pracovneho okolia skodia, a ako vlasy chranit, nepomohlo by mi napriklad len kupit niaku ciapku na zakritie vsetkych vlasov aby som vlasy v robote nevystavoval chemikaliam?
za grmatycke chybi sa vopred ospravedlnujem a za skoru radu dakujem uz teraz :)
a mam 20 rokov
Madara

Re: Vypadavanie vlasov od kedy som zacal pracovat

Poslaťod tomas » Str Jan 04, 2012 5:49 pm

Ahoj, no nechcem ťa strašiť, ale je možné, že sa u teba začala prejavovať androgénová alopécia (hormonálne podmienené dedičné vypadávanie vlasov). Zmena pracovného zaradenia a stres a tie chemikálie tomu mohli len dopomôcť, ale tiež môže ísť len o prechodný stav a za pár dní sa ti to dá opäť do poriadku. Vlasy ti vypadávajú po celom povrchu hlavy alebo ti výraznejšie redne napríklad ofina, oblasť kútov, temeno alebo oblasť vertexu?
tomas
Site Admin

Poslaťod Madara » Štv Jan 05, 2012 4:56 pm

aha, no vypadavaju mi po celej hlave, je to skor take ze ich mam akesi zoslabnute, take suchsie cele, a lachko sa da vlas vytrhnut, akoze odost lachsie ako pred tym nez som zacal robit v tej vyrobe,su jednoducho cele take viac onicom,
no niaky velky stres v praci nezazivam, no napadlo ma ze tam vlaste robim 12stky, mam to tak ze dva dni volno a dva dni robim, vzdy je to jedna ranna a jedna nocna dvanastka, moje telo musi byt asi v trese z toho ked je vystavene takej zmene, ze spanok nemam pravidelny tak ako doteraz, moze to byt aj koli tymto zmenam v praci 12stky?
a tie chemikalie by to asi nemozu byt, sak to by tam bola uz polka pracovnikov plesata co tam robia aj 10 rokov, ibaze tieto dvanastky sa tam zacali robit az od minuleho mesiaca len , a ja som nastupil priamo na ne ked sa to rozbehlo s nimi.
Madara

Poslaťod Madara » Štv Jan 05, 2012 5:18 pm

inak som si kupil sampon SALON TEXTURES aj s kondiocionerom, no neviem ci by mi to malo skvalitnit vlasy, ale ak hej tak po akej dobe by som si to mal vsimnut asi ?
Madara

Poslaťod Madara » Uto Jan 10, 2012 7:56 pm

nikto mi tu nenapise, chcem iba radu :(
nezlepsuje sa to , stale mi vypadavaju vlasy po celej hlave, to je jedno na akej strane si do nich v hrabnem prstami, vzdy mi niaky vypadne, dnes rano ked som si ich tak nad umyvadlom len ta troska prehrabal a potriasol hlavou nad umyvadlom, tak tych 50 vlasov v nom ostalo a aj viac, to by som este prezil ale ked som si zmil hlavu vodou, tak mi ostalo vo vani dalsich minimalne 50 vlasov a maximalne 100 , oni mi vlastne vzdy niake vypadnu, staci ze si len prehrabnem rukou vo vlasoch, ja si myslim ze toto uz je vela vlasov, kazdy den tych 150 vlasov urcite vypadne, to od kedy sa mi to zacalo som uz napisal, od kedy robim v tej vyrobe na topanky, cize uz mesiac aj cosi to trva :(
chceml by som sa spitat ze ci za to nemozu svetla, pretoze ako stojim pri pase tak nad hlavami asi tak 3 metre nam svietia take silne reflektori, ci lampi, ci ako by som to nazval, su dost silne, ze ci by to nemohlo byt aj koli nim kedze mam vlasy take vzdy suche z prace, a su aj ako keby s magnetyzovane, pretoze sa mi nadvihuju ked som nad nimi kefou ktoru sa cesem, je to ako statycka elektrina to urcite poznate :)
dufam ze som vam dal dobry opis toho ze koli comu by to asi mohlo byt, no a chcem aj povedat ze som tam brigadoval minuly rok a mal som tento isty problem, ze mi zacali vypadat vlasy, to som brigadoval iba dva mesiace a hned ako som prestal tak mi prestali vypadat vlasy, boli v normale ako vzdy, ibaze teraz som uz tam v skusobnej dobe, a vlasy mi zas zacali tak isto vypadat, s tymto tempom by som tam asi naozaj prisiel o vsetky vlasy, lebo sa to ani trosku nezlepsuje, prave naopak, zhorsuje by som povedal :(

chcem iba poradit prosim pekne, dakujem
Madara

Poslaťod tomas » Str Jan 11, 2012 10:57 am

Ahoj, tie 12-ky k tvojmu vypadávaniu vlasovmôžu prispieť, ale nie sú tou prvotnou príčinou. Iné zdravotné problémy z práce nemáš? Po nasadení ktorejkoľvek vlasovej kúry to trvá 2-3 mesiace, kedy uvidíš nejaký reálnejší výsledok v podobe spomalenia nadmerného vypadávania vlasov. Zmenu skutočnej kvality vlasov (nie len chemickú úpravu) uvidíš tak po 5-6 mesiacoch.

Madara píše:ked som si zmil hlavu vodou, tak mi ostalo vo vani dalsich minimalne 50 vlasov a maximalne 100 , oni mi vlastne vzdy niake vypadnu, staci ze si len prehrabnem rukou vo vlasoch, ja si myslim ze toto uz je vela vlasov, kazdy den tych 150 vlasov urcite vypadne

To je veľmi veľa vypadnutých vlasov - niečo tvojim vlasom evidentne škodí. Androgénová alopécia to nebude, lebo toto je chorobné vypadávanie vlasov. Statická elektrina vlasov je prirodzený jav.

Madara píše:som tam brigadoval minuly rok a mal som tento isty problem, ze mi zacali vypadat vlasy, to som brigadoval iba dva mesiace a hned ako som prestal tak mi prestali vypadat vlasy, boli v normale ako vzdy

Minulý rok si pracoval presne v týchto istých podmienkach - chemikálie, silné svetlo a pod.? Nikto z tvojich kolegov nemá podobné problémy s vypadávaním vlasov?
tomas
Site Admin

Späť na Ochorenia spojené s vypadávaním vlasov a ochorenia pokožky hlavy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť